Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO. Tânăr din Satu Mare, premiat la nivel național: „Aduc acasă o dovadă a muncii mele”

Un tânăr din județul Satu Mare a obținut locul 3, în acest weekend, la un concurs național. Este vorba despre talentalul Bogdan Bota ce a participat la concursul național „Ion Petreuș” din județul Maramureș, de unde s-a întors cu mândrie acasă, la Satu Mare.

„Astăzi aduc acasă încă o dovadă a muncii mele… Premiul III la Concursul Național de folclor “Ion Petreuș”… Vreau să aduc mulțumiri Ansamblul Folcloric Național Transilvania pentru călduroasa găzduire.”, este mesajul tânărului.

Bogdan Bota este solist instrumentist – taragot, membru al Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”. El a fost premiat, anul trecut, cu diplomă specială la concursul național „Ion Petreuș” din județul Maramureș. Tânărul are, însă, mai multe premii, la concursuri naționale.

Bogdan Bota este cunoscut la nivel local, și nu numai, pentru talentul său, dar mai ales pentru pasiunea cu care interpretează de fiecare dată.

Festivalul Național Concurs de Folclor „Ion Petreuș” evocă memoria inegalabilului rapsod popular Ion Petreuș, vocea de neuitat din duetul Frații Petreuș, în același timp fiind  și un concurs care se adresează soliștilor vocali și instrumentiștilor cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani.

Festivalul a avut loc în Piața Cetății din municipiul Baia Mare, fiind un adevărat regal folcloric deoarece atât soliștii vocali și orchestra, precum și corpul de balet ale Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” au susținut recitaluri alături de invitați de renume.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.