Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Epuizați după intervenție. Ei sunt eroii care au salvat de la moarte doi sătmăreni

Pompierii care au salvat, astăzi, sâmbătă, 26 noiembrie, doi sătmăreni din turnul de apă de la Decebal, de la zeci de metri înălțime, au fost surprinși extenuați, după o intervenție care a durat mai multe ore.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină, în această dimineață, în jurul orei 11.00, la o înălțime de aproximativ 25 de metri, pentru salvarea unui bărbat care, în urma unei întrețineri la turnul de apă, din localitatea Decebal, s-a intoxicat cu vapori de diluant. Apelul la SNUAU 112 a fost realizat de către colegul care însoțea persoana în cauză.

La fața locului s-au deplasat forțele militare cu o autoscara si un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare. În sprijinul echipajelor prezente a mai fost trimisa o autospecială de prima intervenție și comandă si o autospeciala cu modul de descarcerare.

Intervenția a durat mai multe ore, cei doi sătmăreni au fost extrași, pe rând, din turnul de apă, de la zeci de metri înălțime. Cele două persoane au primit oxigen, iar după ce au fost extrase, su fost predate echipajului medical al Serviciului de Ambulanță Județean Satu Mare.

La finalul intervenției, pompierii care au salvat viața celor doi bărbați au fost surprinși extenuați.

Ei sunt eroii zilei: Plt.adj. Demian Marian Rareș, plt.adj. Barna Jozsef, plt. Pușcaș Alin, plt.adj. Czier Tiberiu, plt.maj. Ardelean Adrian.


CITEȘTE ȘI:

6 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Felicitări si Respect!Vă multumim pentru ceea ce faceți!

  2. Darwin Răspunde

    Corect spus au salvat doi cretini. Unii își caută cu lumânarea.

  3. ionutmic Răspunde

    Ce diferete de munca si implicare!Vedeti uniformele impecabile ale unora ce s- au asezat in fotografie fata de realii salvatori?De mult unii nu mai au rusine…

    • @pentru ionutmic cel care nu judecă dar comentează Răspunde

      Chiar ești mic la creier. Clar nu știi cum se organizează o intervenție. Că în cabina mașinii nimeni nu trebuie să fie ca să controleze scara? Că de jos nimeni nu trebuie să dirijeze? Că foarte bine le pot face asta toate deodată cei de sus care sunt în rezervor, care nu văd nimic și oricum nu au altceva de făcut decât mărunțișul de a scoate pe cei doi din rezervor asfixiați? Asta toate după tine se fac automat fără om??

  4. H&R Răspunde

    Dar ca observatie: nu vad pe nicio poza pe nimeni de la ITM, Protectia Muncii etc. Sau las’ ca e bine si asa?

    • Darwin Răspunde

      Impresia mea este că nu s-a respectat mai nimic. Acuma știi bine depinde și pentru cine s-a lucrat. Că la noi așa merge și acum. Că altfel ăștia nu ajungeau în situația asta. Să te urci sus și să lucri cu așa ceva și fără mască este inconștiență curată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.