Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Copiii bolnavi din Carei, infectați cu un virus. Analizele au exclus toxiinfecția

Cazul copiilor bolnavi de la Carei: toxiinfecția alimentară a fost scoasă din calcul, a declarat, pentru PortalSM, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai, întrucât, în urma analizelor de laborator, s-a ajuns la concluzia că cei mici s-au infectat cu enteroviroză, o afecțiune des întâlnită la copii. 

,,Am ajuns la concluzia că nu putem vorbi despre o toxiinfecție alimentară, sunt infirmate toate supozițiile pe care le-am avut. Analizele din laborator atât din cadrul DSP, cât și din cadrul celorlalte instituții abilitate să facă probe și să verifice și să evalueze starea de sănătate a persoanelor, toate au infirmat prezența vreunei bacterii care poate să fie luată în discuție în cazul unei toxiinfecții alimentare. Rămâne enteroviroza după felul în care s-a răspândit între copii și de la copii la părinți”, a declarat Macrina Mihai.

Ea a explicat și cum a luat amploare enteroviroza: ,,Careiul fiind un orășel mai mic, se transmite foarte repede în populație”. Totodată, șefa DSP Satu Mare a declarat, pentru PortalSM, că starea de sănătate a copiilor nu a fost una gravă.

,,Nu au ajuns foarte mulți la Urgențe. S-au prezentat la camera de gardă nouă copii. Singurul lucru notabil a fost simptomatologia apărută în aceeași zi, mulți copii cu simptome deodată în același loc. (…) Există virusuri care se răspândesc repede și au o virulență crescută într-un termen mic, dar după două zile copiii au fost bine. Cei care au ajuns la spital au fost internați deoarece diareea și vărsătura produc deshidratare și trebuiau ținuți sub observație, nu pentru că starea lor de sănătate era gravă”, a mai spus Macrina Mihai.

Reamintim că după cei aproximativ 30 de copii cu vârstele cuprinse între 3 şi 5 ani de la Grădiniţa nr. 1, alţi 16 copii de la Grădiniţa nr. 2 au avut vărsături şi diaree.

3 comentarii

  1. Kenterov Răspunde

    Virus exista oriunde si in supermarketurile noastre cate produce a fost retras de pe rafturi!!! De ex. Si bananele cand stropeste sa Tina mai mult, oarecum Asta nu inbolnaveste(depinde care e stropit main tare si cine mananca bananul mai toxic). DECI ORICINE ORICAND poate Sa primeasca anumite virus sau infectii!!!

    • 😥😥😥 Răspunde

      Off doamne! 😱😱😱😮🥱😤😖
      Te-a durut cât ai scris tâmpenia asta? Mai bine îți recomand să taci! 🤐🤐🤐
      Ai tu dreptate cu chimicalele de pe legume dar tu nu faci diferența între produse fitosanitare sau chimice sau un virus!!! Câte clase ai? Două ca trenul?

  2. comentator Răspunde

    @Kenterov. Comentariul tău nu e complet! Ai uitat de #billgeitz!!!!! 😱😱😱😱😱

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.