Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO/VIDEO. Au început Zilele Orașului! Weekend plin de evenimente și concerte la Satu Mare

Au început Zilele Orașului Satu Mare, ediția 2023! Deschiderea oficială a avut loc vineri, 26 mai, la ora 18.00. Weekendul ce urmează se anunță a fi unul plin de activități și evenimente, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Evenimentul a fost deschis oficial cu un concert al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. La deschiderea oficială ce a avut loc în Piața 25 Octombrie au participat oficialități municipale și județene, dar invitați ai orașelor înfrățite.

,,Zilele Orașului sunt în fiecare an un moment unic, marcat de speranță, recunoștință și solidaritate. Am fost, suntem și vom fi un oraș iubit pentru multiculturalitatea sa. Ne leagă nu doar trecutul istoric, ci mai ales viitorul și valorile comune. Azi, mai mult ca oricând, sătmărenii au motive să fie încrezători. Orașul nostru se află pe un drum bun. (…) Numai împreună putem să construim un oraș în care să ne placă să locuim, să muncim și să ne întemeiem o familie. La mulți ani, sătmăreni, La mulți ani, Satu Mare”, a fost mesajul transmis de primarul Kereskenyi Gabor.

Weekend plin de concerte și evenimente la Satu Mare

Zeci de formaţii vor urca pe cele două scene amplasate în Piaţa 25 Octobmbrie şi în pasajul Corneliu Coposu. La ediția din 2023 a Zilelor Orașului Satu Mare au fost invitaţi 12 artişti de top pop şi dance. În cele trei zile vor concerta, printre alții, Irina Rimes, Carla’s Dreams, Andia, Halott Penz, Shift, Direcţia 5, Edda sau Holograf.

Pe lângă concerte, sătmărenii se vor putea bucura și de alte evenimente. Se vor pune în scenă piese de teatru, vor avea loc expoziții, un târg de produse tradiționale, dar și nenumărate concursuri la care vor lua parte atât cei mici, cât și adulții.

Produse tradiționale și multă culoare

Pasajul Corneliu Coposu din municipiul Satu Mare s-a umplut cu produse tradiționale și multă culoare. Producătorii și meșterii populari îi așteaptă pe sătmăreni cu produse variate, tradiția fiind la ea acasă în centrul orașului.

La târg puteți găsi de la îmbrăcăminte și produse tradiționale, până la obiecte decorative, bijuterii sau produse cosmetice.

Mâncare bună și bere rece pe bulevardul Transilvania

Bulevardul Transilvania a fost închis încă de joi seară, acolo unde s-au mutat, încă de anul trecut, punctele de alimentație publică și terasele. Grătarele au fost încinse încă de vineri dimineața, iar pe parcursul acestui weekend sătmărenii sunt invitați să guste din bunătățile pregătite de comercianți.

Sătmărenii pot să aleagă dintr-o sumedenie de preparate, cum ar fi hamsiile, ceafa de porc, șnițele, cârnați, frigărui, aripioare picante, costițe, ciolan sau cartofi prăjiți, toate ,,acompaniate” de lipie, chiflă sau murături asortate. Nu putea lipsi nici berea rece, care e numai bună după o masă copioasă.

Așadar, mâncare, muzică și activități pentru toate vârstele și gusturile se anunță, în acest weekend, la Zilele Orașului Satu Mare, iar sătmărenii sunt invitați să participe în număr cât mai mare la acest eveniment.


CITEȘTE ȘI:

29 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Plin de hun

  2. Ovidiu Răspunde

    Penibil. Circ pentru fraieri pe banii lor.

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Satu Mare în mișcare! Și asta în plin centrul orașului în spate la Aurora!!! Așa că așteptări să mai avem pentru cartierele limitrofe? Importanty e să ne prezentăm la tribună cu emfază. Măcar noi să credem ce zicem, nu?
    https://obiectiv-sm.ro/2023/05/26/o-groapa-de-gunoi-rasare-chiar-in-centrul-orasului-e-plin-de-bochetari-si-de-aduna-gunoaie/?fbclid=IwAR19N94sGEARFZrtdUsxw_y8ZcmgPLiJ4VSXyhXkuK4anNwNdwlW7Zxc0UE

  4. Jószika Răspunde

    Traiasca primarul Cash and Carry, mister Gábor şi
    fost prefect Alfater Tomika care inmatricula autoturisme cu motoare de 3000 sau 3500 cm3, cu carti false de identitate, declarate 1998 cm3, fain.
    Felicitari Feliicitari sj ptr rahatul cu ochi de Turos Lóri, spor la furat.
    Era sa uit pe domnul Maier Florin din camera 14, autorizari, dansul vinde autorizatii taxi ptr 500-800 de euro, desi au promis reducerea de taximetre in Satu Mare. DNA se aude. Primaria SM este o fabrica de facut bani.

    • Razvi Chioscaru' (lu' tati) Răspunde

      Sunt furios ca nu mi-a dat primaria autorizatie pentru chioscul de flori, desi e frumos, din termopan si are doar 30 de ani. Nu-i bai, voi continua santajul prin ziarul meu si televiziunea mea!

    • @Jószika Răspunde

      Deocamdata povesti de adormit copii, daca nu ai dovezi.
      De fapt e o frustrare neprelucrata de tine, din motivul ca nu te-au inclis in “biznis”

  5. Baciu Gheorghe Răspunde

    Ce frumos arata cacatii orasului acolo in primul rand.

    • Baciuciu Răspunde

      Cand te-ai uitat in oglinda ultima oara? Numai cacat vezi in fata ochilor. :-)))

    • @Baciu Gheorghe Răspunde

      Ar trebui sa-ti stergi ochelarii, ca poate au cazut in cacat cand ti-ai golit latrina.

  6. Loto Totto Răspunde

    6 din 49 au comentat pe aici. Toti inteligenti dar…pe nicaeri. N-am castigat nici de data asta.

    • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

      Păi du-te omule acolo că poatye capeți ceva gratis. Dacă tot zici că nu ai câștigat nemeca și văd că îți lipsește pomana.

    • Maci Laci Răspunde

      Pana cand nu înveți sa scrii si si sa citești corect nu poți câștiga!
      “NICĂIERI” nu “NICAERI”.
      Deci, mâna pe carte si liniște!

      • @Maci Laci Răspunde

        Ai ramas fara replica si cauti greseli gramaticale, verificand textul pe google? :-)))

        • Maci Laci Răspunde

          Nu caut greșeli garamaticale, sunt mult prea evidente, drăguța…
          Recapituland: mâna pe carte si liniște,🤫

          • Ursul Vasile analfabetul dar care se crede mare literat

            Atunci hai să povestim despre cuvântul “garamaticale”. Poate ne lămurești. Știu, știu ai scris din greșeală sau grabă o literă “a” în plus. Dar apoi ne povețești și pe aia cum se face că ba ai diacritice ba lipsește cu desăvârșire. Asta în aceeași propoziție. Sau nu știai că e “Δ sau “” și ai zis că mai bine nu scrii nicicum? 😲😱😵

          • Macko braner

            Ce frustat mic esti :-))).

          • Pt Maci Laci

            Dar un site pe masura intelectului tau nu cauti Maci Laci? De ce vrei neaparat sa ne demonstrezi valoarea ta? Ai putea face ceva util pentru omenire in loc sa-ti pierzi timpul pretios educand comentatorii acestui site. 🤣

        • @Ursul Vasile alias @Loto Toto Răspunde

          Drăguța, diacriticele nu “LIPSEȘTE” ci “LIPSESC”; mai încearcă, nu-i chiar asa de greu… trebuie doar sa mai studiezi.
          Deci liniște si mâna pe carte.

          • Ursul Vasile analfabetul dar care se crede mare literat

            Una bucată literă cu diacritice lipsește, adică este caz singular și nu plural. În concluzie TU ar trebui să pui odată mâna pe carte. Te riști? Că poate mai afli câte ceva din ce ai mai omis când ai studiat gramatica limbii române la bar. În rest @Loto Toto este altul, comentariul ăla e scris de altcineva. Nu crezi că suferi de ceva paranoia în stadiu incipient? Așa că ciocul mic, joc de glezne și înscrie-te repejor la anul pregătitor la grădiniță după ce termină ăștia greva. Vei primi și diplomă și coroniță!!!! Numai să știi să reciți corect “Cățeluș cu părul creț”. Ce zici de ofertă?

      • @maci laci Răspunde

        Măi pedanterie gramaticală cornică, știi ce inseamnă ȚOCHI (coki)? Na așe!

  7. Gyurika Răspunde

    CE CIUBOTE ARE DOAMNA BLONDA CARE STA LÂNGĂ DOMNUL PRIMAR😂😂😂
    Stil, rafinament si bun gust🤣🤣🤣

  8. Schwaben Wein Răspunde

    Despre ziua svabilor nimic? A fost sa verifice cineva daca nu cumva s-a organizat din bani publici si daca da, au avut translatori??? :-))). Domnul “Perfect” nimic de spus ??

    • bigbrother Răspunde

      Sigur s-a organizat din bani publici și județul (consiliul județean) a dat bani pentru asta. Dar în țara asta ciudată numai cu ungurii e problemă în rest poate veni oricine sunt primiți cu brațele deschise. Nu ne deranjează, ba mai mult le dăm gratuit bunurile noastre cele mai de preț – tezaurul la ruși, Petrom și pădurile la austrieci, gazele din Marea Neagră și lista e lungă. Dar astea nu sunt o problemă la noi. Totul este în normalitatea noastră ciudată.

  9. Bănel Răspunde

    Carla’s Dream a fost sub orice critică. După o piesă am plecat de acolo.

  10. micutu Răspunde

    carla`s dream = zero de la bun inceput. A avut un accident numit dragostea din tei, din care incearca sa traiasca si azi

    • Decebalus per Scorillo Răspunde

      “Dragostea din tei” e piesă a celor de la O-Zone si nu are treabă cu Carla’s Dream.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.