Ultima actualizare: azi, 16:24

Locale

FOTO. Incendiu la o casă din județul Satu Mare. Pompierii trag un semnal de alarmă

Vineri după-masa, 13 octombrie, în jurul orei 14.00 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someș” al judeţului Satu Mare, a fost solicitat să intervină pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Căpleni.

La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și un echipaj de prim ajutor. În sprijin a fost solicitat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Căpleni.

Pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta la una dintre încăperile locuinței, acționând totodată pentru protecția întregii case de locuit. În urma incendiului a ars încăperea pe o suprafață de aproximativ 9m², cu bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric la un cablu electric neizolat corespunzător. Din fericire nu au existat persoane rănite.

Pompierii trag un semnal de alarmă:

ACORDAȚI ATENȚIE INSTALAȚIILOR ELECTRICE

Respectați măsurile de siguranță și renunțați la improvizații!

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

-Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.


Sursa: ISU Satu Mare

3 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Coșmelia asta la voi este casă de locuit?????? Mai lipsește materialul video cu cineva pe acolo că vai-vai s-a dus munca ei de o viață! 🤔😵😦😢🤮

  2. H&R Răspunde

    Care e casa? Casa de marcat?

  3. comentator Răspunde

    Bun. Se văd ceva urme de foc pe acolo. Dar unde-i casa fraților? Scândurile ale prăpădite aruncate pe acolo? Zici că-i ceva garaj improvizat maxim ceva bucătărie de vară undeva în spatele casei! Acum urmează să ceară despăgubire vreo 50000 de euro????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.