Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Percheziții de amploare în vama Petea! Mii de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate

Procurorii anticorupție efectuează, marți, percheziții în 13 locații din județele Bihor și Satu Mare într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID. Potrivit surselor G4Media.ro, peste 2.000 de certificate de vaccinare ar fi fost falsificate în centrul deschis la Vama Petea, în județul Satu Mare.

Unii dintre beneficiarii certificatelor false au ajuns ulterior în spital din cauza COVID și au recunoscut că nu s-au vaccinat, potrivit acelorași surse. Perchezițiile au loc la domiciliile mai multor persoane, precum și la Vama Petea.

Centrul de vaccinare din Vama Petea a fost deschis în 28 mai, de către Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean.

Comunicatul DNA:

,,Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Reamintim că în această toamnă, la sfârșitul lunii septembrie, mai multe percheziții au avut loc la imobile aparținând Punctului de Frontieră Petea și la locuințele unor polițiști de frontieră din Satu Mare și Maramureș suspectați de fapte de corupție.Mai mulţi poliţişti de frontieră au cerut şi au primit de la şoferi sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul unor pasageri care veneau în România din ţări de unde se impunea carantina.


CITEȘTE ȘI:

18 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Puscarie la falsificatori, dosar penal si amenda usturatoare la beneficiari.
    Vezi cum dispar imediat incidentele!

  2. Satmarean 1 Răspunde

    CORECT.

  3. Laszlo Răspunde

    O familie de coronasceptici din Budapesta parinti si 2 copii au ajuns la ATI , tata a pierdut lupta , mama si un copil sunt in stare grava ,intubati , un copil este in stare acceptabila , toti aveau certificate false de vaccinare ,dincolo sunt destul de rare , medicii care fac asa ceva au primit inchisoare in regim de urgenta.

  4. Gheorghe Răspunde

    Banu ochiul dracului.Pentru o mana de mărunți unii si-ar vine și sufletul.Dar ce zic eu,, si-ar vinde”că de faptu mulți sunt cei ce-și vând sufletul mințind în orice împrejurări pentru un câștig mârșav,pentru un ban în plus.In facturi,în declarații și în orice împrejurare unde este vorba de bani.

  5. Adi Răspunde

    DE LA CINE SA IA ACEST POPOR EXEMPLU CAND LA CONDUCEREA TARII AVEM NUMAI CORUPTI SI MARSAVI CARE LA RANDUL LOR ISI VAND SUFLETUL LA U.E. PENTRU NISTE VACCINURI SI MINT CU NERUSINARE. DE LA INCEPUT AU SPUS CA VACCIN UL NU-I OBLIGATORIU IAR ACUM TE CONSTRANG IN ULTIMUL HAL.PANA SI MEDICAMENTELE LE-AU RETRAS , MORI CU ZILE IN SPITALELE MURDARE,CE VA MAI ASTEPTATI DE LA ACEST POPOR? E O DICTATURA CE SE INTAMPLA! MAI URMEAZA ARMATA SA NE TRAGA UN GLONT IN CAP!

    • Pamant Răspunde

      Foarte bine punctat…doar ca nu inteleg ce mai asteapta POPORUL dupa 32 de ani…

    • Decebal Răspunde

      Acest popor este un popor de hoti, smenari și nelegiuti. Faptul că în parlament avem astfel de oameni este normal. Dintre hoti s-au ales câțiva hoti. Doar că, ciolanul e mai mare. Toate pușcăriile din Europa sunt pline de români. Si pe vremea lui impuscatul era la fel: vroiai carne cautai unul ce lucra la abator, aveai probleme la curent îl căutau pe unul de la electrica, vroiai gazolina, o rezolvai la peco, etc. Se spune că nu există popor în lume care să aprecieze hoţia mai mult ca românii. Imediat după naştere, pruncului i se fură un sărut. Câinele din casă e iubit pentru că e hoţoman. Elevul învaţă să copieze pe furiş de la vecin. Profesorul plagiază. Păcăleala şi şantajul se practică peste tot. Mirelui i se fură mireasa. Politicianul este corupt. Statul împarte cetăţeanului hârtii fără valoare. La piaţă, vânzătorul măsluieşte cântarul. În armată, nimic nu se ia, totul se completează. Delicvenţa juvenilă e iertată. Fiecare se “descurcă” la locul de muncă.

      • History Răspunde

        @Decebal, acum fără supărare dar trăim într-o țară care ai impresia că e lipită cu superglue, nu vezi un proiect de țară, ceva care să ne unească. Ne amăgim singuri. Totul este la nivel superficial. Apoi când e vorba de relații interumane toată lumea scuipă în jos și pupă în sus. Ce vrei de la astfel de oameni, care acceptă asemenea fapte și chiar le promovează? Nu vreau să jignesc pe nimeni dar ar trebui să fim puțin mai pretențioși cu noi înșine. Restul ar veni în timp de la sine.

  6. 🤣🤣🤣 Răspunde

    Eu sincer ma rog sa nu cumva sa le facă dosare penale ca după pot ajunge prin parlament. Ca în tara asta dacă nu ai cel puțin un dosar penal activ nu ai ce cauta în parlament. Domnilor polițiști dați-le doar amende fără dosare penale ca avem destui prin parlament…🤣🤣🤣

  7. Lili Răspunde

    Pandemia “a salvat” punctul de la Petea ca săracii tare greu o duc de când cu U.E….
    Schengen? Pfui Satana!

  8. ... Răspunde

    Întrebare. Cum vine aia că cineva implicat direct prin fișa postului în campania de vaccinare eliberează pe bază de “chiuvetă” 2000 de certicate verzi contracost? Pe lângă faptul că e profund ilegal nu e plătit teoretic destul și așa? Între timp alții au ajuns să nu aibă nici bani de pită? Ce credibilitate mai poate să aibă orice campanie de vaccinare tâmpiților? Și cea în cauză nu are superiori care să îi mai verifice câteodată? Cine e de vină pentru acest nou fapt de “vitejie”? Tot antivaxerii? Numai demonstrați zi după zi cât de incompetenți puteți fi!😱😲💩💩🤮

  9. zelenac radu Răspunde

    Si ultimi jegosi sunt angajati la vama … sa nu ne miram
    PILE PILE PILE PESTE TOT
    Am ajung sa fim fecala europei din toate punctele de vedere.
    RUSINE RUSINE RUSINE

  10. Luci Răspunde

    Ar trebui băgați an pușcărie, oamenii de rand ai amendeaza dar pe vagabonzi astia nimeni nu ia masuri, domnilor ar trebui sa luați masuri, gândiți-vă la copii vostri.

  11. Heinrich Himmler Răspunde

    Heil Hitler !!!!

  12. Josef Mengele Răspunde

    Sunt profund stupefiat, de-a dreptul năucit. Eu care credeam că doar mie mi se cuvine dreptul de a efectua tratamente si experimente pe oameni !!!
    Heil Hitler !

    • 696 Răspunde

      Tu ai trecut prin covid si ai probleme serioase cu capul, creierul se afecteaza de la virus,
      Virusul este experimentul cu care se reduce populatia, in 2-4 ani cei ca tine vor pica ca mustele, virusul are in componenta un fragment din cel de Sida, face modificari in genetica umana.

  13. Mirela Răspunde

    Mie saptamana trecuta mi-a murit subit o prietena care in urma cu 6 luni a trecut prin covid.

    • Dr Răspunde

      SARS COV 2 afecteaza in mod interesant vasele cele mai mici de sange si astfel si organele cu multe capilare, oamenii tusesc, plamanul are multe vase subtiri, dar in rest nu simt ca celelalte organe sunt afectate ca rinichiul, creierul, muschii inimii,asta provoaca in timp probleme serioase. Multi au factorul de coagulare schimbat, tulburari de ritm cardiac, diabet iar unii vor dezvolta Alzheimer.
      Virusul este mult mai periculos decat pare, vaccinativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.