Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Acuzațiile continuă la adresa medicului impertinent: Era să îmi omoare copilul. A fost dat afară și reangajat!

Acuzațiile continuă la adresa medicului impertinent de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare. ,,Era să îmi omoare copilul. Apoi a fost dat afară, dar reangajat”, spune revoltat un sătmărean. Mai mult decât atât, PortalSM scria în 2017 despre un copil de numai patru săptămâni care a fost la un pas să moară la UPU Satu Mare, din cauza indolenței aceluiași medic.

După cazul bebelușului ținut cinci ore la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare, mai mulți sătmăreni au reacționat și l-au ”mitraliat” pe medicul pediatru impertinent care, spun oamenii, are la activ mai situații în care a judecat cu multă indiferență problemele micuților pacienți. Un sătmărean a declarat că medicul era să-i omoare copilul, după care a fost demis, dar mai apoi reangajat.

,,În 2015 acest doctor era să îmi omoare copilul cu nepăsarea lui! Noroc că am mers de urgență la Cluj unde i-a fost extrasă o jumătate de alună din plămân (el zicea că a făcut aprindere de plămâni). După acest episod, fostul director al Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici s-a autosesizat, iar în cel mai scurt timp medicul a fost demis. Dacă doamna Marcela a făcut curățenie printre cei incompetenți, ați sărit să o dați afară. Dar acum dacă moare un copil din cauza incompetenței acestui pediatru cine își asuma? Nimeni!”, se arată în postarea unui sătmărean revoltat.

PortalSM scria în 2017 despre un alt caz, când un copil de numai patru săptămâni era să moară la UPU Satu Mare, din cauza indolenței aceluiași medic.

”Aici i s-a dat o injecție de ampicilină, după care a fost ținut două ore și treizeci de minute fără ca nimeni să-i mai facă nimic. În tot acest timp, copilul a început să se deshidrateze și a început să se albească la față. Medic de gardă a fost medicul pediatru R.P., dar acesta nu i-a făcut absolut nimic copilului deși i-am spus că cel mic se află în stare foarte gravă. Și asistentele au văzut acest lucru”, a declarat la acea dată, pentru PortalSM, tatăl copilului.

Medicul este acum cercetat atât de către conducerea unităţii cât şi de către Colegiul Medicilor. Managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, a declarat pentru PortalSM, că “este deschisă o procedură adminsitrativă de cercetare”, fiind o plângere mai veche.


9 comentarii

  1. Hyppocrate Răspunde

    Bun medic, ce să mai zic! La un copil de 4 săptămâni nu se administrează antibiotice. Unde a făcut medicina? Că nici la veterinari!😥😱🤮 Vedeți oameni buni pe cine i-ați proslăvit pe vreme de pandemie? Și să nu cumva să credeți că e caz singular, doar că asta s-a aflat acum. Că numai câte cazuri de malpraxis știu eu și la care s-a pus batista pe țambal. Dacă aș începe a povesti v-ați îngrozi! De ce credeți că o bună perioadă acum vreo 15-20 de ani femeile nășteau toate dincolo la unguri? Ia vedeți cine era șef atunci pe secție la noi! Să nu-mi zică careva că de ce nu am sesizat pentru că am sesizat. Și a rămas cum era dinainte stabilit, chiar a fost promovat. Asta se întâmplă dacă nu se iau măsuri și se mătură gunoiul sub preș.

    • H&R Răspunde

      Las’ că-i bine și așa, mai rău să nu fie!
      Și de ce medicii care sunt buni pentru ceva pleacă peste hotare?
      Că totu-i rezolvat politic și de protocoale.

      • Hyppocrate Răspunde

        Da @H&R, dar tu știi că ăsta este tocmai medic pediatru???? Păi dacă nu-i place n-are decât să meargă la Lucuț sau la Binder la abator! Dacă chiar este adevărat ce se scrie omul ăsta a făcut degeaba facultatea. Dar de fapt nu degeaba ci probabil la el vocația se rezumă la finanțe. Nenorocirea este că nu ar fi primul prin oraș.

    • Adi Răspunde

      Trebuie destituit managerul, un individ care nu are expertiza în domeniu distruge tot .
      Ce vreți mai mult , examene pe șpagă, achiziții dubioase , plus se vorbește de tot felul de amante pe la tesa , așa că asta este la pachet sunt amândoi incompetenții .

      • blablabla Răspunde

        Doar atat spun, adoptii internationale. Nici atunci nu a facut nimeni nimic. Ca ce am auzit pe bursa zvonilor atunci e ceva de toata groaza. Va fi mustrat si sluspass. Vei vedea. Ca e lipsa de medici si alte blablauri.

  2. satmarean Răspunde

    In primiri urgente este un putregai si totul este dintr-o singura cauza, conducerea UPU, adica incompetenta de Moldovan. Marc nu misca nimic in urgente, pentru ca acestie apartin de DSU. Si de Moldovan nu se atinge nimeni din judet pentru ca este sub inalta protectie a araboiului Arafat.

  3. Beny Kira Răspunde

    Și medicii sunt oameni. Daca se baga toti in față, normal că se mai enervează

    • sheps Răspunde

      … doar că în cazul de față de ani buni acest medic tot este reclamat. Sunt sigur că nu se va întâmpla nici acum nimic. De ce? De aia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.