Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

FOTO/VIDEO. Se montează semafor la trecerea de pietoni de pe b-dul Octavian Goga

Se montează semafor la trecerea de pietoni de pe bulevardul Octavian Goga, lângă biserica ortodoxă din Soarelui. Montarea semaforului a început în această dimineață, joi, 17 decembrie.

Comisia pentru siguranța circulației a decis ca la trecerea de pietoni de lângă biserica din Soarelui să se monteze un semafor, asta după ce în zonă au avut loc nenumărate accidente în ultima perioada.

Semaforul cu panouri fotovoltaice va fi pus în funcțiune cel târziu mâine dimineață. Va avea buton pentru pietoni, pentru a activa culoarea verde la trecere.

 

23 comentarii

  1. Gopo Răspunde

    Nu pot să cred, după ani și ani…..

  2. Daniel Răspunde

    In curând va fi imposibil de circulat cu mașina acolo. Pur și simplu va fi blocat complet. De la Coica până la sensul de la Burdea. In loc sa fluidizăm traficul, o îngreunăm mai mult! Soluția ar fi două pasaje pietonale supraterane.
    Daca se înfundă acolo, va afecta și mai mult disconfortul celor care locuiesc acolo iar nivelul ridicat de emisii de carbon ii vor afecta și sănătatea.
    Ați scos un semafor pentru a fluidiza traficul și ați montat alte 2!

    Experți, nu glumă!

    • Ok Răspunde

      Ok. Bravo.
      Nici cum nu e bine .:)

      • Subiectiv Răspunde

        Așa este. Niciodată nu va fi bine. Cârcotași se găsesc orice faci. Și din păcate tot timpul ei sunt mai gălăgioși.
        Dacă s-ar face pasaje pietonale, ar fi alți cârcotași care ar zice: dar bătrânii cum să urce scările? Dacă s-ar pune scări rulante, ar zice că se risipă banii publici pe factură de curent, etc. etc….

        • altu fără bmw Răspunde

          E simplu. Unii merg inclusiv la budă cu mașina. Pentru ei va fi o problemă. Normal se putea și fără semafor dar pentru asta șoferii trebuie să uite că b-dul Goga nu e pistă de Formula 1. E greu când trebuie să renunți la milisecundele câștigate pe porțiunea dintre Burdea și Supeco.

  3. altu fără bmw Răspunde

    O idee numai. În zona pasajului din Soarelui o parte din pasaj undeva în apropierea podului CFR peste Goga s-ar putea acoperi sau s-ar putea construi un pod pietonal. Nu ar deranja nici circulația și ar fi mai simplu de traversat și în perfectă siguranță pentru pietoni. Mulți l-ar folosi sunt sigur de asta care sunt nevoiți acum să traverseze la Supeco sau la parc unde se montează acum semafor. Dar cine să eu? Sunt specialiști în circulație pe acolo. Le-a trebuit 3 ani să facă semaforul de la Supeco și încă o grămadă pentru semaforul la care se lucrează acum. Off!

  4. H&R Răspunde

    Sincer mai bine era un sens giratoriu. Asa se va bloca sensul giratoriu de la Burdea, cand aici va fi rosu. Nah dar o proba totusi merita.

  5. Pop stefan Răspunde

    Vai de noi, circotasi sinteti voi cei care vorbiti fara sa ginditi ca e benefic semaforul acolo, dimineata cind merge lumea la munca coada este pina in capat la carpati 2 din cauza semaforului de la supeco, acum cu noul semafor coada va fi pina la aeroport si pe partea cealalta puna la lid’l, da e ok, multumim celor care gindesc cu curu nu cu capu

    • ... Răspunde

      Fă și tu cum fac vesticii. Pleacă cu 5 minute mai devreme. Problema nu e semaforul și nu se monta dacă nu erau oblugați cei de la primărie din cauza deselor accidente. Unii conduc prin zonă de zici că sunt pe autobandă. În momentul în care vom avea centura de ocolire și podul 3 se va schimba radical pentru că dispar camioanele astea în tranzit. Fiecare face în trafic cât cel puțin 3 mașini mici. Și sunt vreo 50-60 pe oră după studiile de circulație. E foarte mult.

      • Vulpea bi_polara Răspunde

        Mai deunezi camioanele ce veneau dinspre M17 aveau obligatoriu la stanga, spre Supeco. De cand tarr-toru betoanelor si-a inmultit biznisurile alea in zona, indicatoru o disparut, si O Goga o devenit un fel de centura.

    • Gheorghe Răspunde

      Popica,ai perfecta dreptate.S-ar părea ca pe aici postează unii care nu sunt afectați de faptul ca acel semafor din Soarelui sta verde și nu trece nici un pieton pe trecere….mașinile stau și așteaptă sa se facă verde..pe trecere,nimeni…o mare prostie și va urma încă una în zona bisericii de pe Goga.

      • altu fără bmw Răspunde

        Să știi că stau în zonă. Semaforul se acționează manual și pietonii au cam 20 de secunde să traverseze după care 2,5 minute are timp traficul. Calculează și tu eficiența. Sau vrei ca și pietonii care au mai rămas să se urce în câte o mașină să fie cum vrei tu? În loc să degrevăm noi în schimb obligăm pe cât mai mulți să meargă cu mașina? Tu auzi ce spui?

  6. h Auleu Maica Răspunde

    Da ,traficul va fi ingreunat ……dar nu sar în sus că podul va rezolva semnificativ problema ,
    având actuala configurație . (coborârea in M 17)
    Sper că vor avea in vedere ,legarea pe unda verde cu celălalt semafor din Soarelui ,altfel va fi dezastru …

    • ... Răspunde

      Da. Podul 3 se construiește de-a-np@lea pentru că va băga tot traficul care coboară de pe podul nou în Soarelui. Că era foarte greu să facă un drum nou în spatele blocurilor paralel cu Blaga care scotea DREPT traficul din oraș și nu mai virai dreapta-stânga pe drumul ăla îngust?!?! Pentru că este îngust pentru așa ceva! Aglomerația și busculada actuală de la Burdea e mic copil față de ce va fi în Soarelui! Specialiștii lui ……..😥😫😣😱🤮! Nu mai zic nimic! Adică “rezolvăm” o problemă și creăm una și mai barosană!

  7. varu Răspunde

    Da ,traficul va fi ingreunat ……dar nu sar în sus că podul va rezolva semnificativ problema ,
    având actuala configurație . (coborârea in M 17)
    Sper că vor avea in vedere ,legarea pe unda verde cu celălalt semafor din Soarelui ,altfel va fi dezastru …

    • altu fără bmw Răspunde

      Știi bine că nu se pot lega BECAUSE fiecare semafor se poate și este acționat ȘI manual de pietoni. Fiți mai indulgenți domni șoferi și circulați cu atenție ca în ouest nu ca și pe autobandă mai ales când sunteți în localitate! Dacă vreți să trăiți ca într-o țară din ouest comportați-vă ca atare!!! Ați fost afară și v-a plăcut? Apoi copiați PLEASE tot ce ați văzut acolo. Nu numai plăcerile dar și obligațiile! Circulați cu atenție. Și pietonii dar și șoferii! Mai avem foarte mult de învățat chiar dacă ne credem în Grădina Maicii Domnului. De multe ori cred că suntem doar într-o grădină zoologică prăpădită.

  8. eu Răspunde

    Ttrebuie folosit doart în zilele când sunt slujbe la biserică !!!

    • Vulpea bi_polara Răspunde

      Pai vor fi dlujbe zilnic, cel putin pana pochu nou isi recupereaza “investitia” in noua turma. Asta ca sa nu maic ca se vor lalai slujbele, ca intelegerea a fost ca, nASTAI pleaca in pensie dar va fi lasat la coliturghisit in zilele banoase, ca mno…e greu sa fii sarac, sa te linitezi la pensioara.

  9. Semafor Răspunde

    Comisia de circulatie si primaria nu au auzit de pasarele peste drum? Cum ajungeti ma in functii din astea de luati decizii pentru un oras intreg. O sa ma amuz maxim cand incepe iar scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.