Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Cod galben și Cod portocaliu de caniculă în Satu Mare. Temperaturi de peste 35 grade Celsius

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de caniculă pentru județul Satu Mare. Potrivit meteorologilor, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod galben

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic;

Interval de valabilitate: 22 iunie.

În cursul zilei de marți (22 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19…20 de grade.

Cod portocaliu

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat;

Interval de valabilitate: 23 iunie.

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade.

Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.