Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO. 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu. Liberalii sătmăreni au depus o coroană de flori

Duminică, 5 februarie 2023, la împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui om politic Iuliu Maniu, liberalii sătmăreni, în frunte cu deputatul Adrian Cozma, președintele organizației județene PNL Satu Mare, secretarul de stat Cristian Valer Beșeni, secretar general, subprefectul Romeo Pop, președintele organizației municipale PNL Satu Mare, au depus o coroană de flori la bustul ilustrului politician.

A fost evocată figura remarcabilă a celui care a fost supranumit ”Sfinxul de la Bădăcin”, un om al cărui destin a fost exemplar, dăruit intereselor națiunii sale, pentru care a trăit, a luptat și a murit în închisoarea de la Sighet. Modelul său de viață și acțiune politică, rămâne una din pildele luminoase de luptă democratică împotriva totalitarismului, a liderului demn și neînfricat, care a militat pentru o conduită morală și o asumare responsabilă a actului politic, atât de necesare în politica românească.

Deputatul Adrian Cozma a propus Parlamentului României ca anul 2023 să fie instituit ca ”Anul Iuliu Maniu”, la împlinirea a 150 de ani de la nașterea sa și 70 de ani de la tragicul său sfârșit.

13 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Două lucuri nu pricep aici.
    1.Nu știu cum de se pot afișa mari liberali unii care acum zece ani îndemnați de Băse scuipau mai ceva ca pesediștii către liberali (ei fiind pedeliști) și îi făceau în fel și chip? Cum se cheamă asta?
    2. Oare cei prezenți știu că Iuliu Maniu era președintele Partidului Național și niciodată nu a fost liberal????
    Sau și asta intră la categoria hai să facem o poză de grup și hai să ne băgăm în seamă chiar dacă nu ne fierbe oala acolo????

  2. Ioan C Răspunde

    Fără supărare!!!
    La P i Z d a asta de Cozma de o sa îl prind prin oas când sunt și e și el prin zona Mi-ar tare face placere sa ii trag o palma de basist jegos ce e !!! Neobrazatu promovează exact aceleași politici ca Silaghi!!! Suntem liberali suntem DACII LIBERI , ador SATU MARE !!! Da nu vine un basist CA COzma sa CEEEEEEE , sa fim serioși “
    PS: Cu răspundere asumată ii las nume ,tot ce vrea sa ii arat ca e o rusine pentru PNL SM sincer și fără supărare !!!
    O sa îl ajut personal cu anticampanie pe zona Oașului și o sa am o discuție cu Domnul Cozma !!! Sunt membru PNL din 2007 și am prins mizeriile PDL !!! Și vine Cozma

    Lasă pretenas ca ne vedem noi!!!
    Nu ți rusine sa semeni ura intre sătmăreni???
    In oas sunt maghiari cu care ne înțelegem , in mare parte din județ nu sunt pb , vi tu mizeria!!! Boss te plesnesc de te văd , crede ma !!! Mama matii de supozitor și sunt din PNL !!! Neobrazatule ce ești!!! Nu ți rusine porcule???? Paștele matii de Jeg ! Vedem noi

  3. 006 Răspunde

    Rușine!
    Niște nenorociți de băsiști au pus labele pe tot ceea ce a însemnat cândva unul dintre cele mai serioase partide politice din România!!
    Maniu se rostogolește în mormânt de rușine!!

  4. 006 Răspunde

    Să faci pact, indiferent de circumstanțe, cu urmașii partidului comunist român iar apoi să te dai continuatorul doctrinei unui om chinuit și omorât de comuniști … Rușine să vă fie obrazului!!

    • Ioan C Răspunde

      006 știi ce e dureros ??? Noi comentam … in basca ii doare pe ei , și vine mizeria de Cozma cu ieșiri …DACIA (hotelul ) …și uita sa spună ca PD-L-iști au compromis clădirea (Beny Alex Negreti-Oas) uitam ușor Băiete (Adi) !!!

      • Unu' Răspunde

        Nu, stiate domn, nu aia este problema că ei omit intenționat acest lucru, fac chestii și mai grave!
        Ce este mai rău și trist, este că noi și acum avem aceleași probleme cu ale Cetățeanului Turmentat din O Scrisoare pierdută de Caragiale: “Eu pentru cine votez?”
        Pe noi, oamenii cinstiți, care venim la muncă zilnic și ne plătim dările către stat, cine oare ne mai reprezintă??

  5. Cascian Răspunde

    Felicitări pentru activitate!

  6. Rațiu Răspunde

    Jumătate din delegația PNL nu știu nici măcar cine e Maniu

  7. PNT-CD Răspunde

    O haita prostita cu supozitoare. Iuliu Maniu (PNT) are meritul și respectul cuvenit, daca ar sti s-ar rasucii si ar iesi pe dincolo pe la americani. Ce treaba au pedelisto-besinisti spoiti în penelisti? Hai sa facem mascarada ca sătmărenii nu se prind! Cred ca haita avea introdus la dorsali câte 1 supozitor.

  8. Satmarean Răspunde

    Mai Cozma!!!! În blugi vi la o comemorare ???? De aici se vede cât respect dai. Te doare-n cur pe cine comemorezi. Poza si gata. Sa vada prostimea. Mare nemernic !

  9. Vasile Răspunde

    Bă ticăloșilor!!! Iuliu Maniu dacă se dă jos de pedestal ați belit p….la

  10. Vermurel Răspunde

    Ce dracu are beseni cu Maniu!!???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.