Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Asistentă DSP Satu Mare, reținută în cazul vaccinărilor de la Petea

O asistentă a Direcției de Sănătate Publică Satu Mare a fost reținută de către procurorii DNA în cazul vaccinărilor false din vama Petea. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au extins urmărirea penală, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 noiembrie 2021 a suspecților:

  • BARTA PATRICIA-DIANA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată;
  • Două persoane fără calitate specială, fiecare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare (vezi comunicatul 946/VIII/3 din 17 noiembrie 2021) și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro). Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate.

Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie – 02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate. Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Felicitări! Demolați singuri toată campania. Nici nu trebuie muncă de lămurire. Mă gândesc că vaxerii vor găsi ceva explcație pentru dezertarea din rândurile soldaților pandemiei?😱😪😫

  2. Cetateanul Răspunde

    Sper ca justiția să-și facă treaba și să-i condamne la pedepse exemplare, cu executare, și să dispună și confiscarea tuturor veniturilor ilicite porvenite din această afacere!

  3. Satmarean 1 Răspunde

    @Cetateanul. Sper si eu ca se va intampla asta. De Revelion sa li se ureze ,,La multi ani ….in puscarieȚ!

  4. Morga Răspunde

    Deci se va produce o relansare a activități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.