Ultima actualizare: ieri, 20:44

Naţionale

FOTO. Tânără din județul vecin, declarată cea mai frumoasă ciobăniță din România

Tânără din județul vecin, declarată cea mai frumoasă ciobăniță din România. Dorina Olăhuț are doar 20 de ani și a fost deja remarcată de ziarele de specialtiate din domeniul agriculturii. A fost plasată pe primul loc într-un top al celor mai frumoase ciobănițe din România.

Pasiunea pentru oi a moștenit-o de la părinții ei, mari iubitori de animale din satul Nadis ce aparține de Cehu Silvaniei. Păstorește o turmă de peste 300 de oi, reușind astfel să ducă mai departe tradiția familiei sale, moștenită din moși, strămoși.

Ziarul de specialitate Agro Info a plasat-o pe aceasta pe primul loc într-un top al celor mai frumoase ciobănițe din România, într-un proiect prin care s-a dorit promovarea femeilor din această ramură a agriculturii. Alături de sălăjeancă au mai fost selectate tinere din județele Mureș, Suceava și Maramureș.

Tânăra Dorina Bianca Olăhuţ are 20 de ani, este de loc din Nadis, a terminat liceul la Cehu Silvaniei, iar apoi s-a dedicat în totalitate acestei pasiuni.

Dorina mărturisește că este mândră de afacerea familiei și vrea să o ducă mai departe. Nu se simte obligată să facă asta și oricând ar putea alege o meserie mult mai bine văzută de opinia publică, însaă îi plac foarte mult animalele și a decis să se dedice păstoritului din pasiune pentru agricultură.

Sursa: Sălajul Liber

4 comentarii

  1. mae Răspunde

    frumoasa asta da ……..merita mult respect….nu toate papitele care stau la cafele si la produs

  2. Satmarean 1 Răspunde

    O asemenea femeie este si o doamna in societate dar stie si ce inseamna munca. Sper sa-si gaseasca un sot pe masura nu un cocalar. Mult respect.

  3. AziNu Răspunde

    Mai nou o aparut pe TikTok ciobanitze si ciobani falsi. Merg zilnic la oi sa faca postari. In realitate nu au nici o treaba cu turma, tot ce vor ei sunt doar vizualizari si like-uri. Injucati cat vreti dar sunt convins ca si ciobanitza de fatza are ca scop cat mai multe vizualizari. Altfel nu ar iubi animalele 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.