Ultima actualizare: azi, 22:25

Naţionale

Ludovic Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va prelungi „cel mai probabil” cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, titrează Digi24. Este pentru a treia oară când este prelungită starea de alertă. Decizia ar urma să fie luată zilele următoare, în condițiile în care la finalul acestei săptămâni expiră starea de alertă.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă (…) Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea mătilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat premierul.

Orban a declarat că sunt mai multe solicitări pentru relaxarea unor măsuri, însă acestea sunt în analiză.

„Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul.

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Pe 16 iunie starea de alertă a fost prelungită pentru prima dată cu 30 de zile, iar pe 16 iulie Guvernul a decis, din nou, prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul României.

Sursa: Digi24

11 comentarii

  1. realitatea Răspunde

    …… iar atunci nici nu se mai pune problema organizării alegerilor în 27 septembrie. Sau și astea vor fi on-line? Dacă guvernul este de bun simț recunoaște că pas și gata nu se poate.

  2. Nimeni Răspunde

    Probabil se va permanentiza, pentru ca nu vad cum situatia se va imbunatati. Ba o rudenie indepartata afectata, ba o cunostinta indepartata pozitiva, pas cu pas virusul se apropie de fiecare. Nici mie nu-mi place ca viata noastra se invarte in jurul coronavirusului ba, din contra, mi-ar placea sa ne mai distram si sa ne deconectam de miselul minuscul. Reactie proasta fata de aceasta situatie o au si cei tineri, fie nestiutori fie nepasatori. De ce nu sunt eu nemultumit este ca toata apararea noastra fata de aceasta pacoste se reduce la o masca si la faptul ca ne ascundem dupa o masca. Spre exemplu, sa porti masca la tara unde contactul cu o persoana este rarisim si sa nu o porti in zonele aglomerate unde riscul este enorm, mi se par lucruri absurde. Ar trebui inteles si explicat populatiei ca, de fapt, suntem intr-un razboi contra acestui virus si ca virusul ne poate invinge daca nu-l respectam.

    • No Body Răspunde

      Ai dreptate cu singura obiectie daca imi dai voie. Vorbesti de satele romanesti unde nu ar fi probleme. In judetul nostru cele mai multe cazuri, dupa cate am citit in media locala sunt la Cauas si Doba. La fel daca te uiti la nivel national, sunt comunitati mici in pragul colapsului. Oare de ce? Oare de ce un oras cosmopolit cum este Clujul are asa de putine cazuri raportate la numarul de locuitori. Eu am un raspuns, dar nu vreau sa provoc o polemica. Doar atata spun: educatie contra needucatie, civilizatie contra privitivism, informare contra dezinformare, inteligenta contra… Intelegi tu, ca nu esti prost. Nb

  3. DaVinci Răspunde

    Starea asta de alerta e zero, inafara de restaurante unde mananci prost si scump mancare fara gust, inchise (nu mergeam nici inainte, mai bine gatesc eu) si concerte, lumea face ce vrea….. Pe tineri nu-i intereseaza, stau noaptea in parcuri gasti intregi, se distreaza, zero distantare etc, nu se gandesc ce pot duce acasa si in caz de ceva cine plateste ratele pt locuinta, posibil sa vina banca si s-o ia…

  4. Nimeni Răspunde

    @No Body. Eu ma gandeam la un mod de a transmite virusul in felul urmator: mama si tata lucreaza in Romania dar fiica in Italia. Vine fiica acasa, pup-pup, merg impreuna la supermarket, pup-pup cu alte cunostinte si apoi, mama si tata raman infectati, cu cercul de suspecti din jur. In schimb nu vad cum o persoana singura pe ulitele satului s-ar putea infecta fara masca.

    • ... Răspunde

      @Nimeni. Soluția este absolut simplă. Ca să deschidem societatea măcar parțial (pentru că în situația dată cum relaxezi în momentul următor explodează numărul cazurilor), deci pentru asta trebuie testare în masă și testare rapidă! Acum dacă vrei un test covid poți face doar peste o lună! Ce relevanță mai are în cazul unei epidemii rezultatul testului? Zero!
      Coronavirusul se propagă extrem de repede. Se estimează că un bolnav îmbolnăvește cam 10. După numai o zi ai 1+10= 11 bolnavi. După numai 2 zile ai 1+10+11×10=121 bolnavi. După 3 zile ai deja 121+121×10=1331 bolnavi! Nu mai calculez. Oricum ce facem nu ajunge, nu e bine. Până la urmă toți ne vom pricopsi cu coroana asta.
      Trebuie testare rapidă care identifică bolnavul în câteva zeci de minute, altfel nu se mai termină. Americanii asta fac acum. Vaccinul oricum nu ne va ajuta mare lucru pentru că deja are 38 de mutații genetice. Asta nu spun eu ci cercetătorii francezi. Oficial.
      Dacă după 5 luni nu am reușit cu izolare ba din contră …. Aștept oficial recunoașterea că e un virus manipulat. Pentru că niciodată, dar niciodată în istoria epidemiologică a omenirii nu a fost un virus cu asemenea comportament agresiv. Aici intră toate la un loc. Poate nu ai bolile introduse în America au nenorocit în halul ăsta dar acolo s-a produs imunizarea în masă. Chiar în condiții de ev mediu întunecat.

      • covid 19 Răspunde

        @… Ce multa cerneala ai… Virusul n-are la noi rata de transmitere zisa de tine… Guvernul comanda 10 mil doze si tu stii ca o face degeaba. Spune-le!

        • ... Răspunde

          Trei să fie în loc de zece și tot e prea mult. Restul ce să le mai zic. Ajunge să bage vreun dăștept acolo sus o căutare pe goagăl la știri. Ceva de genul “ia să văz ce mai face vecinu cu corona aista”. Cred că au ajung la faza celebră când cred ceea ce spun. Chiar dacă nu-i așa. Eu o să comand teste rapide. Încă nu sunt la noi. Apelez la 11 km vest sau relații în vestul Europei. Am înțeles că prețul nu e prohibitiv chiar deloc. Ceva sub 1€ bucata. Dar aici nu iese banul la cineva! Purtați mască!

  5. bla Răspunde

    Virusul nu de aia se raspandeste ca nu poarta lumea masca. Ca sa primesti virusul trebuie sa stranuti spre cineva sau pe un obiect care urmeaza sa fie atins de alt om (sau sa scuipi sau sa tusesti si sa dai mana cu altul etc) Masca e un plus de protectie, dar mic. Eu am vazut cu ochii mei cum se transmite virusul: am trecut pe langa o crasma aici in SM si toata lumea dansa pe terasa de rupeau podeaua! Se imbratisau si se pupaceau , nu aveau treaba , femei si barbati. Acolo e problema zic eu: la chefurile astea de cacat facute la betzie! Ar trebuii inchise crasmele. Dar binenteles alea se inchid ultimele. Omul la bautura nu judeca. Pe terasa dansau tot felu de oameni ,cu si fara scoala…

    • unu Răspunde

      si ai vazut cu ochii tai virusu zburand de la unu la altu in timpul dansului ?

      • kaktus Răspunde

        Si io am fost gata la fraza 😁
        “Eu am vazut cu ochii mei cum se transmite virusul”. 😂😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.