Ultima actualizare: azi, 13:08

Locale

Drona care a trecut peste Satu Mare transporta o bombă cu ”pulbere organică neconvențională”

Autoritățile au stabilit că drona sovietică prăbușită luna trecută la Zagreb, care a trecut peste Satu Mare, transporta o bombă cu ”pulbere organică neconvențională”, care a explodat în momentul impactului și s-a transformat în gaz, informează Biziday.

Autoritățile croate au înființat o comisie care să ancheteze intrarea în spațiul aerian al țării, precum și prăbușirea dronei, la data de 10 martie. O zi mai târziu, Ministerul român al Apărării (MApN), a confirmat că obiectul a venit din Ucraina și a trecut în Ungaria: ”Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria”.

După analizarea fragmentelor rămase, anchetatorii au explicat că drona care a trecut peste judeţul Satu Mare, pe lângă oraşul Negreşti Oaş şi peste localtiatea Micula, ”purta o bombă cu pulbere organică neconvențională, descompusă în gaze după momentul impactului”, astfel că nu au rămas urme de explozibili.

Oficialii nu au dezvăluit dacă dispozitivul avea o țintă, nici țara de care aparține, precizând că aceste circumstanțe sunt investigate de Ministerul croat al Apărării. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime, însă au fost avariate 96 de autoturisme parcate în zona exploziei.

Evenimentul a avut loc la două săptămâni după ce Rusia a lansat ceea ce numește ”operațiune militară specială” în Ucraina. La momentul respectiv, armata ucraineană a transmis că dispozitivul de fabricație sovietică nu îi aparține, iar armata rusă nu a făcut precizări.

Sursa: Biziday


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.