Ultima actualizare: azi, 22:27

Locale

Ajutoare pentru refugiaţi. Trei puncte de colectare în Satu Mare

Primăria Municipiului Satu Mare, Direcția de Asistență Socială Satu Mare și ONG-urile partenere se mobilizează pentru a veni în sprijinul orașelor înfrățite din Ucraina și a refugiaților care intră în țară prin punctele de trecere a frontierei. Astfel,în partenerat cu Fundația Maurer și Fundația Hans Lindner începând de duminică, 27 februarie, demarăm o amplă campanie de strângere a alimenterlor neperisabile în trei locații din municipiu.

,,Trimitem ajutoare orașelor înfrățite din Ucraina și persoanelor refugiate. Ne-am mobilizat rapid împreună cu ONG-urile partenere și sunt convins că sătmărenii vor da dovadă și de această dată de solidaritate. În aceste momente dificile este nevoie să trecem la fapte și să rămânem uniți!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Sătmărenii sunt așteptați de luni până vineri să doneze alimente de primă necesitate, neperisabile, care vor pleca spre orașele înfrățite din Ucraina, Beregovo și Ujgorod și spre refugiații care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, fugind din calea războiului.

Cele trei locații în care se pot dona alimente sunt următoarele:

Sediul Direcției de Asistență Socială: str. Ilisești, nr. 4, între orele 8.00- 18.00

Fundația Maurer, str. George Coșbuc, nr. 4A, între orele 8.00- 1800

Fundația Hans Lindner, str. Ceahlăului, nr. 38, între orele 8.00-18.00

Persoanele care vor să vină în sprijinul ucrainienilor sunt rugate să doneze în principal alimente cu termen mai lung de valabilitate, făină, zahăr,ulei, apă plată, conserve și pateuri, dulciuri pentru copii, dar și saci de dormit, scutece pentru copii sau lapte praf.

Pentru informații suplimentare, punem la dispoziția sătmărenilor și numărul unic al campaniei: 0751.200.702

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.