Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Iohannis îi ceartă pe profesori: Guvernul le-a dat tot ce au cerut, în ce temei mai continuă greva?

Klaus Iohannis îi ceartă pe profesori. Președintele României a spus că nu înțelege motivele pentru care profesorii ar continua să protesteze. Guvernul le-a dat tot ce au cerut. În ce temei să mai continue greva?

Klaus Iohannis spune că greva profesorilor a durat „un pic mult”, precizând că după ce Guvernul a adoptat ordonanța privind majorările salariale se așteaptă ca profesorii să se întoarcă la ore, chiar dacă, spune el, sindicaliștii nu se înțeleg între ei, informează Digi24. Mai mult, șeful statului i-a și certat pe dascăli.

„Greva a durat un pic mult şi se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin şi tot pleacă, dar ei sunt doar un fel de interfaţă, cum sunteţi voi media, Guvernul le spune ceva sau eu, ei se duc şi le consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază, de aceea premierul a hotărât foarte corect să dea această ordonanţă, indiferent de cum se negociază. De ce? Fiindcă noi toţi şi eu şi Guvernul şi coaliţia au înţeles că sunt solicitări legitime şi le garantează indiferent de ce se negociază cu aceşti reprezentanţi ai sindicatelor. Eu sper să se înţeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului şi oamenii să se întoarcă de marţi la şcoală, fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă. Pe termen mediu şi lung s-a garantat, pe termen scurt s-au dat creşteri, iar pentru anul 2024 s-au dat în scris prin ordonanţă garanţii că Guvernul se va ţine de ce a promis. Atunci eu cred că foarte mulţi dascăli care oricum au considerat că deja este prea mult ce a fost, se vor întoarce pur şi simplu la şcoală şi bine fac”, a spus Iohannis.

„În afară de asta, cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?”, a întrebat şeful statului. „Este o generaţie întreagă care trebuie să dea Bac şi să meargă la unviersităţi. Deci îi pune în dificultate? E o generaţie întreagă care dă examenul de capacitate. După ce Guvernul le-a dat tot ce au cerut. Încă o dată, le-a dat tot ce au cerut. Acuma în ce temei să mai continue greva? Şi dacă liderii de sindicat naţionali şi judeţeni nu se înţeleg între ei, dascălii vor înţelege foarte bine acest semnal”, adaugă preşedintele Iohannis.


CITEȘTE ȘI:

9 comentarii

  1. Cetățeanul turmentat Răspunde

    S-a trezit vătaful neamț!

  2. Gheorghe Răspunde

    Malaimare s-a trezit deschizand doar un ochi,a meditat cu neuronul prajit,a dechis gura si a grohait!!pana acum in ce lume ai trait maria-ta malimare?Tu esti cu capul in nori,habar nu ai ce se intampla pe tarlaua ta?esti cel mai prapadit presedinte(aici includem si presedintii de asociatii de bloc)care a vietuit pe melegurile noastre.mai neica nimeni da tu ai habar ca in tara asta mai sunt multi oameni care muncesc zilnic la patron si din salariul castigat abia isi duc traiul de zi cu zi?…..esti praf si pulbere….

  3. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Ai tupeu mai golanule să cerți profesorii… măi mutulica dute unde a înțărcat mutu iapa!

  4. Nelu Răspunde

    Cum vorbesti de Seful Statului mai tantalaule? Voi l-ati ales. Oferta de 1000 de Lei nu le trebe, noi nu am primit 1000 de Lei la salar in 15 ani. Bataie de joc din partea personalului didactic ( nu profesor, acesta este un titlu dobandit) fata de copii si parinti. Din septembrie vom face noi greva, parintii impreuna cu copiii, vom vedea ce vor face domni si doamnele ‘ profesori’ cand isi vor pierde obiectul munci.

  5. cetatean platitor de taxe Răspunde

    Si care e problema? Sunt cumva dumnezei pe pamant profesorii astia? Nu datorita lor avem n spe mii de masterati si doctori in cai verzi pe pereti care fug la caldura bugetara pentru ca in privat te intreaba ce stii sa faci nu ce diplome ai.?..Un profesor in Italia are 2000 E brut exact cat are si aici un profesor cu vechime si sporurile aferente…Putem compara rezultatele in educatie dintre cele 2 tari sau economia lor?Romania e raiul bugetarilor,cand vor pleca toti cei care lucreaza pe 2000,de lei nu de euro bugetarii s or manca ca si cainii cine sa ramana in sistem pentru ca automat nu vor mai fi bani pentru toata lumea!

  6. Pis ta Răspunde

    S-a trezit baliga!

  7. i luv romanistan Răspunde

    gunoiul dreacului, jo napot kivanok penele, s.t.f.i.g.

  8. Gheorghe Răspunde

    Da,da,, psd și udmr vând ardealu,,cuvantat-a domnia-sa gălimanu pe vremea când avea morcovu în coor cât paru de teamă ca-și pierde funcția.Piei s…nă care ai făcut averi si case,,din consultații la elevi”dupa cum recunoșteai chiar tu.lSă o crezi tu mai Ascaris lumbricoides ce ești.Ai furat ca în codru și te dai om cinstit,nici usturoi nu ai mâncat nici gura nu-ți pute”sau,, hoțul neprins(incă),negustor cinstit”.Ești un mare…FALS .

  9. Gheorghe Răspunde

    Da nu mai bine să dăm și noi un ougeu că școala se scoate în afara legii??? Ce atâta filosofie??? Mulți copiii tot degeaba merg acolo! Numai să iasă la socoteală când se bugetează școala atunci e important să fie cât mai mulți înscriși. Că în rest România educată e o glumă proastă. Nu știu ce va fi cu serbarea de sfârșit de an. Că multe cadouri au fost deja achiziționate. Amu nu știu dacă vor mai ajunge la destinatari. Că dacă tot li se măresc salariile vor avea implicit și bani de unde să și le procure singuri, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.