Ultima actualizare: azi, 21:30

Locale

Totul despre Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș”

Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică și Inginerie are deja o adevărată tradiţie în peisajul economic şi academic din Arad, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Marghita și Sebiş. Reorganizată în anul 2015, cu o tradiţie de peste 30 de ani în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, este continuatoarea a trei facultăţi distincte care au funcţionat în ultimul sfert de secol în cadrul universităţii: Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Informatică şi Facultatea de Inginerie. A fost un proces derulat în mai multe etape, impus de necesitatea obiectivă de a găsi o formă de organizare viabilă, puternică, în pas cu tendinţele existente în mediul universitar şi pe piaţa muncii, având ca misiune dezvoltarea cercetării științifice de înalt nivel și formarea resurselor umane înalt calificate în domeniile specializărilor deținute.

Calitatea educaţiei, atât teoretică, dar şi practică, este dovedită de miile de tineri care au absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, cea mai veche dintre facultăţile private cu profil academic din ţară. Dintre absolvenții cu rezultate profesionale deosebite îi amintim pe Mircea Coza şi Romeo Dunca, prezenţi constant în Top 300 Capital, dar şi o serie de personalități din mediul politic, social, administrativ, atât la nivel judeţean, cât și național.

Prin programele de la învăţământul de licenţă şi masterat, facultatea îşi propune să faciliteze însuşirea de metode, deprinderi şi capacităţi care să le permită membrilor comunităţii universitare o autoinstruire continuă, să-şi dezvolte şi să-şi diversifice continuu preocupările consacrate compatibilizării procesului de învăţământ cu cel din ţările avansate. În planurile de învăţământ sunt incluse la toate specializările discipline fundamentale şi opţionale de impact european de profil, oferind astfel posibilitatea de formare a unor specialişti în domenii de vârf.

Ofertă diversificată

În anul universitar 2021-2022, în cadrul facultăţii vor funcționa următoarele programe:

Licență: Administrarea afacerilor (Arad), Administrarea afacerilor în limba engleză (Arad), Marketing (Arad, Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Marghita), Contabilitate şi informatică de gestiune (Arad, Satu Mare, Baia Mare), Informatică (Arad), Silvicultură (Arad), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (Sebiș).

Master: Administrarea afacerilor în turism şi servicii, Audit şi expertiză contabilă, Marketingul şi managementul firmei, Management şi marketing forestier, Tehnologii pentru dezvoltare web.

Postuniversitare – in domeniul administrarea afacerilor, marketing şi contabilitate.

Studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie pot beneficia de parteneriatele încheiate cu instituţii publice şi agenţi economici şi au acces gratuit la baze de date internaţionale (platforma ANELIS, Springerlink, CEEOL, Web of Science, Science Direct). De asemenea, studenţii se pot integra în ASE (Asociaţia Studenţilor Economişti) şi pot primi granturi intre 40.000 şi 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat.

„Prin abilitățile manageriale ale conducerii universității, respectiv ale d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, formăm – împreună cu studenţii noştri – o echipă. Fiecare în parte şi toţi împreună tindem spre performanţă. Depinde doar de noi să o atingem. Suntem preocupaţi de îmbunătăţirea permanentă a activităţii, de dezvoltarea parteneriatelor cu mediul de afaceri, şi de menţinerea nivelului cercetării la standarde europene. Tradiţia acumulată de-a lungul timpului, experienţa corpului profesoral, baza materială modernă, diversitatea de activităţi de tip teoretic şi practic vor permite tinerilor să acumuleze competenţe profesionale solide, prin care să se integreze cât mai uşor pe o piaţă a muncii dinamică, plină de provocări” – spune prof. univ. dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Științe Economice, Informatică și Inginerie.

Sursa: Comunicat de presă Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” 

Un comentariu

  1. Jolta Răspunde

    În străinătate nicăieri nu accepta diploma de la universitatea Vasile Goldiș. Bani aruncați în vânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.