Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Câinii vagabonzi fac ravagii într-o localitate din județ. Mușcată de picioare, o sătmăreancă se revoltă

Câinii vagabonzi fac ravagii într-o localitate din județul Satu Mare, spune o sătmăreancă ce a fost recent victima unui atac canin: ,,De luni de zile ni se tot promite că se va rezolva această problemă”, spune, revoltată, femeia.

Mai multe persoane au fost atacate în ultima vreme de câinii fără stăpân din zona localității Moftinu Mare din județul Satu Mare. O sătmăreancă ce a fost mușcată ieri seara de un câine a declarat, pentru PortalSM, că problema este una cât se poate de gravă, însă autoritățile nu fac nimic în acest sens.

,,Am anunțat primarul, viceprimarul, promisiuni de luni de zile că se va rezolva. Au mușcat oameni și nimeni nimic. Aseară am fost victima mușcăturii de câini fără stăpân la Vraja Crasnei. Răspunsul la această problemă este că se va rezolva”, spune femeia.

11 comentarii

  1. apollo Răspunde

    Doamna Bahu care traieste din dragostea pentru caini,iti va spune ca nu iubesti animalele sau ca le -ai provocat..deci sfatul ei este sa-ti iei un caine pe post de animal de companie…lasand gluma la o parte,asteptam si in municipiu moartea sau ranirea grava a unui cetatean pentru a lua masurile ce se impun pentru eradicarea cainilor fara stapan de pe raza orasului,e plin de ei pe tot locul,centrul arata ca un oras dintr-o tara din lumea a 3 a asta si datorita patrupedelor care se plimba nestingherite pe corso,horea si tot centrul vechi…iar cand se va intampla,nimeni nu va fi de vina,probabil doar Politia Locala ca ea este ciuca batailor la orice problema!

    • Ionica Răspunde

      Ai dreptate. tara din lumea a 3 a. Noi si Brazilia. O sa trebuiasca sa umblam cu sprayul paralizant in buzunar ca sa nu te manance cainii sau sa te taie un boschetar pe strada. Favela SM

  2. Bahu Răspunde

    @ apollo , uau ce gluma reusita , nu ma pot opri din ras … stai sa-mi revin … doar sunt o ” doamna ” si Bahu pe deasupra … ; esti jalnic nenica daca atata ai reusit sa-ti storci din neuronul care ti-a mai ramas , ia ccauta tu vinovatii printre oamenii care i-au abandonat , ok ?

  3. ciprian Răspunde

    Soluţia aplicată de americani pentru a rezolva problema animalelor găsite pe stradă este foarte simplă: 1. Ca la americani frate
    Ca la americani frate;
    Ca la americani frate;
    1.Fiecare proprietar de câine sau pisică, care ţine la animalul său, îi pune la gât un medalion unde are înscripţionat numărul de telefon la care poate fi apelat în cazul în care animalul se pierde şi este găsit.
    2. În cazul în care animalul se pierde şi este găsit, dacă are acel medalion, proprietarul este sunat să vină să-l ridice.
    3. În cazul în care animalul nu are medalion, acesta este dus la un adăpost (“shelter”) iar ONG-urile şi/sau municipalitatea îi pun fotografia pe internet pentru ca eventualul proprietar să-l poată găsi sau să fie adoptat.
    4. Dacă după 7, 15 sau 30 de zile – depinde de la oraş la oraş – animalul nu este ridicat de către stăpân sau nu este adoptat, acesta este eutanasiat.

    • Curiosul Răspunde

      Ce zici tu Ciprian e o variantă foarte bună. Dar ar trebui pedepsit și acel “iubitor al animalelor” care merge și ia câinii de la adăpostul de câini după care îl eliberează pe stradă….

  4. apollo Răspunde

    Poti rade tanti Bahu…ca razi pe bani frumosi…de soarta oamenilor strazii nu ai nici un stress,doar de al cainilor ca de acolo vine cascavalul…eu te felicit…reusesti sa prostesti atatia oameni…esti tare!

  5. nuconteaza Răspunde

    Mai intai trebuie monitorizati proprietarii de animale de companie..TOTI!
    Si dupa as face un regulament, daca ti-as dorit un animal de companie , ti-l asumi pana la moarte (ca pe un copil). Nu il ti cand e pui ca e dragalas si cand e mai mare te scapi de el ca nu mai e dragalas. In cazul asta statul il preia de pe strada, il gaseste pe proprietar si il pune la plata pentru intretinerea animalului, pana fie cineva adopta animalul, fie moare de batranete (cale naturala, cum o fi). Daca il omoara proprietarul pentru a scapa “ieftin” , i-as tranti o amenda de vreo 50000 euro (da, cinci zeci de mii pentru a descuraja astfel de actiuni ( se poate vinde/dona daca chiar nu-l mai doreste)) . Si atunci fie plateste amenda, fie confiscarea bunurilor si poprire pe venituri (complet) pana la recuperarea amenzii. Animalul de companie trebuie insotit intotdeauna, daca mergi in concediu sa il poti lasa la un adapost pentru a avea cineva grija de el si proprietarul sa achite suma de intretinere a animalului pentru perioada lasata la adapost (in functie de zile). Daca il lasa la vreun alt ingrijitor, sa se poata face o imputernicire legala (aici precis cer cam mult) pentru a avea grija pana la reintoarcerea proprietarului sau il duce cu el in concediu. Inclusiv pe strada proprietarul e raspunzator in cazul in care ataca oameni / alte animale. (de asta exista lesa sau custi, etc) . Complicat , nu? Dar macar asa avem un control foarte bun asupra cine e responsabil si cine nu, avem control asupra populatiei de animale de companie de orice fel, putem verifica starea lor de sanatate si sa manevram anumite situatii mult mai bine. De la monitorizare incepe totul!

  6. bibicu Răspunde

    Mai usor monitorizezi picaturile de ploaie decat prostia si perfidia oamenilor….

  7. moscova nu crede in lacrimi Răspunde

    Invit oficialitatile sa se plimbe prin ORADEA diferenta ca de la cer la pamant,nici urma de caine vagabond,,la ei se poate,,,oare de ce?

  8. Nimeni Răspunde

    Cainii fara stapan ii gasesti cam in fiecare localitate a judetului, mai mult ii gasesti si intre localitati. Cine are drum prin padurea de la Mujdeni, spre exemplu, intalneste sigur 5-6 caini, care traiesc in zona soselei, se descurca cu ce gasesc prin gunoaiele aruncate de unii nesimtiti prin padure sau prin santurile soselei. Unii dintre ei sunt de talie mare, asa ca un impact cu ei poate avea grave consecinte asupra autovehiculului, nemaivorbind de riscul producerii de accidente serioase. Pe traseul Satu Mare-Negresti-Oas, pe suprafata carosabila sunt cateva cadavre de caini sau pisici, pe care nu le ridica nimeni, de parca si soselele ar fi fara stapan. Daca nu se vor lua niste masuri radicale la nivel judetean(lucru putin probabil) numarul acestora va creste simtitor, sporul obtinandu-se din abandonarea altor exemplare sau din noile exemplare aparute pe cale naturala. Ce vreau sa spun este ca nu scapam de problema daca nu se face nimic ba din contra aceasta se va agrava. Cu alte cuvinte numarul caninilor va creste implicit crescand si numarul muscaturilor.

  9. ecologist Răspunde

    În ianuarie 2006 un om de afaceri japonez Hajime Hori a fost mușcat și omorât la nici doi pași de sediul Guvernului României din București de un câine vagabond. No, atunci ziceam că poate-poate de musai vom face ceva. Dar nu, noi tot perseverăm în prostie. Absurdistan curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.