Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Jandarmeria Satu Mare anunță: 400 de locuri scoase la concurs

În perioada 15 februarie – 17 aprilie 2021, se organizează o nouă sesiune de admitere pentru tinerii care doresc să urmeze una dintre instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Tinerii care doresc să devină jandarmi, pot opta pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani sau  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, pentru subofițeri de jandarmi fiind disponibile, în total un număr de 400 de locuri.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune cererea de înscriere în perioada 15 februarie – 28 februarie. Cererile de înscriere se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice și a cunoștințelor, iar, în final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Pentru evaluarea performanței fizice, candidații pentru școlile militare din județul Satu Mare sunt repartizați în unul dintre cele 7 centre zonale din țară și anume la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea – unde vor fi evaluați candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș.

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc la data de 27 martie 2021, la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului înscris/ă în cartea de identitate, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin/dispoziție a inspectorului general.

Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale și ale fiecărei instituții de învățământ:

  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie – http://www.scoaladragasani.ro/
  • Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie – https://www.jandarmeriafalticeni.ro/

După fiecare probă de concurs, școlile vor publica pe site-urile proprii rezultatele obținute de candidați.

 

33 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Inscrierea! Ca simt ca ne asteapta proteste serioase un urmatorii ani. :)))

  2. x-ulescu Răspunde

    se intareste aparatu represiv !! se asteapta ca mamaliga sa explodeze ??

    • Unu' Răspunde

      Nu, căcat cu ochi ce ești!
      Se așteaptă să se renunțe la pensiile speciale (acordate de ciuma roșie), așa că majoritatea gunoaielor fug în pensie, cât mai pot!
      MU13 P5D!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Cei care invidiaza …..bugetarii au acum ocazia sa intre in randul lor . La treaba daca va simtiti capabili , sa vedeti cum este si mai vb dupa 20- 25 de ani de activitate ce parere aveti atunci cand veti primi ……o pensie speciala. Va coincide parerea cu cea de acum?????

    • radical2 Răspunde

      Cu siguranta. Acum ca sunt la buget, nici nu ma gandesc sa ies la pensie sincer. La privat abia asteptam ca era cu stres. E foarte lejer acum. Fara stres. Intra banutu si eu lucrez 4 maxim 5 ore intr-o zi buna. In rest bem cafelute si stam la taclale cu Doamnele de aici. Ba chiar ma gandesc sa mai fac ceva business pe langa , sa imi umplu timpul ramas. Dar vad pe cine mai cunsoc pe aici si ce putem invartii sa mai fac un ban in plus pe langa salar. Partea rea e ca unii colegi au spate. Si daca se scoate un post, eu sunt primul afara fiindca eu am dat concurs. Dar oricum merita. Plus ca nici profesional nu mai doresc sa ma dezvolt. Aici nu inveti ceva bun , ceva constructiv de la nimeni. Iti fac felia ta, asculti ordinele si gata. Si iti tii gura cand e de tinut ca asa nu ai probleme. Acum sunt mult mai fericit decat la patron.

      • Cetateanul Răspunde

        Pensionare la privat ? Patru decese recente , aproapiati, vecini, cunoscuti, toti sub 61 de ani ! Toti au ‘lucrat” in privat !
        Nu demult un prieten mi-a venit panicat ca are probleme cu inima la 39 de ani ! I-am zis asa : “fratele meu alb eu sunt pasionat de acest domeniu inca din copilarie dar ce se face aici nu se numeste munca, renunta pana mai poti !” La ritmul de lucru.pretentii nu ai cum sa rezisti pe termen lung, doar iti distrugi sanatatea/scurtezi semnificativ durata de viata ! Am plecat fluierand !
        Pensionareee, prietene foarte multi nu o sa mai apuce asa ceva !!!

    • Altu Răspunde

      @satmarean1,ce gândire de bugetar. Eu nu vreau la jandarmi pt că eu nu aș putea bate oameni nevinovați doar pt că așa îmi cer unii aflați la putere. Nu pot să fiu un instrument în mâna unor ticăloși. Jandarmii acționează la ordin ca niște roboți nu judeca justețea faptelor lor. Ei spun că aplică legea, așa o fi,dar legea e făcută de unii să asupreasca pe alții. Și au nevoie de niște unelte JANDARMII.

    • Sm Răspunde

      @satmarean1,se vede că ești bugetar nici citi nu știi. Sunt locuri pt admiterea tinerilor în instituțiile de învățământ respective,NU se angajează la Jandarmerie din surse externe, adică privat. Spălarea pe creier trebuie începută din tinerețe altfel nu poți gaza oameni nevinovați,nu îți poți bate frații, părinții sau prietenii care protestează. După ce sunt aduși la stadiul de robot totul e posibil. Spor la frecat menta la buget. Măcar vreo 3 pensii să primești că meriți.

      • Cetateanul Răspunde

        Acum, conform aparatului represiv de stat nu mai exista persoana nevinovata, sau om sanatos cu drepturi depline . Treaba cu drepturile este practic anulata desi exista boli cu mult mai grave decat virusul asta amarat, apropo, vezi ca multi profesori doctori nu se vaccineaza .

      • Norick Răspunde

        Sa ne adunam Ardelenii pentru independenta

  4. Cetateanul Răspunde

    Afacerile nu prea mai merg, locuri de munca decente canci … oare ce urmeaza ?

    • x-ulescu Răspunde

      urmeaza sa fie asa cum doresc cei care au votat dreapta #rezist , salarii de nimic,( privat si bugetari ) pensii platite in moneda din bostwana , spitale facute scrum ,ministrii fara studii superioare,chelnerite in posturi de director, preturi din ce in ce mai mari , presedinte la schi a doua zi dupa ce au murit pacienti arsi in spital si multe altele de care noi nu stim inca

  5. AziNu Răspunde

    Vedeti cum se ‘intareste” statul impotriva noastra? Daca aveti impresia ca statul sau institutiile statale lucreaza pentru noi, traiti in alte lumi. Rolul nostru ca cetateni, e sa mergem la vot pentru ca un grup de oameni sa aiba tot ce isi doresc. Asa ca mergeti la vot, dovediti ca sunteti slugiile altora

    • Cetateanul Răspunde

      Pai tocmai asta doresc politicienii ticalosi . Ca tu sa stai in casa si sa nu votezi oameni care isi doresc libertate, drepturi, sanatate, echitate, viata normala . Cei care au contracte cu statul, ocupa functii fara pregatire, au diverse avantaje la care tu nu nici nu visezi,ei cu totii merg la vot ! Tu pentru ca esti filosof si nu te cobori la nivelul lor le dai practic puterea sa te mai conduca .
      In SUA oamenii au dat cu piciorul la sansa vietii lor : Bernie Sanders .
      Nu poti sa-i faci omului bine cu forta .

      • AziNu Răspunde

        Ce sa fac.. Atata timp cat o sa gandeasca oamenii ca tine, o sa mergeri la vot. Bafta!

      • CasiNo Răspunde

        Du-te la vot! Si o sa mergi si peste 20 de ani cu acelasi gand. Tu crezi in vot pentru ca asta ti-a bagat statul in cap: Daca mergi la vot o sa o duci bine. Daca nu mergi , o sa o duci rau. Ca popa pe vremuri: daca esti cuminte o sa ajungi in rai, daca esti rau, in iad. Poate la batranete iti vei da seama ca viata nu pe vot merge , ci pe “care pe care”. Exista bogati si oameni care servesc bogatii. Tu esti un servitor credul . Sa crezi ca daca merem la vot o sa iasa unu cinstit ? Esti naiv rau. Trezeste-te

      • AziNu Răspunde

        Cetateanul esti convins ca prezenta mare la vot aduce oameni cinstiti in parlament :))) LOOOOL. Ce gandire oarba. Sau esti unu din aia care au interes sa mearga lumea la vot. Esti panaint sau ce stiu eu care

      • c-block Răspunde

        @cetățene, te rog să-mi specifici care dintre actualii parlamentari sătmăreni proaspăt aleși în Parlamentul României se cadrează pe ce visezi tu? Adică politician care să dorească libertate, drepturi, sănătate, echitate, viață normală? Nu vrei tu să știi ce apelative folosesc ei față de omul de rând! Asta fără nici o excepție! Diferența este doar vechimea de când practică această îndeletnicire. Apoi în prag de alegeri iar vor arunca niște fărâmituri.
        Singura posibilitate ar fi ca să existe instituția rechemării, adică dacă dormitează în scaun și nu ne apără interesele la inițiativa cetățenilor care l-au ales după un referendum local să își poată pierde mandatul. Dar pentru asta trebuie o lege care lege știi bine cine trebuie să o voteze, nu?

  6. Satmarean 1 Răspunde

    @Altu-@sm. Am citit bine, la tineri m-am referit nu la unul care are azi 40 de ani . Si afla ca nu sunt bugetar ,dar am in fam si stiu cat liber are si sarbatori facute cu familia comparabil cu altii. Da.Ei sunt roboti ,dar cei care lucram la patroni cum suntem? Nu tot roboti.?
    @ x-ulescu.Corect

    • Romanistan citizen Răspunde

      Deci la tine unul de 40 de ani e fosilă? Înseamnă că ești prea tânăr ca să dai cu presupusul ori ești angajat la organele represive ale statului. În ambele cazuri puțin mă interesează părerea ta.

    • Altu Răspunde

      @satmarean1, diferența e că eu la privat nu fac rău nimănui,nu omor oameni cum fac bugetarii,ex : îngerașii in alb, poliția, jandarmii,etc. Singurii care salvează vieți sunt pompierii. Poate sunt robot la privat,dar patronul nu îmi spune să gazez concurența sau să îmi bat colegul care vociferează . A, și diferența majoră e că bugetarii sunt prestatori de servicii plătiți de privat,nu stăpânii privatilor

  7. Aaa Răspunde

    Vrajala de 2 ron! Sunt batute cartile pt posturile respective!

  8. carcotas Răspunde

    Tare multi ati postat in timp ce trebuia sa fiti la munca.

  9. Ionica Răspunde

    Si eu vreau la stat. Ma omoara astia in 3 schimburi la multinationale privat. Rupt vin dupa schimbu’ 3 🙁

    • Norick Răspunde

      Sa ne adunam Ardelenii pentru independenta

      • AziNu Răspunde

        Independenta in Ardeal o poate sa existe dupa urmatorul razboi mondial eventual. Nu ar lasa hotii din sud Ardealul fara sange. Mie personal mi-i s-ar falfaii ca e sau nu independenta . Ce vrea lumea asa sa fie, important e sa nu vina rusii ca te lasa gravid cu gemeni in secunda 2

  10. Norick Răspunde

    Am 43 ma duc si eu.

  11. radical2 Răspunde

    @Bogu. Aproape poți spune ca ai creier. :)) Aproape🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.