Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

FOTO. Slujbă în cinstea pompierilor eroi din Satu Mare trecuți la cele veșnice

Ziua de miercuri, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, a început la Catedrala Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare cu o slujbă de pomenire a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situați ide Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare trecuți la cele veșnice.

Apoi, la sediul I.S.U. ”Someș” a avut loc ceremonialul militar în cadrul căruia au fost avansați în grad doi ofițeri și patru subofițeri și s-au acordat premii și distincții echipajelor de pompieri voluntari.

,,Rememorăm astăzi sacrificiul înaintașilor noștri, celebrăm istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme. În egală măsură, gândurile noastre se îndreaptă și către pompierii, medicii și paramedicii SMURD căzuți la datorie, în misiuni pentru salvarea vieții celor în slujba cărora s-au pus. Pentru curajul și spiritul lor de sacrificiu, cu toții le suntem recunoscători! Am tot respectul pentru munca dumneavoastră și vă asigur că voi susține întotdeauna oamenii profesioniști, dedicați meseriei lor în serviciul cetățenilor”, a transmis prefectul Radu Roca.

Ziua pompierilor, marcată anual la 13 septembrie, amintește de actul eroic al pompierilor militari, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluției de la 1848.


2 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Ăla rotofei cu mustață de ce nu are uniformă?

  2. Secretara Răspunde

    Nono…Lore, bruneta aia din dreapta o ajuns bujetar special? Ca parca idealu ei era sa fie mamitzika cu norma intreaga, fara sa viseze la a fi facuta doamna asa mare,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.