Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

Polițist lovit cu pumnul și amenințat cu moartea de un șofer beat. Individul a fost arestat

Un polițist a fost lovit cu pumnul în față, înjurat și amenințat cu moartea de un șofer beat, în Negrești-Oaș. Individul a fost arestat pentru 30 de zile.

În data de 15.02.2023, s-a dispus luarea măsurii retinerii pe o durată de 24 de ore, iar în data de 16.02.2023 inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Negrești-Oaș, care a admis cererea și a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele:

La data de 15.02.2023, orele 00.05 lucrătorii din cadrul Politiei oraşului Negrești-Oas, l-au depistat în trafic pe inculpat și, întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să efectueze o testare cu aparatul alcooltest, însă conducătorul auto nu a suflat suficient în aparat, motiv pentru care i s-a adus la cunoștința acestuia faptul că urmează sa fie condus la Spitalul Negrești-Oas, pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge, lucru cu care a fost de acord.

Acesta a fost condus la Spitalul Negreşti-Oas unde, în prezenta personalului medical, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge. Totodată, inculpatul a intentionat să părăsească unitatea spitalicească fără acordul organelor de poliție, astfel că, la ieşirea din unitate, în holul Unității de Primire Urgențe, de față cu personalul medical si polițistul local, inculpatul l-a lovit cu pumnul în față pe agentul de politie, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acesta din urmă fiind nevoit să-l încătușeze. Inculpatul a avut în continuare o atitudine agresivă, adresându-i injurii si amenințări cu moartea agentului de poliție. De asemenea, după conducerea inculpatului la Sediul Politiei Negresti-Oas, acesta a avut o atitudine recalcitrantă față de agentul de politie căruia i-a adresat amenințări cu moartea.

Urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş, cu sprijinul Poliției oraşului Negreşti-Oaş. Punerea în mişcare a actiunii penale şi arestarea preventivă reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanțiilor procesuale, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovătie.


Sursa: Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti-Oaş

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.