Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Până în 30 septembrie, spitalele Covid vor reveni la normal și vor consulta pacienți cu orice boală

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat luni, la Ploieşti, că activitatea în spitalele COVID-19 va reveni la normal în mod progresiv, până la data de 30 septembrie, informează Digi24.

Potrivit acestuia, există în acest sens o ordonanţă de urgenţă care este în curs de avizare.

,,Este o ordonanţă de urgenţă în momentul de faţă în procedură de avizare, urmată ulterior de acte normative pe care le va elabora Ministerul Sănătăţii. Toate aceste spitale vor putea să consulte toate tipurile de pacienţi. Sigur, va exista o zonă pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, dar ideea noastră este ca măcar până la 30 septembrie să putem să revenim progresiv la activitate normală.

Din cauza asta vom asigura finanţare în mod similar la nivelul cheltuielilor efectuate până la 30 septembrie, după care se va trece la finanţarea clasică, să spunem (…). Deci lăsăm o perioadă de 6 luni ca să poată să existe o reluare a activităţii graduală pentru că nu se poate face dintr-o dată”, a explicat Rafila.

Sursa: Digi24

12 comentarii

  1. Nostradamus Răspunde

    In toamna vom avea un val covid groaznic , S-au scos masurile , varianta BA2 de Omicron se va muta intr-o bestie ucigasa ….
    ( sa nu ziceti ca nu v-am spus…)

  2. Artefact Răspunde

    Nu inteleg…s-a terminat pandemia? Fara sa se vaccineze macar 60% din populatie? Cum vine asta? E imposibil asa ceva. Artefact, unde esti? Toate ca toate, da ce facem cu cele 120 de meleoane de doze pe care s-a facut contract, ca tre platite. Le plateste artefact? giohanis? Sau noi, pulimea prostiti de TV cu minciuni gen ucraina?

    • Altu Răspunde

      E posibil orice. Dar mai ciudat e că alte populații vaccinate în proporție de 90% cu n doze tot nu au scăpat de covrigul.

    • R&F Răspunde

      Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi, sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară. Evoluţia nu putem să o ştim. Noi am ajuns la o rată de reproducere mai mare de unu şi, din cauza asta, toate elementele legate de diagnostic, evaluarea pacienţilor atât la medicii de familie, cât şi în ambulatoriile pe care le-am pus la punct şi, bineînţeles, în spitale rămâne deschisă. Mai mult, testarea în centrele deschise în Bucureşti rămâne accesibilă. Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical”, a spus ministrul Alexandru Rafila

  3. Norick Răspunde

    NORMAL CĂ NU AU SCĂPAT PENTRU CĂ VACCINUL DISTRUGE IMUNITATEA…. SĂ VEDEȚI ÎN 2-3 ANI CUM VOR PICA VACCINAȚII CA MUȘTELE SĂ NU ZICEȚI CĂ NU V-AM SPUS!!!!

  4. xpert86 Răspunde

    Trebuia ca statul sa scape mai repede de povara platii sporului pentru covid cadrelor medicale incepand de la 01.05.2022 nu pana in septembrie!!!! Probabil s-a gandit guvernul ca sa i lase sa mai incaseze spor de covid ca sa aiba bani sa isi faca toti concediul pe litoral si anul asta cate o luna de zile!!!!!

  5. Arahat Răspunde

    Dupa care vor revenii spitale covid. Vine un nou val dar ne facem ca ploua. Restrictiile sunt bune.

    • Sâcă Răspunde

      Atunci să nici nu ieși din casă că nu se știe de unde îți sare direct în esofag sau în chestia aia Eustach virusul! Nu mă pot sătura să-mi tot fie frică! Restricțiile sunt bune! Mai ales în cazul tău dacă se cuplează cu interzicerea accesului la net și blocarea automată a comentariilor tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.