Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

FOTO/VIDEO. Bloc pericol public în Satu Mare. Reclamaţii multe, niciun rezultat. Se aşteaptă prima victimă?

Bloc pericol public în Satu Mare. Blocul de pe strada Horea din Satu Mare, unde a avut loc incidentul de sâmbătă, când a fost nevoie de intervenţia pompierilor, este o bombă cu ceas. Atunci, câţiva trecători au scăpat, au trecut pe acolo cu doar câteva secunde înainte să cadă o bucată mare de tencuială. Problema este însă una mai veche, au fost mai mutle reclamaţii, dar nu s-a făcut nimic concret. Se aşteaptă o victimă? Cine va răspunde în acest caz?

Mai mulţi locatari din zonă se plâng că problemele cu adevărat au început în luna martie a acestui an. O locatară a relatat, pentru PortalSM, că a chemat poliția pentru că în curtea blocului au căzut bucăți de cărămizi. Din nefericire, situația nu a fost rezolvată, iar riscul a crescut de la incident. Oamenii se tem ca nu cumva să le cadă cărămizi în cap. Primăria a trimis somaţii locatarilor să reabiliteze faţada, dar nu a fost luată nicio măsură.

Cel mai recent incident a avut loc sâmbătă, când o cantitate de tencuială s-a prăbușit de pe clădire și a pus în pericol viața unor trecători.

Locatarii se tem pentru siguranța lor, mai ales că problema pare să fie tot mai gravă. “Intrăm cu frică în clădire de fiecare dată”, a declarat o locatară. Situația nu îi afectează doar pe cei care locuiesc în clădire, ci și pe cei de pe stradă.

În cazul incidentului de sâmbătă după-amiază era să fie implicată o ospătăriță de la o cafenea din apropiere, care mătura în fața localului și era la doar câțiva pași de locul în care a căzut tencuiala. Femeia mărturisește că “zona este un pericol”.

Femeia spune că terasa localului este o zonă sigură, însă zona imediat apropiată nu este.

Duminică dimineața, la o zi de la intervenţia pompierilor, locatarii s-au trezit iar cu bucăți de tencuială căzute în fața blocului.

Femeile spun că problema pare să fie imposibil de rezolvat întrucât clădirea nu are pe nimeni care să se ocupe de întreținerea sa. În acest bloc locuiesc câteva familii și se află sediul unei firme de avocatură.

Locatarii solicită o intervenție din partea autorităților locale pentru a găsi o soluție, astfel încât să se evite un dezastru.

Problema cea mare este că nu există asociaţie de locatari înfiinţată care să gestioneze situaţia. Unii prorpeitari sunt de acord cu renovarea, dar se lovesc de refuzul altora. În aceste condiţii, rămâne o întrebare: se aşteaptă să moară cineva ca să se ia măsuri?

 

7 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    Este o problema generala asta cu divergentele intre locatari pe tot centrul. Divergente ce duc la zero mentenanta si reparatii pe cladiri, unele din ele monumente istorice. In timp bineinteles ele sa darama. Ca prim pas, rugam primaria a impune infiintarea de asociatie de locatari, cu obligatii si privilegii, in toate aceste case comune de pe zona centrala/semi-centrala. Atfel ne vom confrunta pe veci cu aceasta situatie pana vom incepe sa fim secerati de tencuielile unui centru ce se darama in capul nostru.

    • Eu Răspunde

      Legea exista pentru infintarea Asociatilor de proprietarii! Deci este OBLIGATORIU sa se infinteze asociaci de proprietarii! Doar ca ,ca deobicei doar pentru uni! Proprietari de casa de ce nu se plang ca le cade tencuiala? De ce nu intervin Pompieri si la case? Uni sunt prosti si rezolva din fonduri propri nu cer bani de la Primarie!

      • Muie PNL&PSD Răspunde

        Tu vezi ca anuntul a fot facut de avocati??
        Sa vina primarul sa le repare, pe banii mei, cabinetul lor!!

        • Noi si voi Răspunde

          Este normal ca o cladire sa fie reparata si intretinuta din contributia pe masura a fiecarui proprietar care are parte in acea cladire. Cladirea noastra impreuna = noi toti impreuna trebuie sa ne asiguram ca nu cade la oameni in cap.

  2. GB Răspunde

    Legi sunt doar trebuie aplicate riguros+la foc continuu… +executare silită/evacuare forțată dacă e cazul(pt. recuperare creanțelor), totul cu aplicarea legii pt. “stimularea” locatarilor/proprietarilor “necooperanți”. Hai Primăria SM+ETC.(inspectorat în construcții, pompieri, poliție, gaze, curent… și nu numai) “urcați-vă pe ei ca pe scară” că se poate!!!

  3. Marius Groza Răspunde

    Clădirea lui Beny Kira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.