Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

Ciucă: România poate primi un număr destul de mare de refugiați din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, că România poate primi un număr semnificativ de posibili refugiați din Ucraina, dar referitor la situație încă nu există o analiză cu instituțiile de specialitate.

“Toate aceste informaţii le primim din surse deschise şi în acest moment când discutăm nu am reuşit să avem încă o analiză cu instituţiile de specialitate”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că nu există solicitări de repatriere din partea românilor aflaţi în Ucraina, potrivit Agerpres.

“Nu avem această solicitare. Există doar comunicatul MAE şi în funcţie de solicitări suntem pregătiţi să acţionăm ca atare, există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu avem nicio solicitare”, a afirmat premierul.

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe a actualizat textul alertei curente de călătorie pentru Ucraina şi a transmis că “recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, manifestarea unei atenţii deosebite şi, de asemenea, să ia în considerare părăsirea teritoriului acestui stat cât mai curând”.

De asemenea, MAE sfătuieşte cetăţenii români din Ucraina, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure, să îşi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă şi să respecte reglementările stabilite de autorităţile ucrainene.

12 comentarii

  1. Ianis Răspunde

    Dul la tine acasă…

  2. Rares Răspunde

    Nu avem încă destul de asistați social ???????
    Cine va finanța ????? tot noi !!!

  3. joliku Răspunde

    Astia vin cu tot cu gaz lemne tigari, nu i stres

  4. Matei Răspunde

    Daca o sa vina mii si zeci de mii o sa vad cum ne descurcam cu ei .
    Ne dam seama incet incet ca vecinii nostri a luat o decizie cat se poate de buna cu gardul ala .

    • chirila Răspunde

      Ba Matei , Victor Orban are grij de poporul lui , nu ca conducatorii nostri.
      Daca vin astia din Ucraina , apoi sa vezi tu migratie in masa din tarisoara asta !!!!!

      • Romanistan citizen Răspunde

        E cam bătut și ăla puțin în cap dar măcar el apără interesele propriei țări. De aia a luat gaz la preț preferențial primul dintre toți, de aia a blocat prețurile, a scăzut impozitele și are bani de investiții sau să susțină diaspora proprie și toate fără PNRR!!! Și a zis că nu are nevoie de militari NATO în țară în plus. Ungaria are militari proprii, țara este membră NATO și nu are nevoie de nici o suplimentare. Noi în schimb chemăm pe toți că poate îl ațâțăm și mai tare pe ruși! Perfect ilogic! Nici măcar bulgarii nu au cerut forțe NATO! Nu ca ai noștri. Câteodată am impresia că toate deciziile sunt supervizate încă din ciornă de Bruxelles. Se și vede pe rezultate. Suntem o veritabilă colonie, un bantustan bananier.

  5. sapanta Răspunde

    ne meritam soarta ….suntem tara nimanui
    nu m-as intoarce in veci … savurati ce ati semanat

  6. sergiu Răspunde

    “Vă las pe voi să continuați povestea. Mie mi-a ajuns. Nu mai pot. Am plecat”

  7. Lili Răspunde

    Adaposturile antiaeriene care sunt pregatite pentru noi nu sunt bune sa gazduiasca eventualii refugiati ucraineeni?

    • ... Răspunde

      @Lili, acele adăposturi sunt fix zero barat la câte ar fi nevoie, numai bugetari avem mai mulți cu rude, prieteni și neamuri de-ai lor. Adică din ăștia speciali, indispensabili. Aici mă refer la capacitate. Ca să nu mai vorbesc în cel hal sunt. Crede-mă nu ai vrea tu să intri acolo chiar dacă ar fi în ultimă instanță!🤔😱🤮🥴😭

  8. Coi ca Răspunde

    În toate țările unde au ajuns ucrainieni ei au făcut legile pe străzi, urmează și la noi.

  9. Radauti Răspunde

    Asa…deci dupa ce guvernul instalat de sua in 2014 in ucraina isi trateaza minoritatea romana in ultimul hal, le taie si dreptul de a invata in limba romana (maghiaristii, luati aminte) noi sa primim ucrainieni? Ne dau la schimb teritoriile ce le-au luat? Sau? Nu avem destui muritori de foame in tara, in loc sa ii ajutam le luam de la gura si dam altora? Ucraina sa-si suporte consecintele daca le-a trebuit sa se inhaite cu sua si sa faca figuri cu teava de gaz. Ca pana la urma asta a fost scopul. Sua sa-i futilizeze vcu gazul pe rusi, sa poata aduce ei in europa. Ucraina a picat de fazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.