Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

FOTO. 17 tone de haine second hand oprite la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu textile second hand. 

În noaptea de 3 spre 4 martie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, în vârstă de 52 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole textile second hand, de la o societate comercială din Germania către o firmă din județul Hunedoara.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 16.960 kg –  nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

4 comentarii

  1. .... Răspunde

    importatorul sta linistit deoarece nimeni nu are bai cu el….

    • ecologist resemnat Răspunde

      Păi importatorul mizeriilor a rămas în primul rând fără marfă. dar nu cred că scapă. Că se poate merge foarte ușor pe traseu că doar sunt acte, facturi, contracte încheiate. Numai să se vrea. Și vezi tu toată tărășenia începe de la faza că noi în continuare le tot cumpărăm! Că dacă nu am fi așa rupți în fund și nu ar merita să le aducă fii sigur că nu ar mai fi astfel de transporturi! Iar cel care exportă ar fi fraier să nu profite! Că denaturarea acestor produse este foarte costisitoare peste tot. Așa are șanse să mai facă economii și niște bănuți în plus de kaveu. Deci cine cade de papagal? Nu tot noi?

  2. Vasile Răspunde

    Lăsați bă că la câte gunoaie de oameni sunt in țara asta,mai încap și câteva cârpe,din grânarul europei am ajuns groapa de gunoi a lumii nu numai a europei.

  3. Bibi Răspunde

    Ca bine zici Vasile! Am ajuns sa ne conducă de peste 30 de ani numai GAOZARI! Aveți grija ce votati in ’24! Ce să zic, votați, nu votați tot ACEIASI GAOZARI ies câștigători. De acești GAOZARI România nu mai scapă! 25 DECEMBRIE 1989 rămâne un blestem pe care iliescu, gelu voican, p.roman, bârlădeanu și alții amici ca ei ne-au pricopsit și nu mai putem scapa. sri o mare bulangeala de speță gaozareala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.