Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Accident teribil provocat de un șofer din Satu Mare, din cauza telefonului. Despăgubiri uriașe

Doi ani de închisoare cu suspendare și 6.800.000 de lei despăgubiri pentru familia femeii pe care a ucis-o din imprudență. Este modul în care va plăti pentru neatenția lui un șofer din Satu Mare, informează jurnalul.ro.

La doar 6 zile după începutul de an al lui 2019, sătmăreanul conducea un maxi-taxi din Capitală spre casă. Avea mulți pasageri. Printre ei, o femeie care era mama a patru copii și care nu a mai ajuns la ei. Judecătorii argeșeni spun că ceea ce s-a întâmplat este pentru că șoferul conducea cu viteză și a folosit telefonul mobil în timp ce făcea asta. La ieșirea de pe autostrada A1, București-Pitești, bărbatul a rămas cu piciorul pe accelerație și conducea cu 120 km/h într-o curbă cu limită de 50 km/h.

Bărbatul s-a întins după telefonul mobil și a căutat destinația pe o aplicație cu GPS. În loc să ia curba la stânga, autoutilitara a ajuns în dreapta. Și asta în doar câteva secunde de neatenție. Autovehiculul a lovit și, din cauza vitezei mari, chiar a escaladat balizele de beton de pe marginea autostrăzii, glisierele metalice și un stâlp. Mai multe ambulanțe au preluat răniții de la locul accidentului. Femeia a murit după opt zile, la Spitalul de Urgență Pitești. Avea organele zob și o lovitură puternică la cap pentru care medicii au și operat-o, dar zadarnic. Legiștii au concluzionat că rănile victimei au fost provocate după ce s-a lovit de mai multe ori de habitaclul mașinii. Și nu a fost singura. Polițiștii spun și ei că, în timpul accidentului, pasagerii au fost aruncați dintr-o parte în alta a vehiculului.

Înainte de accident, șoferul mai avusese probleme cu polițiștii de la Rutieră de patru ori, iar după nenorocire a fost lăsat să conducă în continuare. Au trecut doi ani de atunci și șoferul care a provocat nenorocirea a fost condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Ultima parte din sentință a cerut-o chiar el. Le-a spus magistraților că regretă, recunoaște și este de acord să facă muncă neremunerată.

Poate că cea mai dură parte din sentință este cea legată de despăgubiri. Magistrații au decis ca șoferul să plătească un milion de lei pentru membrii familiei femeii care și-a pierdut viața: tatăl victimei, partenerul de viață și cei patru copii. Și, în plus, 800.000 de lei fratelui victimei.

Sursa: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.