Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Explozia din Carei: Trei victime în stare foarte gravă. Opt apartamente complet distruse

Trei victime ale exploziei din Carei sunt în stare foarte gravă, iar prognosticul este unul rezervat, informează Instituția Prefectului Satu Mare, care mai precizează că în urma exploziei opt apartamente au fost complet distruse.

,,Din cele 11 victime ale exploziei de ieri, trei sunt în stare foarte gravă, au o stare stabilă dar prognosticul este rezervat. Prefectul  își exprimă speranța că evoluția medicală va fi una bună, echipele medicale depun toate eforturile pentru salvarea pacienților. (…)  Din cele 16 apartamente ale blocului, 8 sunt complet distruse (cele situate la etajele 3 și 4) dar este afectat și blocul turn și hotelul, ambele situate lângă blocul afectat. Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au eliberat elementele de fațadă periculoase”, informează Prefectura Satu Mare.

Până în acest moment s-a asigurat relocarea și asigurarea condițiilor de cazare pentru familiile afectate de explozie și s-a demarat cercetarea obligatorie în aceste situații. Inspectoratul de Stat în Construcții, conform atribuțiilor de monitorizare a siguranței în construcții sprijină efectuarea expertizei tehnice a imobilului afectat de către un expert tehnic atestat MLPAT și a solicitat emiterea în regim de urgență a autorizației de construire pentru lucrările de intervenție în vederea asigurării rezistenței și stabilității clădirii.

Prefectul ține permanent legătura cu autoritățile locale din municipiul Carei și sprijină punerea în siguranță a imobilului și demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor de consolidare și refacere a locuințelor afectate.


CITEȘTE ȘI:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.