Ultima actualizare: azi, 18:50

Locale

Casă în flăcări în județul Satu Mare. Incendiul, provocat de o lumânare

În această dimineață, în jurul orei 04.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someș” al judeţului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Pișcolt.

La fața locului s-au deplasat două echipaje formate din 13 pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un Smurd B2 din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și limitarea propagării incendiului, intervenind totodată pentru lichidarea acestuia. Până la sosirea forțelor militare, locatarii s-au autoevacuat, nefiind înregistrate victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spaţii închise (lumânare lăsată nesupravegheată, în apropierea materialelor combustibile).

Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someș ” al judeţului Satu Mare recomandă respectarea următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

– Nu lăsaţi lumânările aprinse, nesupravegheate. Cel mai bine este să le stingeţi pentru a evita producerea unui incendiu în lipsa dumneavoastră;
– Asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
– Aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură;
Nu puneţi lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare etc.), în locuri în care pot ajunge copiii mici şi animalele de companie, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii;
– Nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.