Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Cum va fi verificat certificatul verde COVID în aplicația STS din România

Persoanele care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte organizatorului certificatul digital al UE care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. Aplicația „Check DCC” făcută de STS care va verifica codul QR al acestui certificat este disponibilă în Google Play.

Hotărârea CNSU prevede: „Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat de organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, la Digi24, că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR.

,,Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice. Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus Arafat.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

13 comentarii

  1. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Domnule Arafat daca eu ca nevaccinat dar cu un test negativ intru într-un restaurant, mall sau ce o fi unde ar trebui sa fie doar cei imunizați, cei cu certificat/test, etc și ies bolnav pot sa te dau în judecata pe tine ca persoana fizica? Deoarece și cei vaccinați poți transmite boala. Deci terminați odata cu certificatul lui peste ca nu ajuta cu nimic. În loc de doze de vaccin mai bine luat-o teste.

    • Arafat Răspunde

      În sfârşit unul care care îmi cere ceva logic. Aşa vom face dar testele le plăteşti tu.

      • AziNu Răspunde

        De ce sa plateasca testele, domnule Arafat? Vaccinul il administrati gratuit. Si intra vaccinatii cu covid in mall ca au certificat verde pe tel

    • Dr Răspunde

      Vaccinatii transmit de 10x mai putin decat nevaccinatii, terminati aiurelile astea.

    • judge Răspunde

      Nu poti ! si nu tot cautati motive ,mai bine va vaccinati .Tu ai fi de acord sa faci 6 ani inchisoare daca infectezi pe cineva si moare ?
      Stiu pe cineva ,din cauza lui au murit 2 persoane ,rude.

    • alice Răspunde

      10.Fete pentru sex în orașul tău – only4you.site

  2. dia Răspunde

    Vaccinatii au incarcatura virala mai mare decat nevaccinatii, de ce nu cititi studiile recente. Suntem in faza experimenttala si se tot publica rezultate, mai ales in publicatii externe, la noi nu se spune nimic, numai minciuni la posturile TV .Recent la digi s-a spus ca nu stiu cati calugari de la ATHOS sunt la ATI, si nu era niciunul bolnav, Posturile astea sunt platite sa faca propaganda la vaccin,ii rugam sa ne anunte si cati au murit de la vaccin si cati si-au revenit din boala. Daca ajung la ATI vaccinati..asta nu se mai spune

    • gogu Răspunde

      dia ,iarasi trensmiti informatii false , majoritatea calugarilor de pe Athos sunt vaccinati ,este un grup mai mic de antivaccinisti , din ei au murit 9 persoane.

      • AziNu Răspunde

        “Intr-o singura zii, 16.01.1996 la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate 43 mii de cazuri de viroze respiratorii si 3809 persoane cu gripa. In total, in primele doua saptamani ale anului 1996 raportarile din retea au evidentiat urmatoarele situatii: 164.129 cazuri de viroza respiratorie 11.375 cazuri de gripa (50 la mie)”

  3. The Economist Răspunde

    Nimeni nu vrea sa vaccineze lumea doar pt ca pharma sa faca bani ,asta e o ineptie ,se propaga pe retele sociale .Defapt toata lumea vrea sa se termine cat mai repede , pentru ca pierderile umane si economice sunt mult mai mari .Vaccinul este singura solutie ,mai ales daca ar fi updatat la noile variante.Dar asta cere timp.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Cand se vor simtii unii rau, si le vor muri persoanele dragi lor si veti avea si restrictii oriunde veti dori sa mergeti , sa vedeti cum se vor vaccina multi. Chiar daca nu vor unii sa vada si sa inteleaga, acesta e directia trasata de toate tarile in fata carora stam in genunchi de la aderare pana in prezent si asta va fi si in viitor.

    • ... Răspunde

      @Satmarean 1. Bine, așa o fi. Dar am și eu o întrebare către tine. Ce facem cu cei vaccinați la început pentru că s-ar putea că mulți dintre ei sunt relax total, au uitat de mască (am întâlnit multe asemenea cazuri și toți ziceau că îi doare undeva de mască că sunt vaccinați) și de fapt nu mai au anticorpi? Dar certificat verde au toți deci intră și ies unde doresc! Ce vei spune dacă încep să cadă ca muștele?
      Subliniez încă o dată înainte de a mă lua antivaxer că am trecut prin boală și m-am vaccinat. Dar și masca port unde trebuie.
      Și nu te supăra dar nu mai târziu decât azi am văzut doi handicapați mentali (nu pot să-i cataloghez altfel) care de dimineață mergeau pe stradă și tușeau, scuipau și trăgeau niște flegme pe floaster de nu numai! Cu asta nu se ocupă nimeni? Și după aproape doi ani de pandemie unii nici acum nu au învățat igiena elementară? Așa că eu nu am așteptări mari de la nația asta.
      PS. După doi de lockdown, cu 5,5 milioane de oameni vaccinați complet suntem tot acolo de unde am pornit înseamnă că ceva nu funcționează. Nu văd cum să rezolvăm treaba cu vaccinarea. Eu aș lansa cât mai repede pe piață tratamentul ambulantoriu (pastile sau capsule) pentru că sunt sigur că față de aia nu o să fie așa mare reticență. Ca la gripa clasică. Asta cu lickeownuri oeste lockdownuri nu mai ține. Nici oamenii nu mai iau chestia asta în serios. Am înțeles că în plimă carantină în Oaș o grămadă făceau zilele astea shopingul zilnic în afara perimetrului. Dar nu mă miră asta.

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @…..Acei vaccinati care vb asa si nu poarta masca acolo unde trebuie sa porte sunt iresponsabili si prosti pe deasupra. Imunizarea dupa vaccin difera de la pers la pers pt ca nu este relevant testul din care reiese nivelul anticorpilor, si care se face in prezent in laboratoare ci este important nivelul anticorpilor neutralizanţi, adică acei care blochează intrarea virusului în celulă. Aici intervine memoria celulara care difera de la individ la individ. Si eu procedez exact la fel ca tine. Adevarul este ca suntem multi iresponsabili. Daca odata cu ….marea relaxare eram constiinciosi in continuare si purtam masca in locurile aglomerate si nu participam la evenimente cu 1000 pers sigur nu eram aici. De organele statului cu atributii de control,…..acestea sunt varza. In toata perioada de mare relaxare nu a verificat nimeni daca cei care erau carantinati respectau carantina sau se plimbau prin oras , si atunci sa nu ne miram cum am ajuns aici. E usor sa spunem : nu e bun vaccinul, nu va vaccinati. OK. Dar niste reguli simple putem sa respectam?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.