Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Hectare întregi cuprinse de flăcări în județul Satu Mare

Luni, 11 septembrie, în jurul orei 19:30 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile Gherța Mare și Turulung.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost dislocate din cadrul Punctului de Lucru Turț, o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor cu șapte cadre militare, fiind solicitat în sprijin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență Turulung. La fața locului, echipajele de intervenție au acționat pentru localizarea, limitarea și lichidarea incendiului.

În urma incendiului au ars în jur zece hectare de vegetație uscată, arbuști și miriști.

Pompierii trag un semnal de alarmă:

,,Vă informăm faptul, că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor.

Totodată, nu trebuie omis că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generate de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

Arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, constituie contravenţii şi se poate sancţiona cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 lei și 2.500 lei, conform H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor”, informează ISU Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.