Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Medicii cer mai multă protecție în spitale. Se simt amenințați

Medicii cer mai multă protecție în spitale din cauză că au crescut cazurile de violență din partea pacienților, ori din partea familiilor acestora, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, au fost situații în care cadrele au fost amenințate cu topoare. Ultimul caz șocant a avut la spitalul din Fetești, unde un medic a fost lovit de un pacient, pentru că serviciul de radiologie nu era funcțional.

Cadrele medicale solicită un echipaj de poliție, care constată și pleacă. Medicii spun că se tem pentru viața lor și vor mai multă protecție.

Fiorela Mitoiu, medic-șef UPU Pantelimon: Noi am avut asistente tăiate în gardă, la noi în UPU s-a intrat cu toporul, la noi s-au rupt calculatoarele și s-au aruncat pe pereți pentru motive absurde, că „de ce nu mergem la etajul 5 să o vedem pe mama?”…

Ultimul caz de violență în spital este al unei medic de la Fetești, lovit de un pacient. Doctorița avut nevoie de 10 zile de spitalizare.

Sursa: Digi24

24 comentarii

  1. Eu Răspunde

    Nu e normal sa fie agresati dar daca ar sti cum sa se comporte si ar vorbi frumos cu pacientii s-ar schimba situatia! Multi medici, asistente si infirmiere te i-au la interogatoriu in mod total aiurea…deci sa isi asume riscurile

  2. H&R Răspunde

    Protecție împotriva mitei, ciubucului? Altceva nu cred că e problemă. Asta doar celor vizați.

    • Gogu Răspunde

      Eu nu cunosc in UPU personal care sa aibe pretentie la spaga. In UPU este cel mai greu sa lucrezi Intotdeauna vin oameni cu diferite afectiuni si in permanenta trebuie sa fii pregatit pentru orice. Este la fel ca la ambulanta

  3. Altu Răspunde

    Foarte bine, trebuie protejați medicii și asistentele să nu fie deranjați. Ce cred cetățenii, că UPU e Mall vin acolo la plimbare că se plictisesc acasă. Și mai nou , culmea nesimțirii,pe lângă că deranjează personalul medical nu mai vor să de-a șpagă. Trebuie poliție să le ia banii cu forța dacă nu plătesc pe eroii p..li

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Da nu erau acolo bokterii de la Fusle? Sau Folda? Aia cu veste tactice…si tot ce trebe.

  4. Cetateanul Răspunde

    Ce protecție vă mai trebuie gunoaiele dracului . Și asea cheltuie statul prea mult cu voi Spagarilor.
    Voi primiți cea ce vă meritați. În ce curte de instituție mai găsiți asea mașini scumpe precum la spital,Jigodiile dracului nu vă e rușine.
    Vă comportați cu bolnavi ca și cum Voi ați fi stăpâni lor.
    Era să uit.
    Ce mai face medicul ăla mai tânăr și gras de la UPU,?,care vorbește cu bolnavi parcă ar fi spitalul său Nesimțitul dracului,

    • X Răspunde

      Calmeaza-te, nu-i baga pe toti in aceeasi oala. Si stai linistit ca gasesti masini bengoase si la politie si pompieri

    • Covidu Răspunde

      Manea ? Sau ? 🫢

    • Sa_ii_sugeti_pe_aia_de_la_upu Răspunde

      Esti invidios boss? De ce nu te-ai facut ma doctor la upu? Iti spun eu de ce: ca esti redus mintal si nu ai capacitatea intelectuala sa practici meaeria asta, pe cand la mancat cacat esti primul! Mars date-n mm!

      • ... Răspunde

        Că tu ești de premiul Nobel cel puțin? Că din comentariul tău așa se pare că tocmai acum ai terminat treaba la saivan și ziceai și tu ce de știri mai sunt prin lume? Du-te mă retardule! Pewntru situația creată medicii sunt vinovați în primul rând. De zeci de ani devalizează sistemul și în loc să rezolve treaba la spital trimit bolnavul la cabinetul lor particular, plus nu ai tu idee ce de șuste trântesc asta cam zilnic. Sunt cam mână în mână cu furnizorii de medicamente.
        Era pe vremuri încă pe timpul lui Mc Dr. C. (adică înainte de 89) un doctor internist care la orice prescria paracetamol. Dar tu știi că paracetamolul e bun ca și anticoncepțional? Totul stă în modul de folosire. Iei frumos pastila și ții strâns între genunchi. Atenție, să nu o scap că piere efectuli! Acum diferența atâta este că se vorbește în alte sume și cu alte monede. Dollarul nu prea mai ține. 😱😱😱
        Atenție, îți recomand să nu te iei de mine! De ce? Pentru că am în familie un medic. Dar medic de medic și nu purtător de parafă medicală că părinții au avut bani să plătească facultatea pentru tine.

    • Suciu Răspunde

      Usor cu pianul pe scari tataie. Pe ce lume traiesti? De cand a devenit masina ( o necesitate) unitate de masura a locului de munca? Dar la ,,bombardieri” in curte nu te uiti? Ei unde lucreaza si ce salarii au??? De ce nu te faci dumneata medic, ca vad ca le stii pe toate. Medicina, politica si futbol stie tot romanul. Mai greu insa de pus in practica.

  5. ... Răspunde

    Eu cred că v-ar trebui și niște protecție unul împotriva celuilalt. Ca să nu vă mai “iubiți” așa intens între voi. Sunt câteva meserii în țara asta care sunt leșinați la propriu de importanța lor. Unii sunt medicii, alții sunt arhitecții. Dar mai sunt câteva. Ar trebui să coborâți din văzduhul vostru demiurgic că poate aflați și de suferința oamenilor de rând care apelează de nevoie (că nu de plăcere!) la voi iar mulți vă bateți joc de ei. Nu toți, dar mulți. Majoritatea dintre voi din județ sunteți mândri posesori de parafă și cu drept de a prescrie rețete. Bineînțeles numai conform protocolului! Și atât! Și dacă careva crapă sub mâna voastră înseamnă că nu a fost demn de atenția voastră demiurgică.

  6. Unu Răspunde

    Un doctor ia 25000 ron in mâna, ar trebuii sa se comporte frumos cu toți pacienții!nu sa fie genu “eu sunt Dumnezeu ,voi oile!”din păcate poate unii doar cu bătaia înțeleg cine și de ce sunt acolo!mi-e mi-a greșit unul grav, a doua oară îl bag in spital sa vada cum e!

  7. Xpert68 Răspunde

    Daca si-ar exercita profesia de medic cu profesionalism poate ca nu ar avea nimeni nimic cu medicii, dar in conditiile in care ei incaseaza salarii de lux si mentalitatea lor a ramas in continuare ca din inainte de 2017, atunci isi merita toti soarta!!! Ar trebui ca activitatea medica sa fie inregistrata zilnic si orice reclamatie sa poate fi vizionata ce comisiile de disciplina si Colegiul Medicilor si in cazul constatarii abaterilor medicii sa fie aspru sanctionati si chiar destituiti si dati afara din sistem!!!!!

  8. Cetateanul Răspunde

    @X.
    Si tu probabil ești un terchea berchea de medic,pentru care salariul de la stat este doar cheltuiala pentru mașină într-o lună de zile.
    De ce nu ne spui și tarifele care sunt practicate ca șpagă de către porci de medici, și locurile unde te cheamă să le dai spaga pentru a nu fi prinși.
    Cineva veghează de undeva pe toată lumea, fii liniștit.Toate la timpul lor,totul se plătește.
    Tot ce au primit nemeritat să se transforme în cenuse pentru ei și familiile lor.

    • X Răspunde

      Clar is medic pentru ca ti-am zis sa nu-i bagi pe toti in aceasi oala.

      Ba da esti prost gramada, da rau de tot.

      • ... Răspunde

        Tu cu tot cu diploma ta pretinsa tot prost ramai. Si pe deasupra si nesimtit. Fara sanse de avansare.

        • X Răspunde

          Eram sarcastic, da sunteti atata de prosti ca e vai de voi si vai de tara noastra ca voi prostii va inmultiti ca leprele

          • ...

            Ți-ar place. Ai fost numai tolomac. Nesimțit. Vezi că nici tu nu scapi de protocol la o adică.

      • 😱😱😱😭😨🥴 Răspunde

        Păcat că mămica ta nu s-a protejat anno!😱😲😭

        • xpert86 Răspunde

          X lasa ca va coboară cu picioarele pe pamant PNNR-ul pe toti astia din sanatate prin noua lege a salarizarii, o sa va sara la toti sporurile nesimtite plus reducerea salariilor de lux!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.