Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

LIVE. Autospeciala ISU, extrasă cu macaraua din fântâna arteziană din centru

Autospeciala Inspectoratului General pentru Situații de Urgență ce s-a prăbușit, în această dimineață, în fântâna arteziană din centrul municipiului Satu Mare a fost extrasă cu macaraua.

Autospeciala ISU prăbușită în fântână se afla în misiune, fiind solicitată la fața locului după ce fântâna arteziană a cedat sub greutatea unui autovehicul ce transporta tehnică a Instituției Prefectului. Ajunsă în Piața 25 Octombrie, autospeciala s-a prăbușit în momentul în care a ajuns pe suprafața fântânii arteziene, astfel a fost necesară intervenția unei macara pentru a o extrage.

„Un incident regretabil s-a petrecut astăzi pe platoul Pieței 25 Octombrie din municipiul Satu Mare. Două autoutilitare aparținând Ministerului Afacerilor Interne, un microbus al Direcției Generale de Comunicații și Tehnologia Informației implicat în operațiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituției Prefectului și o autoutilitară de descarcerare aparținând ISU Satu Mare au intrat pe suprafața noii fântâni arteziene de pe platou, aceasta cedând.

Ambele echipaje se aflau în misiune, toate pagubele produse vor fi acoperite iar refacerea obiectivului afectat se va realiza în cel mai scurt timp.”, transmite Prefectura Satu Mare.

Primăria municipiului Satu Mare transmite faptul că incidentul s-a produs în urma neglijenței celor ce au intrat cu autovehicule în zona respectivă, accesul autovehiculelor fiind interzis.

„Primăria municipiului Satu Mare va recupera prejudiciul creat de la cei care se fac vinovați de incidentul petrecut astăzi în Piața 25 Octombrie și va remedia problema pe cheltuiala acestora. Accesul autovehiculelor în această zonă este interzis, incidentul produs fiind rezultatul neglijenței crase a celor care au intrat cu autovehiculele în această zonă”

PortalSM a transmis LIVE de la fața locului:

36 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Breking news! Cu știrea asta am ajuns iar pe prima pagină în ziarele naționale! Felicitări! Ne mai faceți și reclamă proastă, nu că nu se știa cât de ….. suntem.
    PS. Din poză se vede clar cum se ridică din groapă orașul. Deci Satu Mare este în mișcare!!!!
    PS2. Puțin îmi pasă dacă careva se supără de comentariul meu. Așa ceva pur și simplu nu era voie să se întâmple! Parcă avem o armată de specialiști speciali care tocmai de aia sunt angajați în cucuriguu-ul ăla administrativ. Cred că sunteți de acord cu asta.

  2. Eba lu' tata Răspunde

    Primaria a prezentat un “komunikat” prin care anunta sanctiuni serioase impotriva celor care si-au permis sa deranjeze lucrarea gen “celentano” de langa blocul cel mai oribil din Satu Mare.Cica “pe acolo nu se trece”.Dar daca se intampla un incendiu,Doamne fereste,si nu exista pentru interventie alta cale de acces decat traseul respectiv,ce facea “doamna primaria”??!!😂🤪😁

    • Unu Răspunde

      Foarte corect .Nici nu stiu de ce se da vina pe pompierilor in caz de incendiu ce fac zboara cu autospecialele

  3. H&R Răspunde

    Efectul covidului. Covidul slabeste orice, chiar si betonul. daca era betonul vaccinat, sau ma rog platoul, acum nu s-ar fi intamplat asta.
    Vaccinati si blocurile, casele, ca vor fi probleme.
    :))))))

  4. M Răspunde

    Cat de idiot sa fi sa te bagi cu masina in fantana

    • Vlad Tepes Răspunde

      Prietene @M – fintina a fost inainte de demolare si refacere a platoului.
      Acum e un platou betonat, din care prin niste orificii de citiva mm diametru, tisneste apa, dar cum orificiile erau acoperite cu zapada, iar soferul o fi fost un pompier cine stie de pe unde adus, el a mers pe un platou betonat !
      Acuma ca ce capcane sint sub acel platou, e alta mincare de peste !

    • Alexandrova Răspunde

      Totuși de ce nu este semnalizat locul fantanei ca sub zăpadă nu se vede locul.

      • Jack Răspunde

        Foarte simplu. ACCES INTERZIS. Si acum vor sari toti desteptii, daca e foc in zona? In cazul asta, de maine, toate drumurile vor fi facute, incat sa poata aterriza si un Boeing.

        • Unu Răspunde

          Nu trebuie sa aterizeze un boeing ci sa fie semnalizata locul periculos .Si de altfel toate aleele drumuri strazi asa fel trebuie amenajate ca vechiculele de interventie sa poate intra in siguranta .Daca tu aveai un apartament in zona la un etaj superior si ar fi un incendiu si nu aveai alta cale de scapare numai cu autoscara tot pe parerea asta aveai

  5. Vas Răspunde

    În sfârșit, și ISU trebuie salvat. 😀

  6. [email protected] Răspunde

    hat,nu bun beton?lucrare fecut in dor la plua?

    • ... Răspunde

      Hat betonu ca betonu dar se pare că s-a stricat și stropitoarea sau ceva așa ceva și cred că nu mai merge jucăria lui Gabiță.

  7. Gheorghe Răspunde

    No mai gaborica nu mai chemi popimea in ajutor la rugaciuni ca sa iasa totul bine?Era unul intre ei(cazma,harlet)care so suparat cand am facut un comentariu despre,,folosirea popimii pentru prostirea prostimii”in folosul…politicimii(ca sa rimeze)..Eu cred ca acolo sunt niste gropi de canalizare(facute din semifabricate de beton)sau conducte care alimenteaza fantana arteziana.Concret nu stiu ce este dar se poate vedea ca au fost acoperite cu placi de beton(semifabricate)care asa cum se intampla de mai multe ori in zona burdea langa parc se sparg,se rup deoarece nu sunt facute sa reziste la trafic auto!Daca ar fi fost facute cum trebuie aveau armaturi din fier beton care dau rezistenta dar de unde sa stie soferul de la pompieri ce esta in zona respectiva?Bine ca nu s-a intamplat ceva mai grav sa fie cineva ranit sau omorat.

    • cazma Răspunde

      Ghiță nu m-am supărat pe tine chiar am scris că apreciez comentariile tale dar nu cumva ești un penti care stă pe rândul din spate nu-i place cum cântă corul dar el nu se bagă nu-i place predica dar el nu se implica, nimic nu-i bine dar tu ridici scaunele?

      • Gheorghe Răspunde

        Mai harlet vorbeste sa inteleaga omu,ce-i ala penti,ce banca,ce cor despre ce scaune vorbesti ca aici in video nu vade vreun scaun care ar trebui mutat….o fi vorba de,,scaun la cap”?..Cat despre muzica ce sa zic chiar imi place muzica corala care este de calitate si nu numai.Ce spui tu are legatura cu sportul,cu politica,cu meseria?
        Oricum nu are legatura cu subiectul de fata,despre lipsa responsabilitatii in multe domenii in romanica.No da vad ca tu vb despre alte lucruri si ai ramas undeva in urma.Stai acolo si macina mai departe pana uiti.

  8. ... Răspunde

    Noroc pe capul nostru cu știrea de la noi că s-a găsit un retardat care a fost amendat că ținea în jud. Mehedinți într-o garsonieră UN STRUȚ !!!! România te iubesc! Nici un minut nu mă plictisesc!🤔😱😲🤪😨

    • H&R Răspunde

      Poate ca a vrut si ala o “gaina” faina cu picioare lungi. Stii bancul, sau nu?
      Oricum pe limba maghiara iese mai bine, dar poate avem si pe limba romana expresie si mai buna ca “gaina”… cu picioare lungi.

      • ... Răspunde

        @H&R, îți dai seama ce s-a scos omul cu struțul? Poate se gândea că va face ceva omletă mai serioasă la fiecare mic dejun? Poate asta era ideea lui, cine știe?🤔😱😲🤪🤫😂
        Mi-am adus între timp aminte de faza cu calul din județul Călărași de acum o lună sau două. Băieții s-au apucat de jucat cărți și cum de se făcuse vreme mai mohorâtă afară au băgat și calul în apartament. Și ne mai mirăm că suntem priviți cum suntem de țările mai civilizate? În paranteză au fost amendați pentru rele tratamente aplicate animalului (probabil nu i-au dat țuică ori ceva tort de morcovi, cine știe). Așa că putem trage concluzia că nici cei care au dat amenda nu sunt mai breji.

        • H&R Răspunde

          Omul cu strutul a primit 3000 de lei amenda , ca nu avea pasarica loc/spatiu suficient, (si nu era nici vaccinata).
          Cal in apartament am avut si noi in Micro15 la Oituzului sau unde, la etaj 4. Daca stiam, trimiteam cu curierul un balot de fan la cal, ca si destinatar: Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic. :)))

        • Xpert68 Răspunde

          Nu aveau ce cauta pompierii ca sa sprijine mutatul Prefecturii, e un abuz grosolan al conducerii judetului dar nu are cine sa ii traga la raspundere sunt prea multe coaie mari de care ar trebui sa se lege organele judiciare!!!! Pentru asa ceva sefii de la ISU si Prefectura trebuie demisi!!!! La noi la tara cine are tupeu sa ia masuri fata de prefect si cei de la afministrativ care s-au orientat cica cu mutatul!!! Bine ca cei de la prefectura nu au chemat fraierii de la armata si politie ca sa ii ajute la mutat sau gardienii publici!!!!

          • ...

            Stai flexy că biblioteca județeană încă nu e mutată! Acolo i-au luat și pe pușcăriașii cuminți la cărat. Apropro, ceva fi că am intrat în an nou calendaristic! Mai plătim un an chiria aia minusculă la Federalcoop?
            @Xpert68, tu pe ce lume trăiești totuși? Pompierii am primit un ordin. Aia se execută. Și când au intrat în piață ei nu stau să judece că oare e voie ori ba! Asta nu intră în atribuțiile lor, probabil su crezut că aceste treburi au fost rezolvate dinainte. Cine i-a chemat e vinovat. Sau crezi că pompierii dacă sunt chemați la orice intervenție când văd că trebuie să intre pe sens interzis să zicem se apucă și lamentează sau dau telefoane? Ori cer aprobări? Trebuie făcut și gata! Asta era tema zilei. Și nu cred că a fost plăcere din partea lor să participe. Nu cred că scrie în fișa postului. Eventual dacă consideri că la rubrica “alte sarcini” se poate băga orice?

    • Heydrich Răspunde

      Ceva nu e clar?
      Cum adica, soliciti pompierii sa muti arhiva prefecturii? Sau?
      Sa ne explice cineva! Multumesc

  9. Satmarean 1 Răspunde

    Vai de capul vostru ,al tuturor:de la soferul pompierpana la cei care fac aceasta lucrare si nu lasa un indicator de semnalizare. Acum sigur de la aceasta zdruncinare multe probleme vor aparea in functionarea fantanii,care dupa vreo doi ani de carpeli va ajunge ca si cea veche,adica una parasita. Cica se va repara pe banii celor vinovati!!!!! Asta inseamna un an anchete, trei de procese si pana la urma nu va fi nimic ,adica nici vinivati, nici bani, nici fantana….dar vom avea santier pana atunci.

  10. .unguru bulan Răspunde

    Acum se vede lucrarea gaborilor, cu firma de casa a primarului adica tarr beton,

  11. Juju Răspunde

    Mai, eu chiar de la inceputul lucrarilor “renovatoriste” din centrul nou nu intelegeam ce naiba vrea sa ne mai demonstreze primarul KG. Fiind o mostenire comunista, locul deja arata ca ceva facut dupa razboi, foarte fancy si chic, a la USSR, PCR pwlamea.

  12. Pămpălăii în acțiune Răspunde

    Hai să începem cu faptul că accesul auto pe platou este interzis!
    Restul este can-can!
    “Salvatorii”, din pur elan pompieristic, au devenit distrugători!
    Rușinică!

    • comentator Răspunde

      Fii sigur ca nu de capul au intrat acolo. Fii sigur ca cineva le-a ordonat sa intre ca sa ajute la mutat. Doar s-a specificat in careva material sau declaratie ca erau in misiune. Deci? Daca cel care i-a chemat la ajutor nu stia ca placile alea lego nu rezista la greutatea autospecialei asta nu e greseala pompierilor. Din start pot sa spun cel putin 10 persoane care putea sa se autosesizeze. In frunte asta cu sitimenajeru lui peste prajit care acum se da mare si rotund. Dar eu zic ca intr-un fel e bine ca s-a intamplat acum si asa si nu la ceva eveniment viitor cu mii de oameni acolo. Sincer. Dar si cine a proiectat cu o asa rezistenta gingasa structura sa-si bage ceva undeva. Ma refeream la diploma nu la altceva.😱🥴😜🤫
      Astea sunt proiectele cu care ne dezvoltam????? Vai de capul nostru atunci!

  13. Calanoilanime i Răspunde

    Cei cu firma din ungaria abia asteapra s o refaca .. ca doar numa in ungaria stiu astia sa faca asa fanTane

    • Techno Răspunde

      Astea se fac in toata lumea la fel, niciunde nu rezista la camion. Capacele gaurite de ceramica/beton stau pe suporti plastic anticoroziune. Rezista la oameni care stau pe el.

  14. m Răspunde

    Ce căuta o ditamai autospeciala cu apă și spumă de aproape 10 t pe platou.Cu aceea se sting incendii,nu se mută materiale etc.?
    În zonă mai este un canal între clădiri…Când pică și acela?
    Și totuși cine a chemat pompierii???
    Domn’ primar:nu prea puteți să-i trageți la răspundere pe pompieri!De ce ?Pentru că erau în misiune!!!
    Fraieri vor fi dacă nu vă vor sancționa c/ventional pentru “neasigurarea condițiilor de intervenție…”!

  15. cizmaru Răspunde

    Mai destetilor a fost noroc de la Dumnezeu ca na fost vrun concert atunci ati fi vazut cum trebuia sa umble SALVAREA sai scota pe omeni de acolo acidentati este gresit proiectat daca era un foc in acel sediu si venea ISU la intrevetie nu trebuia sa intre cai interzis la masini

    • urbanism Răspunde

      Bine punctat. Ajunge ceva concert acolo și să ia foc ceva tarabă de la uleiul încins. Sau o busculadă ceva. Nu știu cine a dat tema de proiectare dar se pare ca a nu știu a câta oară observ că proiectele toate așa sunt prezentate la avizare că nu au vecinătăți sau utilități preexistente. Apoi ne mirăm când se apucă să și le facă Dorel dă peste un cablu de curent sau o conductă????
      În paranteză zis, dacă vone ceva trupă data viitoare la un concert cum își bagă acolo aparatura, sculele și restul? Prost gândit și și mai prost executat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.