Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Adrian Cozma: Preluarea numelui Olimpia de către CSM, un demers nelegal. CJ să achiziționeze marca

Deputatul Adrian Cozma vorbit, astăzi, joi, 13 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, despre preluarea numelui Olimpia de către Clubul Sportiv Municipal (CSM) Satu Mare, precizând că ”demersul inițiat de primarul Kereskenyi Gabor este nelegal”. ,,Această acțiune încalcă dreptul exclusiv asupra mărcii deținut de o altă entitate”, a spus Cozma.

Deputatul sătmărean a vorbit, totodată, despre cum ”a fost falimentat în mod intenționat Clubul Sportiv FC Olimpia Satu Mare 2010” și i-a adresat mai multe întrebări primarului Kereskenyi. La finalul conferinței de presă, a solicitat Consiliului Judetean Satu Mare să achiziționeze marca Olimpia Satu Mare .

Redăm, mai jos, declarațiile făcute de deputatul Adrian Cozma:

,,În contextul preocupării deosebite manifestate de primarul Gabor Kereskenyi pentru schimbarea denumirii Clubului Sportiv Municipal în CSM Olimpia Satu Mare, doresc să evidențiez următoarele:

 – în primul rând, demersul inițiat de primar este nelegal, acesta încălcând flagrant dreptul exclusiv asupra mărcii deținut de către o altă entitate sportivă. Nu pot să fiu de acord cu risipirea a milioane de euro din banii sătmărenilor pentru un nou proiect negândit (al nu știu câtelea), demarat în pripă, pentru simplul motiv că așa dorește acum distinsul nostru primar. Nu putem să construim ceva durabil, ceva serios, pe o bază profund nelegală, prevalându-ne doar de o poziție majoritară în consiliu. La fel ca și în cazul altor proiecte (vezi Lacul Cubic, parcarea subterană) și în această situație e esențială gândirea unei proiecții strategice realiste, de durată, cu respectarea  întocmai a reglementărilor legale. Avizul negativ al Comisiei de Atribuire de Denumiri a Județului Satu Mare e un indiciu relevant privind nelegalitatea demersului.

– Clubul Sportiv FC Olimpia Satu Mare 2010 a fost falimentat în mod intenționat de către Primăria municipiului Satu Mare, condusă de Gabor Kereskenyi, și de către Consiliul Județean Satu Mare, condus de Csaba Pataki, în condițiile în care aceștia dețineau controlul deplin asupra clubului prin Attila Karda, persoană fără anvergură profesională, adus pentru rolul de călău al clubului, la solicitarea lui Kelemen Hunor, după cum s-a mai vehiculat în spațiul public sătmărean.

Domnule primar, în calitate de persoană care a deținut controlul absolut al clubului CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, când nu v-ați onorat obligațiile contractuale fața de fotbaliști, angajați și furnizori i-ați respectat pe aceștia? Ați respectat clubul? V-a păsat de soarta lui, de faptul că niște oameni nu aveau ce să pună pe masă pentru că au luat în serios angajamentul semnat cu echipa pe care o controlați? Întrebările sunt retorice, nu au nevoie de răspuns, l-ați oferit deja.  Acum, brusc, sunteți foarte interesat de numele Olimpia Satu Mare, ați făcut rost imediat de câteva semnături (unele reale, altele nu) și prin acestea doriți să justificați nerespectarea legii. Semnăturile sportivilor sunt o perdea de fum în spatele căreia se află o nouă minciună, un gest fals de bune intenții, însă legea trebuie  respectată de fiecare dată, cum din păcate nu prea vă stă în obicei. Foștii sportivi și antrenori ai secțiilor de handbal și de baschet, dispărute din organigrama CSM ar avea multe de spus pe această temă.

Pentru ca sătmărenii să înțeleagă ce a condus la falimentul echipei aflate în 2017 în liga a II-a trebuie să menționăm că datoria totală a clubului a fost de aproximativ 3.600.000 lei, din care circa 2.700.000 lei față de Consiliul Judetean Satu Mare.  Alți aproape 400.000 lei sunt datorați lui Attila Karda. Acum putem mai ușor să facem calculele și să tragem singuri concluziile în legătură cu falimentul clubului. Datoriile nu erau nici pe departe așa cum au fost prezentate. Nimeni nu a încercat să salveze clubul nici măcar în momentul în care a intrat în insolvență, dispariția lui a fost foarte convenabilă atunci strategiei primarului.

Cum nu cred în coincidențe, pentru mine e foarte straniu că imediat dupa abandonarea Olimpiei, la inițiativa aceluiași primar, s-a înființat secția de fotbal a CSM. În toți acești ani s-au alocat resurse importante, milioane de euro, a fost desființată secția de baschet, pentru a ajunge la glorioasa performanță de participantă în liga a III-a.

– CSM Satu Mare a fost în permanență condus de apropiați ai primarului Gabor Kereskenyi, în prezent fostul șofer al edilului, emeritul vitezist Ștefan Muresan, este președinte. Un scurt exercițiu de imaginație: dacă ați avea o afacere, ați pune un personaj precum cei doi să o administreze? Ei bine, într-o măsură ați făcut-o, cei doi au luat decizii de milioane de euro pe banii dumneavoastră. Clubul este unul de top în special la nivelul Secțiilor civile ale instanțelor de judecată, având zeci de procese cu foștii sportivi, fiind totodată și în topul prejudiciilor constatate de Curtea de Conturi. Din nou, năucitoarea bătaie de joc la adresa sătmărenilor.

Domnule primar, românii și ungurii au iubit deopotrivă Olimpia, fără scindări, fără rasisme, cu prietenie sinceră și dragoste pentru sport. Olimpia a fost puternică atunci când a fost susținută de către toți, indiferent de etnie.

Să nu uităm că academia de fotbal finanțată de Ungaria a intenționat să poarte și ea numele Olimpia, însă a renunțat după opoziția exprimată de echipa suporterilor. Cu alte cuvinte, primarul municipiului a preluat el această sarcină și și-o asumă, chiar dacă este ilegală.

Consider că Olimpia Satu Mare este a sătmărenilor, a tuturor locuitorilor acestui județ. În numele iubitorilor fotbalului, solicit Consiliului Judetean Satu Mare să întreprindă demersurile necesare pentru achiziționarea mărcii Olimpia Satu Mare în cadrul licitației publice organizate de societatea de insolvență.  În condițiile în care deține 75% din masa credală, efortul nu ar fi unul considerabil. Doar în aceste condiții se poate răspunde dorinței și inițiativei foștilor fotbaliști, a suporterilor  și poate fi demarat un proiect viabil și de durată”.


CITEȘTE ȘI:

11 comentarii

  1. bigbrother Răspunde

    Totuși de la cine a plecat ideea (adică primarul) este jurist. Ce fel de jurist este acela care nici atâta nu știe despre drept cât o mâță amețită? Că și cu parcarea subterană visată a dat cu bota-n baltă.

    • John Doe Răspunde

      In ziua de astazi a fi jurist nu inseamna mare lucru. Toti care nu reuesc sa devina avocati, procurori sau altele, devin juristi. Cu o cunostinta/pila iti este asigurat job-ul cu toate ca nu ai nici un habar.

      • bigbrother Răspunde

        Problema este că nu e vorba numai de el. Mai sunt juriști și prin CL care puteau și trebuia să spună că este ilegal. Pentru că schimbarea de nume a trecut prin CL. Eu nu sunt jurist că sunt inginer dar în două secunde de când a zis primarul asta știam că este ilegal. Ar merita să fie încălțat pe persoana lui cu un dosar pe chestia asta. Dar și CL. Că poate se trezesc. Că prea ușor iau decizii peste capul oamenilor și cred că nu pot fi trași la răspundere. Eu în locul celor de la Olimpia deja aș lucra pe plângere. Chiar dacă autoritățile vor “rezolva” până la urmă (ca de obicei când e vorba de “întrajutorare” între ei) dar măcar să transpire ceva. După mine merită cu vârf și îndesat.

        • John Doe Răspunde

          De aceea am afirmat ca oricine poate sa fie jurist. Asa numitii juristi ai CL sau primarie, sunt defapt niste incompetenti trecuti prin aceea “facultate” pentru a prinde un post la caldurica. Juristii ca juristi, dar avocatul Stefan Ressler, ce pazeste? El ar fi trebuit sa se autosesiseze pentru a-l informat corect pe domnul primar. Niciodata nu vor putea acesti oameni sa faca treburile ca la carte sau legal, deorece smecheria/ilegalitatea le ofera doza de dopamina.

        • @ bigbeother Răspunde

          Aiurezi masiv…
          Cele 2 denumiri sunt diferite, cu toate ca contin Olimpia.
          Exista mai multe echipe care au in nume Munchen. Ca exemplu.

          • bigbrother

            Tu aiurezi. În momentul în care primarul declară că vrea să revină la vechea denumire de Olimpia atunci este furt. Știe el asta foarte bine. Nu știu cine îl sfătuiește dar îl sfătuiește prost.
            Mai ții minte faza cu Juventus București???? Ce s-a întâmplat? Îți mai aduci aminte?
            Și măcar scriem-mi numele corect, bine?

          • de exemplu

            De exemplu München este nume de oraș și nu de echipă de fotbal. Numele echipei este Bayer!!!!! Iar celălalt este TSV 1860 München (Turn- und Sportverein 1860 München înființat în 1860)! Nici măcar un exemplu concludent nu poți da! Dar nu-i bai nu are decât să-i facă la primar ceva dosare în acest sens că din ce se pare în ultima perioadă a luat-o pe arătură și ia decizii aiurea. Cum făcea Anderco. Și asta este o decizie aiurea. Doar că pe chestia asta fiind trecut și de consiliul local toți care au votat 100% vor da cu pixul. Mai ales comisia juridică și cea de sport. Nu o să plâng de grija lor.

          • Dobi

            Munchen si Olimpia sunt acelasi lucru? Munchen e denumire de oras. De asta sunt mai multe echipe care contin numele Munche. Zici ca aveti tarate in cap unii.

    • Donarius Răspunde

      Citez de pe pagina de wikipedia a lu gabor, scrisa de un agramat, probabil de etnie minoritara, dupa dezacordurile si greselile specifice acestei minoritati:

      “a absolvit cu diplomă de licență în anul 2003, în aceeași perioadă în care era și secretar la Biroul Senatorial din Parlamentul României, Facultatea de Drept a Universității din Debrețin.”

      Are diploma. Cum a obtinut diploma, e partea a doua. Cat despre cunostintele juridice, cred ca s-a lamurit nivelul (de subsol) int-un mod incontestabil.

      • bigbrother Răspunde

        De aia tot zic că poate îl încalță careva cu niscaiva dosare. Că zici că poate asta este și dorința lui după cum se comportă.

  2. Radu Răspunde

    Bayern Munchen
    Bayer e din Leverkusen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.