Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Crima din centru: Tânăr mort, autoritățile nu au nicio vină. ”Polițiștii au fost puși în pericol!”

Au trecut mai bine de doi ani de la crima din centrul Sătmarului. Beniamin, un tânăr de 29 de ani și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat lângă Casa Albă. Familia tânărului a dat în judecată Poliția, Primăria, Poliția Locală și a cerut despăgubiri, însă justiția consideră că autoritățile nu au avut nicio vină în acest caz.

Concret, criminalul, pe numele său Anderson Sere, se plimba liber pe străzi, asta în condițiile în care avea sute de amenzi neplătite și 11 dosare penale, iar nimeni nu s-a ocupat de transformarea acestor amenzi în muncă în folosul comunității. Aparținătorii familiei tânărului decedat s-au întrebat cum a fost posibil ca acesta să nu fie tras la răspundere și au dat în judecată Poliția, Primăria și Poliția Locală.

Doar că instanța consideră că autoritățile și-au făcut treaba…

,,Pentru argumentele analizate în precedent, coroborată cu starea de fapt reținută din materialul probator și analizată de instanța penală, la data de 28.08.2020, în jurul orelor 22.30, în Piața Libertății din municipiul Satu Mare, pe domeniu public (trotuar) nu se poate reținute, sub nicio formă, o conduită culpabilă, prin inacțiune, a organelor statului, de îndată ce fapta penală care a condus la condamnarea cu executare a inculpatului Sere Vasile Anderson nu putea fi împiedicată de către acestea fiind comisă într-un interval de timp extrem de scurt (la nivelul secundelor), în momentul în care victima Oiegaș Beniamin s-a întors spre inculpatul Sere Vasile Anderson pentru a-i cere socoteală pentru cuvintele jignitoare. De altfel, organele statului, prin intervenția Poliției Locale, au avut o reacție promptă reușind, de îndată, să îl identifice și să îl pună la dispoziția organelor de cercetare penală pe cel care a săvârșit fapta de omor. Pentru toate acestea, Tribunalul va respinge cererea principală, ca neîntemeiată”.

Potrivit deciziei Judecătoriei, obținută de PortalSM, oamenii legii au fost puși în pericol.

,,Prins lipsa privării de libertate a numitului Sere Vasile Anderson, persoană care prezintă un pericol real pentru societate, așa cum rezultă din nenumăratele fapte contravenționale, sunt expuse însăși organele statului, prin lucrătorii din cadrul Poliției Locale și Poliției Municipiului Satu Mare – Biroul Poliției de Ordine Publică – atunci când sunt chemate, în virtutea ordinului de serviciu, să îi aplice sancțiuni contravenționale”.


2 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Doar că …. Doar că dacă autoritățile când văd că omul care avea deja 75 de amenzi cam într-un an !!!! la activ și nu le plătește îl rețin (găseau motive sunt sigur) atunci descreieratul ăsta care de 2 zile umbla pe străzile din centru că vrea să omoare pe careva (avea la el un cuțit furat de la o terasă, deci se poate considera fapta premeditată), deci dacă autoritățile îl rețineau atunci el nu era pe stradă și nu se întâmpla din asta nimic!! Deci ziceți că nu sunt de vină? No cel care a judecat asta să fie apărat de poliția locală! Dacă îi place, dacă îi convine. Să vadă cum e! Acest caz trebuie dus la foruri superioare și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Ăștia își bat joc de noi și pe banii noștri și nu puțini!!!

  2. unu Răspunde

    foarte bine punctat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.