Ultima actualizare: azi, 12:35

Locale

Ciucă se așteaptă ca România să intre în Schengen în acest an. Vama Petea, desființată

Premierul Ciucă spune că se așteaptă ca România să intre în spațiul Schengen până la finalul anului, în urma suportului pe care l-a acordat Ucrainei, informează biziday.ro.

,,Tot ceea ce am făcut de la începutul conflictului arată că suntem pregătiți să devenim membri Schengen. Ne așteptăm cu adevărat ca toți ceilalți lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut.” a spus Ciucă într-un interviu pentru Bloomberg, referindu-se la conflictul din Ucraina. De asemenea, spune el, Bruxelles-ul ar putea renunța la MCV, mecanismul de monitorizare în reformarea sistemului judiciar și eliminarea corupției, după ani de critici din partea executivului UE.

Nicolae Ciucă a adus drept argument apărarea comună, ajutorul pe care România l-a oferit Ucrainei de la începutul războiului (fără să intre în detalii), dar și despre alocarea a mai mult de 2% din PIB pentru apărare, pentru a asigura securitatea în zonă.

De la începutul invaziei Rusiei din Ucraina, România a făcut eforturi de adaptare a căilor ferate și a porturilor pentru a permite Ucrainei să compenseze blocajul de la Marea Neagră. De asemenea, a găzduit peste un milion de refugiați.

Sursa: biziday.ro

 

17 comentarii

  1. Deejay ☠️☠️☠️ Răspunde

    …. atâta e suficient pentru schengen, sã lãsã ucrainienii sã se cazexe câteva nopyi la noi si sã tranziteze tara noastra dupa ce a baut un ceai si a mancat onpizza?!? 😂😂😂 Ce fraier!

  2. LoopMaci Laci Răspunde

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. LoopMaci Laci Răspunde

    ÎN SFÂRȘIT!!! VOM PUTEA MERGE LA STRAND LA MATESZALKA FĂRĂ SĂ MAI STĂM LA COADĂ LA VAMĂ!!!!

    • Jan Răspunde

      Da numa la Mateszalka îți place Laci ?. Mută-te acolo, la ai tăi, țucai-ar în cur !!!

  4. Satmarean Răspunde

    Vama asta Petea numa încurcă. N-are nici un rost , numai blochează traficul și afacerile. Desființare urgentă !

  5. Pedal-Gogu Răspunde

    Nu stiu ce-ai fumat Știucă dragă,dar vreau si eu o cantitate mai mare!Dacă se poate!

  6. Nelu Răspunde

    cu asa o mentalitate postcomunista ,balcanica , sovina NICODATA …NICODATA …NICODATA …!!!!!!

  7. 3,14 Răspunde

    Vai noua cu al nost’ Shengen! Poate premiatul jan ne salveaza sau ne trimite la vecini. Daca nici jan nu ne salveaza at Ciuca sanse n-are! Sa plec, sa stau, sa rad de jan??? Orice fac, nu va hi bineee. At macar rad una buna. Hahahahaha

  8. Eu Răspunde

    De cand a candidat Nebunul de Vadim si Comunistul de Iliescu nu am mai votat FSN-ul! Daca reusesc astea sa ne duca in Schengen din partea mea au un vot clar !

    • c-block Răspunde

      1. Eu nici atunci nu i-am votat. Am zis că îmi jignește intelectul ca să pun ștampila pe numele lui Ilici.
      2. Noi intrăm în Schengen când tot sistemul dă ortul popii. Practic nu-i văd rostul. Plus că de mai bine de zece ani ne duc cu zăhărelul (idem treaba cu viza SUA). Așa cum ne-am descurcat fără și de acum încolo ne vom descurca.

  9. Satmarean Răspunde

    Vamă la Petea sau Urziceni nu există de zeci de ani! De când a intrat Romania în Uniunea Europeană. Exista punct de trecere a frontierei, PCTF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.