Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Un șofer a furat peste 9.000 de litri de motorină din rezervorul TIR-ului

Un șofer a furat peste 9.000 de litri de motorină din rezervorul TIR-ului. Acesta a fost condamnat la închisoare.

Potrivit informațiilor PortalSM, șoferul, în calitate de angajat al unei firme de transporturi din Satu Mare, a traficat în interesul său şi al altora, cantitatea de 9.167,7 litri combustibil, prin aceea că, deţinând cardul de combustibil al societăţii, a achitat cu acesta cantităţi mai mari de combustibil decât cele introduse în rezervorul autocamionului pe care îşi desfăşura activitatea, diferenţa de combustibil fiind însuşită, în materialitate sau în contravaloare. Acesta a provocat un prejudiciu în sumă de 39.054,1 lei societăţii angajatoare.

Fiind audiat în calitate de suspect, șoferul a recunoscut parţial acuzaţiile care i se aduc, arătând în esenţă că, în perioada martie 2016 – mai 2018, a ocupat funcţia de conducător auto în cadrul societății, iar sarcinile sale erau acelea de a transporta marfa. Acesta a precizat că în timp ce alimenta automarfarul, oferea ocazional spre vânzare, cu sume cuprinse între 3,50 lei – 4,00 lei/l, diferite cantități de combustibil (motorină) între 60-70 litri, unor persoane care ,,mă aşteptau cu autovehiculele lor lângă pompa de alimentare” şi cărora le introducea motorina în canistre, iar restul de motorină o introducea în camion. â

Ulterior, după alimentare, se deplasa la casieria staţiei de alimentare şi achita cu cardul firmei întreaga cantitate de motorină, atât cea introdusă în camion, cât şi cea introdusă în canistrele persoanelor cărora le vindea motorină.

Bărbatul a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de delapidare în formă continuată.

 

2 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ce-mi mai “place” mie că văd că în ultima săptămână e al doilea caz cu angajat prins la furat (cel puțin din ce a apărut prin ziare, acolo am citit de ceva angajat de la Santec la Medieșu Aurit parcă) și paguba declarată suferită de patronul “cinstit” în care aceasta este net superioară celui recunoscut de făptaș. Ce perfect vine mânușă situația asta unora ca să descarce lipsa din gestiune în capul altora? Că probabil la ei ce mai contează? În mod interesant paguba este mult mai mare decât cea recunoscută. Pentru cei care se găsesc să caute scuze pentru patron atâta aș transmite doar că la aceste cazuri niveluri pedepsei nu prea mai este influențată de diferența dintre paguba recunoscută și cea declarată/inventată. Și în mod curios niciodată nu este invers! 🤔😵😮

  2. Petre Răspunde

    Nu este un lucru bun dar asta este mai bine puțin și corect dacă ști cum exagerat nu este bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.