Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

SENTINȚĂ. Falsificatorii de vaccinuri din Vama Petea, trimiși după gratii!

Falsificatorii de vaccinuri din Vama Petea au fost trimiși după gratii pentru 30 de zile. Sentința a fost dată astăzi de către Judecătorii Tribunalului Satu Mare. Anchetatorii au descoperit o adevărată avere în casele suspecților, la percheziții: peste 140 de mii de euro, bani făcuți după ce ar fi falsificat mii de adeverințe de vaccinare. Tariful era între 250 și 300 de euro.

Reţineri în cea mai mare anchetă de vaccinare la chiuvetă de până acum

Patru persoane au fost reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar de corupţie privind eliberarea de certificate false de vaccinare anti-COVID, a informat miercuri DNA. Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea au efectuat marţi percheziţii domiciliare în 13 locaţii, situate pe raza judeţelor Bihor şi Satu Mare, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Comunicat DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 942/VIII/3 din 16 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 16 noiembrie 2021, a suspecților:

  • HOBLEA DANIELA-IOANA, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • ILIEȘ MARC și BURICEANU HOREA, registratori în cadrul Centrului de vaccinare Petea, județul Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată;
  • SIM VOICHIȚA-CAMELIA, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Bihor și o persoană fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.
  • BOROȘ KATALINA

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2021, suspecții Hoblea Daniela, asistentă medicală, Ilieș Marc și Buriceanu Horea, registratori medicali, ar fi pretins și primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 și 300 euro, de la persoanele care doreau să obțină adeverințe de vaccinare și certificat digital european Covid, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

19 comentarii

  1. matematica Răspunde

    2000 “clienti” x 250 E = 500.000, nu 140.000….. undei restul?

    • Burebista Răspunde

      Probabil mai sunt clienți sunt “clienți” și din Administrații și Ministere care …nu au plătit.

  2. Lili Răspunde

    Peștii cei mari când vor fi reținuți și arestați?
    Diferența de vreo 300.000 de euro unde sunt?

  3. Satmarean 1 Răspunde

    Acolo unde sunt acum sa ramana pt multi ani de acum inainte toti. Sper ca se continua cercetarile pt a vedea cati mai sunt implicati.

  4. Marin Răspunde

    Sa fie afișate la întrarea marilor magazin liste cu cei care au certificate false.

  5. Loe Răspunde

    Care au primit certificate false de ce nu sunt arestați şi ei?

  6. Garuboz Răspunde

    Pai da Loe ca si darea de mita s-e pedepseste conf.legii.

  7. gicu Răspunde

    dar madam Rogoz cea care conducea centrul nu e cercetata, putin probabil sa nu stie ce se intampla in subordinea ei, macar sa fie destituita din functie pentru incompetenta

  8. Petre Răspunde

    Și nu vreau să vă povestesc câți colegi de-ai mei din MAI nu sunt vaccinați !!! Și toți s-au vaccinat la Petea !

    • România reală Răspunde

      Eroi ne îngroapă eroic. Apoi tot antivaxerii sunt de vină și pentru ce au făcut ei? Să nu mă înțelegeți greșit, eu sunt vaccinat. Dar nu pot pricepe acest fenomen.

  9. DIA Răspunde

    Si astia ma verifica pe mine daca m-am vaccinat sau nu? O sa le arat certificat verde..dupa ce-mi arata ei al lor!Si ala fals! Ia mai terminati cu certificatul!Testati populatia!

  10. Linda Răspunde

    Fara acoperire adecvata “de la superiori” nu se putea manevra!! Just search

  11. Marin Răspunde

    Mda, se stie toata Romania e vaccinata”,

  12. unu Răspunde

    vrem nume de sefi pt ca acesti tineri nu si au facut de capul lor asta va garantez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.