Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Deputatul Nagy Szabolcs reacționează după scandalul de la Carei și îl acuză pe Adrian Cozma de lipsă de fair-play

Deputatul UDMR Nagy Szabolcs îl acuză pe Adrian Cozma de lipsă de fair-play, după ce președintele PNL Satu Mare a declarat că președintele Ungariei a creat haosul de la Carei. Nagy spune că deputatul Cozma ,,a încercat să profite pe plan politic şi electoral de scandalul cu caracter şovin”.

Redăm, integral, mesajul transmis de deputatul Nagy Szabolcs:

,,Este lipsit de fair-play să încerci să profiţi pe plan politic şi electoral de scandalul cu caracter şovin la care s-a dedat miercurea trecută un grup de naţionalişti şi extremişti aduşi la Carei pentru a face scandal la dezvelirea statuii poetului şi politicianului Kölcsey Ferenc în Carei, eveniment la care a participat și președintele Ungariei, Novák Katalin.

Lipsa de fair-play a preşedintelui PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, nu ne miră prea mult, având în vedere ieșirile regulate în presă în care încearcă prin minciuni să atace conducerea UDMR de la Consiliul Județean, respectiv Municipalitate, insinuând tente naționaliste. Totuși e de a dreptul halucinant să dai vina pe UDMR pentru haosul creat de un grup de naționaliști și extremiști, aduși de prin toată țara cu scopul să strice un eveniment important al comunității careiene. Și din declarația dânsului reiese că, văzându-se candidat la funcții, calculează politic fiecare astfel de eveniment, care are tentă clară de a dezbina buna conviețuire între etniile din județ.

UDMR regretă că astfel de indivizi cu comportament de mahala, precum cei “importaţi” la Carei, se pot manifesta în voie în spaţiul public, fiind priviţi chiar cu simpatie de unii politicieni. Se pare că doar preşedintele PNL Satu Mare are nevoie de asemenea minciuni pentru a-şi atrage simpatia unor elemente naţionaliste şi şovine, din simple calcule electorale.

Şi nu trebuie să omitem un fapt deosebit de important. Acel grup de naţionalişti şi extremişti a sosit la evenimentul de la Carei invitaţi de un personaj aflat în relaţii excelente cu preşedintele PNL Satu Mare, al cărei familii a condus timp de circa 15 ani PNL Carei. Deputatul Adrian Cozma  participă în mod frecvent la diverse manifestări alături de personajul în cauză.

În încheiere, accentuez faptul că este lipsit de fair-play să te foloseşti de asemenea incidente şovine regretabile pentru a-ţi face propagandă electorală, preşedintele PNL Satu Mare neputându-se abţine în a le recomanda “celor care nu sunt de acord cu administrația UDMR din județul Satu Mare să meargă la vot”. Sătmărenii au mers la vot şi la alegerile locale precedente. Atunci au votat oameni și rezultate demne pentru acest județ, dar se pare că unii vor să câștige popularitate nu prin fapte, ci prin a distruge a comunitate multietnică”.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. Sandra Răspunde

    Asa e, popularitatea se castiga prin fapte, nu prin vorbe si instigare la scandal.

  2. Marius Răspunde

    De ce se opune PNL interzicerii importurilor de cereale din Ucraina? Oare pentru ca fratele domnului deputat Cozma este cel mai mare importator din Satu Mare de cereale din Ucraina?

  3. Mitică Răspunde

    Avem noi parașute destule, sincer nu știu ce voiau cei de la SPP să apere cu niște umbrele expirate…și găurite…

  4. Alt “ inteligent” UDMR- ist Răspunde

    Băi Sabolcică,las-o dracului! Da, corect, Cozma este un oportunist,tu nu ești?Nu din politica ,adică din vrăjeala ieftină va luați seva și banii? El cu alegătorii lui,tu cu ai tăi…
    Însă ce ne spui tu plin de emfaza…” scandalul cu caracter şovin la care s-a dedat miercurea trecută un grup de naţionalişti şi extremişti aduşi la Carei …”Tu te referi la ai noștri? Pai și ai voștri ce au fost? Nu tot un grup de naționaliști,extremiști aduș la Carei?Partidul tău de rahat ( partid pe criterii etnice, la vrăjeala numit uniune),UDMR ce dracu este? O haita de tampiti venită(adusă) in frunte cu imbecila Novak, sa creeze scandal etnic ! Nu voi ați dat tonul la scandal!?Nu voi ați vrut cu tot dinadinsul sa ni-l trântiți in fata primăriei pe Feri chioru,care mai era și bulangiu pe deasupra ( eu am înțeles ca Orbán nu suporta minoritatile inclusiv cele sexuale, iată Feri este excepția,sau mai aveți și alți patrioți pe invers?). Nu voi tot faceți scandal ca sa căpătați capital politic? Voi in afara de petarde iredentiste cu ce va hrăniți electoratul? E mai ieftină pâinea pt maghiari sau?Cara-te dracu și tu și aia pe care ați adus-o !Sa se care și Cozma cu voi cu tot! Lăsați dracu oamenii sa trăiască in pace și liniște!O linie trasa pe harta nu desparte oameni!

  5. comentator Răspunde

    Domnul deputat Nagy, cereți prea mult. Asta cu fair play nu s-a predat la Forestier.

  6. Ion Răspunde

    Domnu de la UDMR.Credeți că numai cei importati prin țară ai venit să protesteze!Sunt faorte mulți din Judetul SM adică Romăni cărora nu le convine actiunile Dvs.Teci stați în banc dvs și nu mai calxonați și va veni vremea ca UDMR să numai fie la conducere!Este Romănia și atăt!Granița este deschisă liberă trecere.Puteți
    Merge frumos în Cămpia Panoniei care să nu uităm a fost pămănt Dacic!!Deci aveti poate drepturi prin Asia-Mongolia!Nu mai perturbati linistea Romănilor pentru că Romănul tace tace……..dar nu pănă la infinit!!Opinca!!Nu uitați de el!Îl mai putem pune ca pe vremuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.