Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

A fugit de mașina Poliției. Prins cu alcoolemie mare, condamnat la închisoare

Șoferul unei autoutilitare a fost semnalat de un echipaj al Poliției să oprească, în apropiere de Negrești-Oaș. Când a văzut, însă, bărbatul a virat dreapta pe o stradă adiacentă și și-a continuat drumul. Acum, bărbatul a primit 8 luni de închisoare. 

După ce șoferul nu a oprit la semnalele polițiștilor, organele de poliţie au pornit în urmărirea autoutilitarei şi au oprit în trafic autoutilitara, după aproximativ 300 m. În urma verificărilor efectuate asupra autoutilitarei a fost identificat la volanul acesteia șoferul împreună cu un alt bărbat, ca pasager. Pentru că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar în urma testării a rezultat o valoare de 0,54 mg/ I alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, unde i-au fost recoltate două mostre biologice, la proba I  i-a rezultat o valoare de 1,20 g/l alcool pur în sânge, iar la proba a II-a recoltată i-a rezultat o valoare de 0,88g/l alcool pur în sânge.

Din declaraţia unui martor audiat in cursul urmăririi penale, reiese faptul că șoferul a condus autoutilitara pe o distanţă de aproximativ 600 m, de la bar, locaţie în care s-au întâlnit cei doi, până la locul în care a fost identificat în trafic de către poliţie, fără ca acesta să fi fost de faţă la momentul în care inculpatul a consumat băuturi alcoolice.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev. şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod penal, pedeapsă ce va fi executată în regim de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.