Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Pompierii români luptă cu incendiile în Franța. Imagini și mesaje impresionante

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunţă că pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Franţa intervin, duminică, în altă zonă din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne.

Începând cu ora 08.15, modulul execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă. Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure,  2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona Boutox. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Pompierii români trimiși în sprijinul colegilor francezi au găsit mai multe mesaje emoționante lăsate în urmă de cei evacuați din calea flăcărilor.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

 

2 comentarii

  1. Norick a disznó Răspunde

    Stati calm, au salariu fix de 9 X ori salariu minim.
    Plus pensie dupa 25 de ani de chiul!!!
    Asa ca Mucles!!
    Nu imi este mila de ei, fix ca gunoaiele de jandarmi si mulitie de frontiera, repet , cu litere mari. Cancer in burta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.