Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

REUŞITĂ. O școală din județ investește un milion de lei în tablete şi tehnologie pentru elevi

O școală din județul Satu Mare organizează o licitaţia de peste 1,1 milioane lei pentru a achiziţiona tablete şi tehnologie pentru elevi. Școala Profesională „George Coșbuc” din Medieșu Aurit învestește în achiziționarea de echipamente IT, servicii de monitorizare și control pentru elevii  instituției, pentru desfăşurare în condiţii optime a activităţilor didactice având în vedere contextul riscului de infectare cu SARS-CoV-2.

În cadrul proiectului, vor fi achizitionate un numar de 577 de echipamente mobile, de tipul tabletelor, pentru uz şcolar, cu abonament la internet inclus pentru elevii înscrişi în anul şcolar 2021-2022. Totodată, 23 de săli de curs vor beneficia de dotări necesare celor 47 de cadre didactice, astfel încât orele de pregatire din timpul activitaților să se poată desfasura online. Investițiile se fac pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalți elevi, precum si pentru a preveni riscul de infectare, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învațamânt.

Proiectul va genera efecte pozitive pe termen lung, prin punerea la dispoziția Scolii Profesionale „George Cosbuc” Mediesu Aurit, echipament si sisteme TIC ce vor afecta în principal nivelul de alfabetizare digitală a elevilor și dezvoltarea e-competențelor, ceea ce va exercita o influența indirectă asupra calitații viitoarelor resurse umane.

Ofertele au fost deschise începând cu data de 19.01.2022.  Un număr de patru firme au licitat pentru proiectul de dotare a școlii profesionale „George Coșbuc” din Medieșu Aurit Proiectul de dotare a şcolii cu echipamente digitale este finanţat prin fonduri Europene, patru firme licitând, așadar pentru acesta.

Valoarea estimată a investiţiei este de 1.101.694  lei. Finanțarea acestei achiziții se face din contract de finanțare Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.