Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Benzinărie din Satu Mare, suspendată 30 de zile! A primit și o amendă uriașă

Guvernul a anunțat vineri noi sancțiuni aplicate benzinăriilor în urma creșterilor nejustificate ale prețurilor la carburanți. ANAF a aplicat 6 sancțiuni în valoare de 140.000 de lei, IGSU a aplicat benzinăriilor amenzi de 750.000 de lei, în timp ce sancțiunile aplicate de ANPC au ajuns până acum la nivelul de 950.000 de lei. O benzinărie din Satu Mare a fost suspendată 30 de zile și a primit o amendă uriașă.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat până acum peste 90 de benzinării și sediul central al unei companii care are în coordonare 215 stații, a spus Dan Cărbunaru. Comisarii ANPC au dat amenzi de 950.000 lei.

În plus, au fost date și 10 avertismente, 3 măsuri complementare de oprire temporară a prestării de servicii, 2 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte, 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte deja aprobate, la care se adaugă și ordinul președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor de încetare a practicilor comerciale incorecte – ordin adresat unei companii din România care a fost și amendată în acest sens cu cea mai mare amendă pe care are ANPC o poate da: 100.000 de lei.

ANAF a dat 6 sancțiuni de 140.000 lei, la care se adaugă confiscări de 1.250 lei și suspendarea pentru 30 de zile în cazul unei benzinării. Este vorba de un punct de lucru din Satu Mare, unde au fost aplicate amenzi de 100.000 de lei și activitatea s-a suspendat pe perioadă de o lună. Într-un punct de lucru din județul Sibiu s-a dat, de asemenea, o amendă contravențională de 2.000 de lei și a fost confiscată o sumă de bani. La un alt punct de lucru din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, ANAF a dat o amendă de 19.000 lei. Același lucru s-a întâmplat în Botoșani, unde s-a dat o amendă de 19.000 de lei și s-a confiscat o sumă de bani.

În plus, în condițiile în care mulți români au luat carburanți în recipiente neconforme, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis avertizări și a făcut controale. Până vineri dimineață au fost verificate 814 de benzinării și s-au dat 672 de sancțiuni în valoare totală de 750.000 lei.

Sursa: Digi24


CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    Sa-i suspende si sa-i amendeze pana ajunge din nou la 6 ron/l

  2. Pistalău Răspunde

    MOL paduchiosi dracu, înapoi in hungarica cu ei

  3. Pistalău Răspunde

    Pe tine si mai prost

  4. Tata Răspunde

    ANAF,ANPC de ce nu intervine şi la facturile oribile la energia electricā şi gaz ???

  5. Satmarean1 Răspunde

    Faceti public numele benzinariei,poate unii nu stiu ,sa stie sa- i dvite pe viitor pana dispar cu totul.

  6. Norik Răspunde

    Molu bozgorilor de linga Carefura .

  7. Satmarean1 Răspunde

    👏👏👏👍

  8. PresaProasta Răspunde

    Da presa mai pierduta ca in satu mare nu exista.

    Obositilor, niciodata nu dati pe nume la firmele care fut afara. Le sugeti **** sau ce ?

  9. Satmarean Răspunde

    Stația Mol de pe Botizului sau Aurel Vlaicu. La stația de pe str. Aurel Vlaicu au modificat prețul îla motorină în seara de 9 martie, la orele 20.00 , de la 7,71 lei/litru la 9,04 lei/litru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.