Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

A murit Daniela, tânăra de 21 de ani implicată în accidentul de la Negrești

Daniela, tânăra în vârstă de 21 de ani, grav rănită după ce a fost izbită de un copac în timp ce era trasă cu un colac pe zăpadă, în Negreşti-Oaş, a murit în această dimineaţă, titrează Antena3.

Daniela era în moarte cerebrală şi era ţinută în viaţă doar de aparate, însă familia a sperat într-o minune. Medicii chiar au solicitat acordul părinţilor pentru o prelevare de organe, însă aceştia au refuzat, crezând că Daniela îşi va reveni.

Din nefericire, tânăra de 21 de ani a fost deconectată de la aparate, în această dimineaţă, şi s-a stins din viaţă.

Ea suferise răni extrem de grave în urma accidentului produs pe 20 ianuarie, în zona Luna Şes, atunci când, în încercarea de a se distra alături de mai mulţi prieteni, s-a urcat pe un colac improvizat, respectiv o cameră auto, ce era tractat de o maşină.

În acelaşi accident a murit şi Sergiu, un tânăr în vârstă de 35 de ani, care se afla pe acelaşi colac tras de maşină.


CITEȘTE ȘI:

23 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Dumnezeu s-o odihnească!
    Păcat! Mare păcat!
    Dumnezeu să le ierte și păcatele părinților care au ales să lase să putrezească organele Danielei, când o parte din ea putea salva câteva vieți!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Este tipic. Fiecare pentru el. R.I.P.

    • Gheorghe Răspunde

      Cetatene,mai greu cu asa ceva la noi in roimanica unde 90% din oameni sunt super,superstitiosi.
      Numai cine trece prin asemenea cazuri de boli grave poate intelege ce ar insemna sa donezi un rinichi pentru a salva viata altei persoene.Cum zici tu,oamenii prefera sa putrezeasca intregi decat sa traiasca donand organe celor care au mare nevoie,mai ales tineri ca sunt destui care au nevoie de organe sanatoase.Speram ca se va schimba ceva in mentalitatea oamenilor si in acest sens dar vad ca este greu deoarece pentru a face un astfel de lucru trebuie sa fii neaparat,iubitor de oameni dezinteresat.Mai greu…..

    • Unul Răspunde

      Da Cetatene ,ai din nou dreptate ! Nu intelegem ,nu ne invata nimeni sa intelegem .ba mai mult sa acceptam transplantul.Pacat de acea fata tanara ,dar chiar din tragedia ei putea salva alte vietii ! R.I.P.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        @Unul, nu te supăra dar tot mai sunt încercări firave, incipiente de educare în acest sens dar în unele zone nu ai cu cine. Din păcate. În cazul de față s-a și zis familiei, așa am înțeles. Pentru că nu orice om ajuns în moarte cerebrală poate fi și donator. Ea înainte de accidentul nefericit probabil, mai mut ca sigur nu avea probleme de sănătate. Dar să refuzi așa ceva când poți ajuta pe altul, alții și prin asta măcar ceva mai trăiește în continuare din ea??? Totuși ce mai trebuie aici explicat?

        • Unul Răspunde

          Da ,chiar ai pus “degetul pe rana” Trebuie invatat si acest gest firesc pana la urma de a ne dona organele cand suntem in moarte cerebrala. Stiu chiar inteleg cat de greu poate fii pentru apartinatorii sa spuna da,dar trebuie sa devina ceva firesc ! Pana la urma si ei isi vor da seama de gresala facuta si de alegerea facuta. Pacat …

  2. radical2 Răspunde

    Pacat. Dar pana la urma, se numeste selectie naturala.

    • @radical2 Răspunde

      Probabil. Poate daca statea pe funduletul ei, si nu mergea la “distractii” cu “mosi” avea mai multe sanse in viata.
      E ceva normal sa mori, pacat doar de cei ce o plang.

  3. Angela Răspunde

    Condoleante 😞
    Banii nu sunt egali cu educatia! Mentalitatea din aceasta zona “bogata” negresteana lasa de dorit.
    Sigur_ exceptii sunt.

  4. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Încă atât că nu am vrut să jignesc pe nimeni, înțeleg imensa durere, condoleanțe familiei îndurerate. Dar repet, nu înțeleg refuzul transplantului în cazul de față.

  5. Maria Răspunde

    De ce sa i se preleveze organele, pentru a face unii medici sume uriașe de bani, am rămas crucita când mi-a zis mama ca de curiozitate a participat la o prelevare de organe, un corp lasat gol pe o un pat de spital, pe jos o balta de sânge, i-au prelevat și piele, vouă v-ar conveni sa va îngropați copilul ca și un animal gol și belit de piele, toți bunii samariteni s-au adunat aici, sa va fie rusine și sa nu ajungeți și voi intr-o astfel de situație.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Maria, fara suparare dar s-a ajuns aici dintr-o prostie monumentala si care se putea evita 100%. restul comentariului tau nu comentez, atata pricepi tu din treaba.

    • Cetateanul Răspunde

      @Maria: să te ferească Dumnezeu să fii în postura în care viața ta sau a unei persoane dragi (dacă ai așa ceva) să depindă de un transplant, și să dai de oameni ca tine!
      Nu pângări memoria acestei tinere și durerea părinților cu mizeriile tale!

    • Coco Răspunde

      Este o prostie logica ta. Ce mai conteaza cum ajungi in groapă??? Dar ca să te mănânce larvele e mai ok? Daca ai fi scris ca înțelegi familia ca mai aveau speranțe te-aș fi înțeles, dar… Sau dacă făceau parte dintr-o sectă religioasă. Cu toate că eu nu as face parte dintr-o asemenea organizație religioasă.

  6. Maria Răspunde

    Nu e nicio prostie monumentala, a fost un accident care așa a fost dat sa fie, nu putem evita nimic din viața noastră, dacă fetei așa i-a fost destinul, așa ii e destinul și unei persoane ce are nevoie de transplant, mi se pare jignitor ca fiecare ataca decizia de a nu dona, e o alegere, nu o obligație fata de nimeni.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      @Maria, este o prostia mai mult decat monumentala sa te dai cu asa o improvizatie la 12 noaptea undeva la dracu-n praznic cand stii ca s-a mai si baut. Punct. Daca asta se cheama distractie eu prefer sa ma plictisesc. Si da, nu e o obligatie. Dar era un gest uman fata de altii care sufera de ani de zile si nu au nici o vina. Tu nu poti intelege asta. Nici nu iti doresc. Eu pot intelege pentru ca eu am ceva empatie fata de suferinzi. La tine cine e bolnav mai bine sa dispara.

  7. Crack Răspunde

    Romania are rata cea mai mica din UE la donat organe. Acum, posibil sa fie din cauza credintei, vazand ca sunt multi care exagereaza pupand chiar niste oase,etc.
    Posibil ca acesti credinciosi sa zica: cum sa ajunga dragul/draga mea in rai fara un organ, cum se va descurca?
    P.s. In alte tari aprobi tu donarea organelor atunci cand iti face buletin.

  8. Eu Răspunde

    Trebuie o lege clara prin care fiecare cetatean sa decida singur in privinta donarii ! Eu unul sigur doresc sa ajut daca va fii sa fie.Este greu dar cu educatie se poate schimba ceva. Exemplu nu de mult este ,o tanara din Satu Mare care se afla in moarte cerebrala.A salvat mai multe vietii si cu toata durerea celor dragi ei stiu ca o parte din ea traieste mai departe .Ca EA a salvat cateva vietii ! R.I.P.

  9. Profu Răspunde

    @Maria,tu precis ești din zona Oasului.
    Mi-am dat seama că nu prea ai multă inteligență.
    În rest să auzim de bine și să-ți dea Dumnezeu sănătate și mai multă minte.

  10. Lol Răspunde

    Selecție naturală

  11. Maci Laci Răspunde

    PROSTIA ȘI DOMNIA SE PLĂTESC DE CÂND LUMEA PE ACEST PĂMÂNT AȘA A FOST ȘI AȘA VA FI,, PĂCAT CA UNII SE CRED CÂȘTIGĂTORII ȘI SE AVANTA ÎN TOT FELUL DE PROȘTII IAR DESPRE DONAREA ORGANELOR FIECARE FACE CE VREA!!! DACĂ VREA DONEAZĂ DACĂ NU NU!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.