Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

FOTO. Incendiu la hornul unei case din Oaș. Pompierii au intervenit de urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la hornul unei case de locuit în localitatea Gherța Mare.

La locul intervenției a fost dislocat un echipaj de pompieri format din trei cadre militare cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a Punctului de lucru, Turț. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la coșul de evacuare a fumului din centrala termică.

Pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitând propagarea acestuia la acoperiș și construcție. Împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum necurățat.

Pentru prevenirea producerii incendiilor la coșurile de fum, care pot avea consecințe devastatoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare recomandă cetățenilor:

– curățarea periodică a hornului, pe tot parcursul sezonului rece;

– la trecerea prin acoperiș, se va lăsa o distanță de cel puțin 10 cm între fața exterioară a coșului de fum și elemente ușor inflamabile ale acoperișului;

– să nu utilizeze un coș din zidărie care nu este tencuit;

– hornurile din zidărie se întrețin și se verifică periodic, pentru a se depista și repara eventualele fisuri.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.