Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Experiența unei mame care a născut la spitalul-suport din Carei! De la lucruri negative, la mesaje de încurajare

Experiența unei mame care a născut la spitalul-suport din Carei! De la lucruri negative, la mesaje de încurajare. O mamă din municipiul Satu Mare dorește să transmită, prin intermediul PortalSM, un mesaj de mulțumire cadrelor medicale de la spitalul din Carei, dar și un mesaj de încurajare viitoarelor mămici, după ce a născut la Carei, fiind depistată în ultima clipă cu Covid-19. 

Proaspăta mamă trebuia să nască la o clinică din municipiul Baia Mare, dar a fost depistată cu Covid-19, cu câteva zile înainte de data în care avea programată cezariana. Potrivit procedurii, Cătălina a trebuit să nască la spitalul din Carei, însă acest lucru a speriat-o, auzind mai multe lucruri negative despre spitalul respectiv. Spre bucuria și surprinderea ei, începând de la asistentul de pe ambulanță, până la medici și asistentele de Carei, toți s-au comportat exemplar cu ea, motiv pentru care, prin intermediul PortalSM, Cătălina vrea să le transmită un mesaj de mulțumire.

Redăm declarația Cătălinei Pop:

Pe primul băiețel l-am născut la Euromedica în Baia Mare, cu domnul dr. Sasaran Mircea. Născând acolo, am decis ca si al doilea copilaș tot acolo să îl nasc. La ultimul control, inima începuse să îi bată mai încet, asta însemnând că trebuia să programăm cezariana mai repede. În ziua aceea, am coborât jos la laborator să îmi fac testul Covid. În următoarea zi, am primit pe email rezultatul: pozitiv. În momentele acelea am crezut ca fuge pământul de sub mine. Asta a fost in data de 3 februarie, iar eu trebuia sa nasc pe data de 5. Urgent! Deoarece urma să fac o ruptură. Am dat telefoane peste telefoane, deoarece nu stiam ce urmează. Într-un final, toată lumea îmi zicea ca trebuie să nasc la Carei. Nu puteam să accept asta, pentru că auzisem foarte multe lucruri negative. Am început să am contractii, si am zis că pentru binele copilului, trebuie să trec si peste asta! Am sunat la salvare, si au venit foarte repede după mine.
Doar ideea că trebuie să îmi las acasăa un bebeluș de 8 luni, îmi rupea inima în două. Domnul asistent de pe Ambulanță, a fost lângă mine, m-a încurajat, m-a linistit enorm, si am să îi multumesc întotdeauna că a fost lângă mine, aveam nevoie să aud cuvintele care mi le spunea el! Am ajuns la Spitalul din Carei linistită! Mi s-a facut internarea, si dimineața urma să mi se facă operatia. Am născut în data de 5 februarie dimineata cu doamna dr. Braniste si doamna dr. Ghetina. Au format o echipă super, împreună cu anestezistul care a stat lângă capul meu toată operația si a povestit cu mine. Toți de acolo au avut multa răbdare cu mine, deși cred că am fost cea mai panicată din tot spitalul! Am primit poze cu bebelusul meu toată ziua, vorbeam cu asistentele care au grijă de el, și chiar și după ce am ajuns acasă am mai vorbit cu ele! Bebelusul meu este perfect sănătos, si țin să le multumesc tuturor cadrelor medicale că mi-au arătat că nu este asa cum am auzit eu! Într-adevar, să naști în pandemie nu este ușor!! Dar încurajez mămicile care urmează să nască, chiar la Carei, să fie linistite si optimiste, că merg pe mâini bune!


Citește și:

MĂRTURIE. În ce condiții a născut o mamă din Satu Mare cu COVID. Mesaj pentru medici și mămici

13 comentarii

  1. hakkate Răspunde

    Sa-mi explice careva cum naste acum cand are un copil de abia 8 luni acasa. Vrea sa calce pe urmele fostelor mame-eroine de pe vremea impuscatului odios? Sau e ceva pocaita? Nu-mi povestiti de nastere prematura devreme ce avea programata cezariana deja. Si mai e si regenerarea organismului lehuzei, adica minim vrea 2-3 luni. Eu zic sa dati un telefon la Guiness Book.😱

    • Cătălina Răspunde

      Avea 1 an si 3 luni când am născut eu, iar al doilea s-a născut la 36-37 de saptamani. Nu sunt pocaita, în schimb, da, sunt o mama eroina!!!

      • hakkate Răspunde

        Ca să vă citez “Doar ideea că trebuie să îmi las acasăa un bebeluș de 8 luni, îmi rupea inima în două.” De aici omul ce înțelege??? În rest constat doar că este cam mare densitatea pe metru pătrat la eroi și eroine în țara asta! Dacă eu trec bine peste ziua curentă și mi-am făcut treba, inclusiv am prelevat toate mostrele pentru determinare covid sunt și eu erou? Întreb și eu. Că o să cer atunci ceva diplomă.
        În țara asta sunt mulți oameni care își văd de treabă și-și fac munca cum trebuie. Mai sunt șmecherii gălăgioși și mai sunt eroii care doresc să le fie uns suflețelul zilnic altfel nu au somn. Eu rămân să-mi fac treba cum trebuie și ÎN LINIȘTE.

        • Ghita Răspunde

          Numa’ hateri păste tăt! N-aveţi ce face acasă?

          • hakkate

            Pentru informare corectă am intrat pe facebookul doamnei. Eu inițial ousesem o întrebare zic eu pertinentă. Apoi intrând oe facebookul oersoanei am aflat cp bebeul de acasă împlinise de fapt 1 an și 8 luni și nu doar 8 luni. Dacă posta corect eu nu întrebam.
            Dacă te dai în spectacol și susții medicii din Carei e treaba ta, zic eu. Dar atunci pregătește-te că sunt din ăștia amatori care te diseacă cu tot cu informație. Sunt o grămadă de mame care nasc zilnic, chiar și la Carei dar până acum nici una nu a găsit că e obligatorie să scrie ce a scris dumneaei în modul acesta public. Unii au preocupări personale mai importante și mai la subiect.

          • @hakkate

            Bine, hai lasă-ne şi tu! N-ai ce face decât să te ocupi de informarea noastră corectă… Ai fost la biserică azi? Nu cred!

    • Nichita Răspunde

      portaride facebook cu poze si text luate de pe facebook dar cu sigla portarsm pe ele 🙂 au nascut multe in pandemie la carei dar nu au postat pe facebook pentru portari 🙂

      • Cătălina Răspunde

        Pozele sunt ale mele la fel si declarația! Sunt convinsă că multe au născut la Carei! Insa eu am dorit să le multumesc cadrelor medicale si sa încurajez viitoarele mamici care urmează să nască acolo!

  2. Cătălina Răspunde

    Nu inteleg ce drept aveți să aflați dvs cati ani are copilul meu! Daca tot vă interesați, copilul meu este născut pe 23 Octombrie 2019. După calculele mele, nu are cum sa aibe 1 an si 8 luni! Informati-va mai bine! Va rog frumos, vedeti-va de treaba dvs.

    • hakkate Răspunde

      Eu nu știu ce chef din ăsta bizar aveți să discutați în contradictoriu. Poate am urmărit alt cont facebook al unei alte Cătălina Pop. Acolo scrie că în 10 ianuarie a împlinit 1an și 6 luni. Și sincer nu mă interesează ce vârstă are copilul dumneavoastră. Nu credeți că ar trebui să terminăm amândoi? Mai doream să scriu ceva dar mai bine am zis în mine și m-am răzgândit. Vă recomand totuși să mai consultați câteodată algebra elementară pentru că ați fi putut evita discuția asta absolut inutilă. Nu de răutate spun. Ați putut constata pe propria piele ce înseamnă o persoană publică care se expune. Dumneavoastră ați ales asta. Oricum suntem o persoană căpoasă. Și eu. Mai bine las de la mine că văd că nu cunoașteți noțiunea asta. O seară mai plăcută.

  3. Cătălina Răspunde

    Eu zic că si dvs ati avea mai multe lucruri importante de facut decat sa comentați aiurea. Dacă nu ați înțeles mesajul meu, vă rog să mergeți la următorul articol, ca nu va obliga nimeni sa il citiți. Cu atât mai mult, să si comentați.

  4. hakkate Răspunde

    Pentru @hakkate, da dragul meu am fost. Cu ocazia asta risc o bulină neagră de la USR. Dar nu au zis nimic legat să nu comentez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.