Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Moartea unei tinere sătmărence a salvat cinci vieți. Adolescentă: „Simt că trăiesc a doua viață”

O adolescentă de 15 ani a primit un ficat nou la doar o săptămână după ce medicii i-au spus că are nevoie de transplant, titrează Digi24. Familia unei tinere din județul Satu Mare a donat organele, o decizie care a schimbat viețile a cinci oameni. Este una dintre puținele astfel de întâmplări de anul acesta.

Amalia a fost diagnosticată cu boala Wilson, o anomalie genetica de metabolizare a cuprului. A fost internată de urgență, iar medicii au început procedurile pentru găsirea unui donator de ficat compatibil.

Onica Amalia – pacientă: ,,Simt că trăiesc a doua viață. Un sentiment înspre credință pentru că puteam să mor în câteva zile și transplantul mi-a oferit o altă viață normală și pe care am să o trăiesc altfel ca până acum”.

Chiar dacă lista de așteptare este lungă, Amalia a avut norocul să primească aproape imediat un ficat compatibil.

Ruxandra Fota, medic primar ATI: ,,Operația a durat aproape 6 ore. Lucrurile au început dramatic cu pacienta într-o stare extrem de gravă și, după ce s-a transplantat noul ficat, în mod absolut spectaculos, datorită vârstei, datorită faptului că ficatul era într-o condiție foarte bună, lucrurile au început să se amelioreze. Iar pacienta, acum, la câteva zile după transplant, la 3 zile după transplant, a plecat la salon, deci atât de bine a mers, iar noi suntem extrem de fericiți. Emoțional ne-am implicat foarte mult toți din echipă”.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.