Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Pompierii sătmăreni au pornit spre Grecia. Vor ajuta la stingerea incendiilor

Pompierii sătmăreni au pornit spre Grecia. Ei vor ajuta la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă.

Zeci de pompieri români, printre care și patru cadre militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, se alătură misiunilor de sprijin pe teritoriul Greciei. Salvatorii au plecat vineri, 4 august, spre Grecia, de pe Baza 90 Otopeni. Ei îi vor înlocui pe pompierii aflați în Grecia, care se vor întoarce astăzi în țară, pe cale aeriană, cu aceleași aeronave ale Ministerului Apărării Naționale.

Tehnica de intervenție încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen și constă în șapte autospeciale de stingere incendii de pădure, patru autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, o autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 l și alte trei vehicule pentru transport personal.

,,Delegarea colegilor noștri implică sprijin în operațiunile de stingere, evacuare, protecție a populației și gestionare a situațiilor de urgență. Autoritățile Republicii Elene vor stabili locațiile unde sprijinul pompierilor români este indispensabil pentru protecția și salvarea cetățenilor. Aceste misiuni se desfășoară în spiritul camaraderiei și a solidarității, fiind coordonate și autorizate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgență. Plt. maj. Frigman Iulian, plt. maj. Ghic Bogdan, sg. maj. Curac Dan, plt. Sprintean Cosmin, sunt colegii cărora le urăm succes și putere în îndeplinirea misiunii lor!”, a informat ISU Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.