Ultima actualizare: azi, 16:45

Locale

Alertă în județul Satu Mare. Incendiu într-o gospodărie, intervin pompierii

ACTUALIZARE. Luni după-masa, 2 octombrie, în jurul orei 14:00, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii sătmăreni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării în localitatea Racșa, cu posibilități iminente de propagare la vecinătăți.

Pentru gestionarea situației de urgență, au fost direcționate echipaje din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș, a Punctului de Lucru Turț, și a Detașamentului de Pompieri Satu Mare, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, încadrate de 28 de pompieri militari. A fost solicitat, totodată, și sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Racșa.

La sosirea forțelor de intervenție, s-a acționat pentru limitarea si localizarea incendiului la casele din imediata vecinatate, concomitent cu lichidarea incendiului care se manifesta violent la 2 magazii și la acoperișul celor două case de locuit ale gospodăriei. Intervenția a fost dificilă din prisma cantității însemnate de material combustibil depozitat în zonă și a distanțelor reduse între casele de locuit.

Pentru intervenție, autospecialele au fost alimentate de la fântânile din împrejurimi, sursele de apă fiind limitate. La fața locului s-a aflat și prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, precum și comanda ISU Satu Mare. În urma incendiului au ars anexele gospodărești și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 1000 m².

Au fost salvate casele de locuit din vecinătate, animalele din gospodărie respectiv aproximativ 30 păsări zburătoare si 4 porci. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător.

Știrea inițială:

Alertă în județul Satu Mare. Un incendiu a izbucnit într-o gospodărie, iar la fața locului intervin de urgență pompierii.

,,Incendiu anexă gospodărie în localitatea Racșa cu posibilitate de propagare. La fața locului intervin forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, Punctului de Lucru Turț, Secţiei de Pompieri Negrești-Oaș, cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Misiune în dinamică!”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.