Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

VIDEO. Adrian Cozma: ,,Primăria nu a făcut parcări din lipsă de viziune. Apucați-vă de treabă!”

Adrian Cozma răspunde Primăriei Satu Mare, după ce municipalitatea a anunțat, într-un comunicat de presă, că deputatul a blocat parcarea subterană iar astfel a fost nevoie de găsirea unor soluții alternative. ,,Primăria nu a făcut parcări din lipsă de viziune”, spune Cozma.

Concret, din cauza lucrărilor care se efectuează în Piața Libertății, lucrări care duc la desființarea unor locuri de parcare, Primăria Satu Mare s-a văzut nevoită să amenajeze o parcare cu plată pe strada Mihail Kogălniceanu. Municipalitatea a precizat că a fost nevoie de găsirea unor soluții alternative din cauza deputatului Cozma. ,,Pentru a compensa reducerea locurilor de parcare, precum și blocarea de către deputatul Adrian Cozma a parcării subterane din Piața Libertății, Primăria a găsit soluții alternative”, a precizat primăria într-un comunicat de presă.

Adrian Cozma a venit cu un răspuns și a declarat că ,,primăria nu a făcut parcări din lipsă de viziune”, ținând să explice și de ce s-a opus construirii parcării subterane.

,,Primăria consideră că în centrul municipiul Satu Mare nu s-au construit parcări din cauza unui demers pe care eu l-aș fi făcut. Primăria nu a construit parcări în centrul municipiului Satu Mare din neștiință, din nepricepere și din lipsă de viziune în ceea ce privește dezvoltarea municipiului. Primăria intenționa să concesioneze pe 49 de ani 3.500 de metri pătrați din centrul municipiului Satu Mare. Este clar că m-am opus și mă voi opune în continuare. Nu puteam să fiu spectator la ceea ce urma să se întâmple. (…) Parcarea care se intenționa a se construi subteran, în fața Hotelului Dacia, era o parcare privată pentru o societate comercială și nu era o parcare care să fie deschisă publicului, deși spuneau că anumite locuri vor reveni și sătmărenilor. Nu puteam să fiu de acord să se sape o groapă în centrul municipiului ca mai apoi acea societate poate intră în insolvență, se putea întâmpla orice, iar 49 de ani terenul acela nu era al sătmărenilor”, a declarat Adrian Cozma.

Deputatul a mai spus că Primăria Satu Mare ar trebui să se grăbească să construiască parcări, precizând că municipalitatea ar trebui să urmeze exemplul Oradiei.

,,Primăria Satu Mare să facă bine să construiască parcări pentru că în Oradea, anual, se fac venituri de 25 de milioane de lei, 5 milioane de euro din locurile de parcare. Pentru că s-au construit parcări, s-au construit și în centru și în cartiere. Eu vin cu o sugestie: apucați-vă de treabă și faceți lucruri bune pentru sătmăreni și pentru întreprinzătorii, pentru investitorii din centrul municipiului Satu Mare pentru că, din punctul meu de vedere, în lipsa parcărilor în jurul centrului va fi un dezastru în momentul în care se va închide circulația”, a mai declarat Adrian Cozma.

Toate declarațiile deputatului Adrian Cozma, în videoul de mai jos:


CITEȘTE ȘI:

41 comentarii

  1. Alexandrova Răspunde

    Dar nu chiar dansul a oprit construirea parcării subterane în centrul vechi a orașului. Acum vine ca nu se amenajează parcări.

  2. Unu Răspunde

    Cea mai mare greșeală politică pe care a putut-o face personaju’

  3. vadimT Răspunde

    Veniti prin cartiere si strangeti masinile abandonate cu anii. Care nu are verificare si ITP valabil, sa fie duse de pe domeniu public. +interzis masinile de firma acasa la oameni tinute in fata blocului.

    • altu fără bmw Răspunde

      👍.
      Cred că nu există nici o parcare în oraș în care să nu fie minim 1-2 mașini care fac deja rădăcină. Dar vede asta cineva? Interesează asta pe cineva? În locul primarului aș introduce un fel de sistem de observare a orașului pe sectoare. La ce armată consumă oxigenul degeaba la întoarcere de pe “teren” ar putea lejer observa care mașini nu mișcă, nu au nici plăcuțe de înmatriculare, au geamurile sparte sau au roțile complet dezumflate. Adică clar nu circulă că nu mai au cum. Că alea cam toate sunt suspecte că ar fi abandonate, nu? Și atunci imediat s-ar mai degaja parcările. Nu mult dar tot e ceva. Acum vreo 3 ani sub podul Decebal lângă Luceafărul cred că erau vreo 15 mașini abandonate. Nu știu prin ce minune cineva le-a observat după ani buni de “parcat” acolo.

      • Nha Răspunde

        Chiar functioneaza ( nu e nicio ironie)! Am facut 2 sesizari si s-au rezolvat problemele, nu chiar imediat ci in 2 saptamani, dar e un termen rezonabil fata de probleme care persistau de ani. Multa indiferenta si la oameni sa nu ia atitudine doar sa se planga, dar nici cu politia locala nu mi-e rusine, ca in acele spete trebuiau sa se autosesizeze de mult.

  4. bigbrother Răspunde

    @Alexandrova, acum sincer nici eu nu înghit personajul dar de data asta are dreptate. Adică ai tu ca și primărie un proiect din fonduri europene la care ai toate avizele obținute, finanțare asigurată cu toate contractele OK și brusc deodată te trezești că vrei parcare subterană tot în zonă, adică dai peste cap tot. Nu ai finanțare, nu ai nimic, nici măcar proiect și condiționezi ca totul să fie gata paralel cu proiectul parcului până la sfârșitul anului curent??????? Tu unde ai mai auzit de așa ceva? Adică pui în pericol finalizarea proiectului propriu pentru niște ambiții ale unui privat și cu termen superscurt??? Și nu ai nici o siguranță că se va putea realiza tehnci într-un timp așa scurt? Și fără să ai banii necesari? Că fii sigur Manevi nu are bani pentru asta cel puțin anul ăsta! Că la anul ce va fi e absolut altceva. dacă era vorba de vreo 2-3 ani (termen tehnic rezonabil) mai ziceam și eu dar așa are dreptate.

  5. Chupacabra Răspunde

    Pe vremea lui Coica erau parcări berechet, dar nu l-ați mai votat. Acum meritați sa va plângeți.

  6. George Răspunde

    Că bine zici!!!

    • George Răspunde

      Vitatu-lau….numai că USL,s-a dus pe pul..ă, Ștef s-a ambiționat să candideze de unul singuri,iar Govor combinagiul de serviciu a trădat și au venit ungurii la putere, aceasta a fost manevră prin care românii au fost trădați de români!!!

      • x-ulescu Răspunde

        Românii sunt de 10 ori ,,mai deștepți” decît maghiarii…la alegeri românii au 10 candidați ,,independenți”…unii dintre ei mai și primesc funcții ,după alegeri ..de la udmr…

  7. Vasi Răspunde

    Acest personaj mioritic a blocat construirea parcarilor subterane din centru vechi, amenintand populatia, incat, daca privatu v-a construi, gratis parcarea, v-a cere 3000euro/secunda pentru stationare. Multumim din suflet, din inima partidului PNL.

  8. Parazit Răspunde

    Iarasi se baga supozitoru’?
    Desi chiar el a sabotat parcarea subterana!
    Bulangiu

  9. H&R Răspunde

    Piticu’ in actiune!

  10. eu Răspunde

    actiunea de demolare a garajelor neautorizate de ce nu se mai face

  11. altu fără bmw Răspunde

    Revin cu un scurt comentariu că văd că unii se comportă pe aici de zici că cineva a dat drumul la câini. Apoi ăștia latră și nu se opresc. Corect, era bine și era util pentru toți dacă se făcea parcarea subterană în centrul vechi. Dar este un mare dar!! S-a făcut un studiu geo care este absolut obligatorie și s-au făcut sondaje la fundațiile clădirilor existente de jur-împrejur, la toate? Nu s-a făcut! S-a făcut expertiză pe clădiri că nu vor fi afectate fundațiile în caz de lucrări? Nu s-a făcut. Este proiect tehnic întocmit pentru garajele subterane? Nu este. Este o teorie doar, ceva schițe. Este contract cu administrația locală aprobată prin ședință de CL (condiție obligatorie doar e domeniu public că altfel vine DNA peste ei în secunda doi)? Nu este. Atunci despre ce vorbim? Că ce bine ar fi fost? Apoi mai e aspectul că voi știți cam cât necesită să obțină autorizația de construcție cu toate avizele obligatorii un asemenea proiect? Că proiectul încă nici nu era pornit pe drumul avizării doar o idee a apărut că ungurii ziceau de la Manevi că poate-poate iese ceva! Apoi voi știți că este rezervație arhitectonică tot centrul vechi plus 500 m zonă tampon unde orice se face trebuie aviz de la cei de protecția monumentelor de la București! Aveți idee cât ține până se capătă??? Și știți că era condiția primăriei ca parcarea subterană să se termine în paralel cu lucrarea primăriei și să fie deodată gata!!! Adică la finele anului 2023???? Voi ăștia ce ați fumat? Nu vedeți că nu este fezabil că nici bani nu au de ăsta dar nici timp destul????

    • Dodiq Răspunde

      Foarte de acord

    • Irony Răspunde

      Ce zici tu, total gresit. Din cauza voastra suntem codasii Europei. Auzi la el, studiu Geo…. Bla bla bla. Clar ca s-ar fi facut daca s-ar fi aprobat.
      Adica, nu facem nimica fiindca bla bla bla. Nu construim autostrazi fiindca bla bla bla. Nu construim spitale fiindca bla bla bla.
      Nu reabilitam CFR-ul fiindca bla bla bla.
      DA PANA CAND SA MAI ASTEPTAM, asa, dupa tine? Pana cand?

      • altu fără bmw Răspunde

        Blablabla ce zici. Apoi dacă careva casă se surpă din cauza lucrărilor plătești tu? Du-te măi și te plimbă în altă parte! Pentru orice lucrare este OBLIGATORIE acel studiu aici mai ales că se face subteran. Atât de paralel ești cu tot că mai bine abține-te de la comentarii!

        • Pistike Răspunde

          Prietene, studiul geotehnic se face după studiul de fezabilitate, deci este obligatoriu, dar două etape mai încolo!

          • altu fără bmw

            @Pistike, așa frumos te rog să nu te bagi în treburi care nu sunt meseria ta. Bine? Acest așa zis proiect din certificat de urbanism nu are, așa că nu știu despre ce mai discutăm. Pentru că necesitatea efectuării unui astfel de studiu sau obținerea diverselor avize se stabilește prin CU. Pe treaba cu garajele alea subterane nu s-a făcut concret mai nimic. Așa că nici nu se va face mai mult ca sigur. Mai ales după ce se termină proiectul reabilitării centrului vechi.

    • -.- Răspunde

      Da tu de unde stii ce si ce nu s-a fscut ?

      • altu fără bmw Răspunde

        Că dacă proiectul cu parcarea subterană era doar la nivel de idee sau intenție tu crezi că cineva cheltuia minim 5000 RON în cazul de față pentru asta???? Tu ai văzut pe cineva în parcul din centrul vechi sau pe trotuar aproape de Dacia să sondeze????? Tu cum crezi că se fac astea? Eu în locul celor care au contestat realizarea parcării subterane lăsam pe primar să se înece singur cu proiectul. Pentru că era absolut imposibil să fie făcut până la finele anului și predat la cheie. Atât amatorism-diletantism ca în cazul acestei idei rar am mai văzut din partea unui primar. Și totul începe de la faza că cei de la Manevi să aibă bani pentru asta. Că vă spun eu că sunt șanse 99% să nici nu aibă fonduri. Că se știe de unde vin alea și nu cred că se mai suplimentează anul acesta. Si atunci despre ce mai vorbim????

        • -.- Răspunde

          Da ai fost tu zilnic la Dacia sa vezi daca au ‘ sondat ‘ ?

          • altu fără bmw

            Nu mă cert cu tine. Așa e cum spui au venit noaptea și lucrarea care înseamnă minim 2 zile pe sondaj și trebuie minim 4 în cazul de față s-a făcut noaptea peste mașinile care driftuiau sub atenta observare a poliției. CXădoar acolo trebuie făcut unde va fi, nu? Mai scrie te rog din astea că de mult nu am râs atât de bine. Se vede că te pricepi la asta ca un ultras de la un meci de fotbal la agricultură. Sau poate ei știu chiar mai multe. Dar te rog mai scrie. 🙏🏼😱🥴😅

          • -.-

            Mare om mare caracter. Frumos te-am intrebat. Continua sa te comporti asa ca mult o sa te ajute in viata

          • altu fără bmw

            Măi tu ăsta care ești așa gingaș la suflet! Apoi când a apărut foreza la podul 3 sau la pasarela pietonală de peste Someș în ambele cazuri ziarele scriau cu litere mari că uraaa a venit foreza să sondeze! Așa este? Așa este. Aici în parcul din centrul vechi au citit ceva despre așa ceva? Așa e că nu? Dar nici nu puteau să facă asta până nu demarează hârțogăraia. Ce e așa de greu de priceput?

          • -.-

            Da mare frustrat esti. O zi faina, salut

          • altu fără bmw

            Adică eu sunt mare frustrat când tu te bag în ceva la care nu te pricepi (fapt confirmat) și apoi te legi la virgulă de afirmațiile celuilalt??? Tu ce ești atunci? Megafrustrat sau hiperbou? Ești căzut în cap pe beton? Du-te mă omule și taie frunza la câini unde te acceptă așa cum ești! Habar nu ai cum se fac chestiile astea. Fă un bine societății și încearcă să nu mai respiri. Că am face ceva economie. Ești o pagubă completă din cap până în membrele tale inferioare.

          • -.-

            Da frumos te-o invatat curva aia de ma-ta. Frumos te-am intrebat si ai inceput cu insultele, se si vede cat de inteligent esti. Probabil ii mandra centurista de tine

      • altu fără bmw Răspunde

        Ca să fiu mai scurt că poate nu ai priceput.
        1. Nu ai acces la teren ca să faci sondaje.
        2. Nu ai certificat de urbanism pentru ce vrei să faci (asta sigur nu există) deci nici nu poți lansa lucrări sau studii ori proiecte în acest sens. Oricum certificatul trebuie solicitat de deținătorul terenului. Așa că ….

  12. Voicu Răspunde

    Și uite așa ,în loc să-și lase sa și rupă gâtul cu parcarea s-a făcut singur carne de tun.de acum toată lumea asta va auzi că nu mai avem parcări din cauza lui Cozma

  13. satmarean Răspunde

    Dupa cum se poate observa, in general, primarul este cu mult sub nivelul altor primari din judet. Ar fi de dorit un primar mai corect si mai competent, mai ales ca este vorba de municipiul Satu Mare.

  14. un cunoscător Răspunde

    Văd că tot se lamentează pe parcarea subterană visată. Măi oameni buni! Vă dați seama că în situația ipotetică de să zicem se apucau să-l facă că nu-i așa trebuie să fie gata până la finele anului paralel cu parcul atunci tronsonul dintre Ceasul electric și Aurora era și ea închisă complet că doar se săpa în adâncime pentru realizarea parcării subterane??? Atunci ce făceam? Sau voi credeți că suntem deja în Star Trek și teleportăm garaje subterane gata făcute? Ca să nu spun că se periclita și finalizarea proiectului parcului din cauza accesului îngreunat la obiectiv și de transport de diverse materiale care mai sunt necesar de cărat acolo???? Eu zic că e duminică și nu vă mai bateți capul cu treburi la care nu vă pricepeți.

    • Pistike Răspunde

      Oricum urmează să se închidă în vară și zona dintre ceasul electric și Aurora!

  15. altu fără bmw Răspunde

    @_._, auzi tu dobitocule! Că văd că nu te mai potolești. Insultele au început de la tine. Ia mai verifică-te la cap! Și nici de părinții tăi nu m-am legat! Așa că fii calm până nu-ți mut nasul pe la spate asta ca să-ți poți mirosi mai ușor fundul. Bine? Aștept în continuare să recunoști că ai scris o prostie monumentală numai așa ca să comentezi și tu ceva. Dar asta ar presupune și ceva inteligență. Că numai prostul are veșnic dreptate în orice și nu ar recunoaște nici în ruptul capului evidentul. Așa că să ai dreptate. Transmit sincere condoleanțe familiei tale că trebuie să te suporte.
    PS. Aștept cu nerăbdare părerea ta despre schimbările climatice sau despre călătoria către Marte. Că se vede că le știi pe toate. 😱🤮💩

    • -.- Răspunde

      Poate vrei sa-mi mut **** din gura lu ma-ta in gura ta. Invata sa vorbesti frumos sclavule

      • altu fără bmw Răspunde

        Poate vrei să te tufi singur sclavule. Vezi cum vorbești. Și tu vorbești de jignire țăran ordinar de Stâna? Atâta poți? N-apoi atunci du-te înapoi unde ți-e locul la porci. Că numai ăia te mai acceptă și numai acolo te simți bine. Adică între resturi și în noroi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.