Ultima actualizare: azi, 15:41

Locale

FOTO. Incendiu în județul Satu Mare. Două persoane salvate de pompieri

Vineri seară, 10 februarie, în jurul orei 21:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Dumbrava.

La fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, solicitându-se totodată și sprijinul Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență, Livada.

La sosirea forțelor militare, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă gospodărească cu posibilitatea de propagare la casa de locuit și la spațiul de depozitat lemne, aflate în imediata vecinătate.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul, evitând astfel extinderea flăcărilor la locuință. Totodată, au fost evacuate din interiorul anexei gospodărești o persoană de sex masculin și o minoră cu vârsta de aproximativ 17 ani, care prezenta arsuri ușoare pe unul dintre antebrațe.

Victimelor li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului de către echipajul SMURD, acestea refuzând ulterior transportul la unitatea medicală. Cauza probabilă a izbucnirii focului este coșul de fum neizolat termic și necurățat.

Pagubele materiale înregistrate în urma evenimentului au fost, arderea integrală a anexei gospodărești.

Pentru prevenirea producerii incendiilor la coșurile de fum, care pot avea consecințe devastatoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș ” al județului Satu Mare recomandă:

– curățarea anuală a hornului, înainte de începerea sezonului rece;

– la trecerea prin acoperiș, se va lăsa o distanță de cel puțin 10 cm între fața exterioară a coșului de fum și elemente ușor inflamabile ale acoperișului;

– să nu utilizeze un coș din zidărie care nu este tencuit.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.